Triple test, snížené HCG

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.1.07 11:24

Elinde

Dakujem!!!:) Myslím, že si opísala to, čo cítim aj ja - o doktoroch aj o všetkom okolo. Keby som si mohla vybrať, tiež nejdem ani na tripple testy - nikto mi totiž nepovedal, že to môžem odmietnuť! A to mám skvelého doktora, výbornú sestričku, dokonale modernú ordináciu… jednoducho súkromník so všetkým čo k tomu patrí… Ale možno budem rada, že som išla - ak to bdue v poriadku, môžem si vydýchnuť. Ale ak nie, budem ľutovať - veď je veľká pravdepodobnosť, že tie testy chybne vyhodnotili a ja sa budem do pôrodu báť, ako to dopadne… Ale na odber plodovej vody ma nedostanú!!! resne ako hovoríš - nebudem predsa riskovať, že prídem o dieťatko - či už zdravé, alebo choré. Keby som ho chcela stratiť alebo ohroziť, tak sa nesnažím otehotnieť a keˇuž, nesnažím sa v tehu vyhýbať všetkému čo škodí.
Blahoželám k rozhodnutiu - určite si sa rozhodla správne!!! Držím palce, nech ste aj s drobčekom zdraví! Pa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
22.1.07 16:30

I já jsem se na internetu v jedné genetické poradně dočetla, že : „Samostatně snížené hCG není významné.“ Ale to jsem byla, bohužel, už po amniu…
Mně bylo v době otěhotnění 26 a 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
22.1.07 20:11

adusum - zkušenost pro příště. Ale alespoň víš, že čekáš kluka jak buka a geneticky nejspíš v pořádku. :P To taky stojí za to. Když už jsi na vyšetření byla a přežili jste to oba v pohodě, tak už „není co řešit“ - horší je ta možnost se rozhodnout… Ale že jsi narazila na stejné jako já, to už vidím zcela jasně.

Marcela6.7. - přemýšlela jsem nad těmi tripple testy. Asi příště půjdu zas (ale jinam!!!), neboť v případě např. rozštěpových vad by bylo děcko sledované UTZ po celou dobu vývoje a v případě očekávaných problémů by mohlo mít speciální péči rovnou od narození. A to vlastně není od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.07 10:14

Elinada, z tejto stránky som nad tým nepremýšlala - máš pravdu. Asi predsa len na niečo tie testy budú. Ja ešte stále čakám na výsledky - od zajtra za týždeň mám poradňu, dúfam, že dovtedy nikto nezavolá:( Maj sa pekne a opatrujte sa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
23.1.07 10:22

Držím palečky, Marcelo - ať Tě nečekají žádné špatné zprávy. Alespoň že se u nás dá zavolat o výsledky hned druhý den po odběru. Člověk rychleji ví… Že už týden nezavolali, to je nejspíš dobré - kdyby to bylo „katastrofální“, tak se určitě ozvou rychleji! Měj se krásně! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
9.7.07 15:00

Pokud by to ještě někdo hledal: dne 29. 6. 2007 se nám narodil syn, zatím vypadá normálně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
11.7.07 10:45

Elindo tak to gratuluji a přeji jenom hodně zdravíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.8.07 14:08

TRIPPLE TEST 1:45 A PŘESTO ZDRAVÉ DÍTĚ !!!!

Zdravím všechny čtenářky a především ty vystresované z netypických výsledků tripple testu. Chci se podělit o svou zkušenost. První vyš. NT plus -tedy s odběrem, dopadlo výborně (riziko 1:40 000), proto jsem výsledky tripple brala jako hotovou věc. Jak jsem ale byla rozčarovaná, když mi gynekoložka suše sdělila, že je vysoké ¨riziko downa a že povalím na amnio. Jako zběsilá jsem tu sjížděla všechny články a chtěla se přesvědčit, že se to stává a že je hodně podobných v trablech, jako jsem byla já. Vyhledala jsem si vše odborné o tripple a rozhodla se, že podstoupím genetické poradenství- doktorka do mě hned od začátku začala valit kolik stojí výseldky z amnio do 3 dní, jaká jsou rizika zákroku a ceková cena. A to se ani nemrkla n azprávu s výsledky. Prostě je to továrnička na lékařské body, amnio se vyplatí. Na dotaz, proč se tripple test nezopakuje kvůli laboratorní chybě, mi bylo sděleno, že by druhý výsledek mohl být v pořádku!!!! aže bychom stejně nevěděli, na čem jsme. Já už toale věděla. Nechala jsem si u 3 různých doktorů specializovaných na genetic.ultrazvuk nechat udělat prohlídku- ani jeden nic neobjevil, tak jsem na amnio nešla a jsemRÁDA, narodila se mi úplně zdravá dcera. Je to na každé z vás, jak se rozhodnete, nechci podněcovat. Ale tripple je velice zastaralý a nepřesný test, tak to berte v úvahu…zdravím všechny a přeju zdravá mimča a hlavně klidné nervy !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dornicka
9.12.09 13:50

Ahoj holky,
tripl mi vyšel v pohodě, ale moje sestra má Turnerův syndrom. Tak mě hnali na genetiku a dnes mi tam hrozně milá a asi i moudrá paní doktorka vysvětlovala, jak je to s těmi genetickými mutacemi. (že totiž když ségra má Turnera, může moje mimčo mít teoreticky jakoukoli jinou chomozomální chybu :-( A to, že triple je ok je vlastbě irelevantní) Vzali mi krev na tripl II.trimestru, ve 22+1 jdu na nějaký podrobnější ultrazvuk, který by i mohl případně něco odhalit… Kdyby, to bych pak šla na amnio - tedy chtěli, abych šla rovnou, ale řekla až po testu a UZ. Hrozně se bojím, vůbec si neumím představit, co dělat, kdyby se něco objevilo…
Máte prosím některá zkušenost s Turnerem atp. v rodině, jestli se to v generacích opakuje?
Děkuju…

• Citovat
  • Upravit
Zelenka
9.12.09 16:59

Ahoj,
jsem vystudovana geneticka, ale venuju se jine oblasti nez vrozeny vady, takze se urcite rid tim, co ti rekne tvoje doktorka :-) Turneruv syndrom je nejcastejsi chromosomova aberace a u tve sestry to spis byla nahoda. Velmi pravdepodobne budes mit zdravy dite, ale dobre, kdyz si te poradne prohlidnou.
Amniocentezy bych se nebala, jen bych si dala pozor, aby probihala na dobrym pracovisti, protoze riziko potratu zalezi dost i na tom, jak je doktor sikovny.
Uvidis, po UTZ budes chytrejsi.

• Citovat
  • Upravit
Dornicka
9.12.09 17:57

Ahoj Zelenko,
moc děkuju za povzbuzení - jsem v péči Motola, jak těhu poradna, tak genetika. Mají pro případnou amniocentézu dobré jméno?
Děkuju, hezký večer

• Citovat
  • Upravit
Zelenka
9.12.09 19:28

Jo, to bude urcite dobry - dostatecne velka nemocnice:-) Osobne tam znam na genetice prednostu - Macka, ten me zkousel a byl moc hodny (myslim pristup, ne ze by mi neco odpustil). Hodne se jich ptej - od toho jsou tam, aby vysvetlili. Jinak bych na tvym miste to moc neresila, kdyz budou trvat na amniu i po UTZ, tak bez a budes mit aspon 100 % jistotu, ze je mimi v poradku. Stresovanim si stejne nepomuzes, naopak.

• Citovat
  • Upravit
Dornicka
9.12.09 20:27

Děkuju moc - Mudra na Motolí genetice byla moc fajn, snad tedy i vše ostatní bude bez problémů a mimísek zdravoučký!

• Citovat
  • Upravit
12
12.12.09 12:18

Ahoj Elindo,
já měla ve 12 týdnu také atypický screening, kromě HCG ještě lehce snížený Papp-A. Riziko na Downa nízké, ale přesto nějaké. Genetička to se mnou probrala do detailů a říkala, že amnio je čistě na mě. Že indikováno není. Taky mi řekla, že by tohle v některým gyncentrem vůbec neřešili. Na amnio jsem nešla, jen na mimořádný UZ, aby se podívali na minor markery. Ty vyšly negativní. Nyní jsem 32tt, Baruška má 23 cm. Občas se k tomu v myšlenkách vracím, ale takový risk, jako je amnio je podle mě mnohem horší. Nešla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ejka77
16.8.10 15:18

Triple test

Ja neviem reagovat na tvoj prispevok, skor chcem poprosit o radu. Dnes som dostala vysledky triple testu, kt. su pozit. na dawn.sy. 1v190. Amni som odmietla, lebo sa bojim potratu (otehotnela som po 7rokoch, prve tehotenstvo skoncilo v 12 t,). Lekar mi teda navrhol 3Dultrazvukove vysetrenie… Poradte mi prosim, mam sa obavat. Moje normy hCG:89,1kiu/L:4,18 Mom,uE3 1,2ng/ml:0,89 Mom, AFP 30,7 liu/L:1,12 MoM. Vopred Vam vsetkym dakujem…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky