Triprim a zánět průdušek

4
9.5.14 20:04

TRIPRIM a zánět průdušek

Dobrý den, mám dotaz. Dnes mě byl předepsán na zánět průdušek TRIPRIM 200,ale většinou jsem se dočetla, že se dává na močák, tak nevím, zabere i na průdušky? Penicilin mě nedali, protože jsem ho užívala v lednu na zánět dutin(Ospamox, Klacid, Ciplox), tak aby prý nebylo dáno stejné atb. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
9.5.14 20:12

Tak pokud ti ho předepsal dr tak snad ví co píše ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
9.5.14 21:00

@certik2
Pise se bezne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
9.5.14 21:11

@certik2
Užívala jsem ho na zánět horních cest dýchacích a zabíral parádně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.5.14 21:37

Jo, tak to jsem klidnější, dík holky:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
28.11.14 12:25

Holky, poraďte, co na opakované záněty průdušek. Už jsem brala dvoje antibiotika a pořád se mi to vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.11.14 12:38

@dada453 Záleží na původuinfekce, virosa? Bakteriální? Skrytá alergie? Máš výtěr z krku? Dodržuješ klidový režím a dostatečně dlouhou rekonvalescenci? Kde pracuješ-v mateřské školce, v nemocnici???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
28.11.14 13:08

@BaMaK původ infekce nevím. Klidový režim nedodržuji. Nastoupila jsem do práce před 2 měsíci, po rodičáku, vyřizuji objednávky. Od té doby jsem stále nemocná. Zlepšení je vždy jen pár dní. Už jsem strašně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.11.14 13:13

@dada453 tak v prvé řadě změřit CRP, které potvrdí zda je to bakteriální nebo virová infekce a jestli antibiotika nebereš úplně nanic. Za druhé pokud se potvrdí bakteriální infekce, udělat stěry a až podle zjištěné citlivosti toho původce nemoci na antibiotika nasadit ta správná, účinná. Za třetí dopřát svému tělu klid na léčení, odpočinek a uzdravení. Obzvlášť ta poslední rada se ti nebude líbit, ale je možné, že kdybys byla hned zkraje pár dní doma, jsi v pohodě. Takhle riskuješ, že skončíš vyřazená z prac. provozu na několik týdnů až se sesypeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.11.14 13:39

@lekarnicka28 Naprostej souhlas. Kamarádka jednou měla problémy s kašlem snad 2 měsíce, než se doktor odhodlal ke stěrům. Po kultivaci bylo hned jasno, že jsou to bakterie, na které běžně nasazovaná ATB nezaberou. Dali je cíleně a během pár dnů naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
28.11.14 13:58

@lekarnicka28 @ivašot. už skoro vyřazená jsem. :pocitac: O. K. v pondělí půjdu na k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.11.14 14:01

@dada453 nenech se odbýt jen dalším kouknutím do krku a receptem na další antibiotika. CRP!!! Stěry!!! Trvej na tom. Jestli máš dobrého obvoďáka, nenasadí třetí ATB za sebou jen tak od stolu sám od sebe, jestli horšího, budeš si to muset trochu vybojovat.. Tak ať jsi brzo fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.11.14 20:18

@dada453 Nooo, nic proti, děláme to tak všichni, ale nemůžeš se divit. Prostě se promořuješ a navíc, když to nevyležíš…chápu, že nechceš tak brzo po nástupu chybět, ale zahráváš si s komplikacemi a to tě vyřadí na mnohem delší dobu. I kdyby to byla virosa a ATB byli zbytečné, tak co…řekne ti ať seš doma a piješ čaj…to chce prostě svůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí