Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Obnovuji diskuzi ![]()
Pred par dny jsem u syna (22m) zjistila, ze ma jedno varkatko tak nějak větší a zároveň od varkatka to ma cele takové zdurele az do bříška. Přiznám se, ze jsem se strašně vyděsila, protoze par dni předtim mel vysoké teploty a jinak nic. Volala jsem naší doktorce a ta uz podle popisu problemu řekla, ze to je asi triselna kyla. Poslala nas na chirurgii a tak ho jen doktor lehce pohmatem vyšetřit s tim, ze je to opravdu kyla. Zároveň mu napsal do papíru, aby mu ve spánku rovnou strhnuli predkozku, jenže ja si myslim, ze to neni nutné, zadne problémy nemá a jiný doktor (Primar na dětském) ho kontroluje s ledvinami a vzdy se mu na pindika koukne a prý je OK. Takze jsme objednání po Velikonocích na ru kýlu a taková milá paní doktorka v nemocnici mi řekla, ze vůbec nemusím souhlasit s ničím, co nechci. Ze to přece neni nutné, jen to někteří doktoři píšou automaticky. Ja nevím, ale myslim si, ze přece kdyz nemá problem, tak proč ho trápit? Po operaci se prý rychle dá dohromady, ale ten pindik by byla nepříjemná komplikace (pálení, rev, atd). Syn ma ke všemu epilepsii, takze si nemocnice a doktoru užil dost a dost. Mate prosim někdo podobnou zkušenost? Je ro pro me čerstvá informace a jsem z toho trochu mimo ![]()
Jeste dodatek, syn ma stále plenku a bez plenky byt poslední dobou vůbec nechtěl, vzdy po sundání začal plakat a říkal au au a chtel plenku. Prý je to tim, ze ta plenka mu izoluje tu kýlu, ktera ho asi bolí. On si nikdy nechtěl moc nechat na spodek sahat.
@itaaaa píše:
Obnovuji diskuzi
Pred par dny jsem u syna (22m) zjistila, ze ma jedno varkatko tak nějak větší a zároveň od varkatka to ma cele takové zdurele az do bříška. Přiznám se, ze jsem se strašně vyděsila, protoze par dni předtim mel vysoké teploty a jinak nic. Volala jsem naší doktorce a ta uz podle popisu problemu řekla, ze to je asi triselna kyla. Poslala nas na chirurgii a tak ho jen doktor lehce pohmatem vyšetřit s tim, ze je to opravdu kyla. Zároveň mu napsal do papíru, aby mu ve spánku rovnou strhnuli predkozku, jenže ja si myslim, ze to neni nutné, zadne problémy nemá a jiný doktor (Primar na dětském) ho kontroluje s ledvinami a vzdy se mu na pindika koukne a prý je OK. Takze jsme objednání po Velikonocích na ru kýlu a taková milá paní doktorka v nemocnici mi řekla, ze vůbec nemusím souhlasit s ničím, co nechci. Ze to přece neni nutné, jen to někteří doktoři píšou automaticky. Ja nevím, ale myslim si, ze přece kdyz nemá problem, tak proč ho trápit? Po operaci se prý rychle dá dohromady, ale ten pindik by byla nepříjemná komplikace (pálení, rev, atd). Syn ma ke všemu epilepsii, takze si nemocnice a doktoru užil dost a dost. Mate prosim někdo podobnou zkušenost? Je ro pro me čerstvá informace a jsem z toho trochu mimo
Jeste dodatek, syn ma stále plenku a bez plenky byt poslední dobou vůbec nechtěl, vzdy po sundání začal plakat a říkal au au a chtel plenku. Prý je to tim, ze ta plenka mu izoluje tu kýlu, ktera ho asi bolí. On si nikdy nechtěl moc nechat na spodek sahat.
Zároveň mu napsal do papíru, aby mu ve spánku rovnou strhnuli predkozku
Řešily jste některá operaci tříselné kýly u dospělého? jak to probíhalo, doporučili vám klasickou operaci nebo laparo?
jak je to po operaci ( jak dlouho nemůže do práce, jak dlouho tam bude ležet atd )? Vrátila se později třeba znova?