Jak na kašel u 5měsíčního mimi?

109
28.11.07 11:12

Jak na kašel u 5m mimi?

Prosím poraďte, jak zatočit s kašlem u sotva půlročního dítěte. Je to ten tzv. mokrý kašel. Malý má rýmu a hleny mu stékají do krku. Zkusila jsem 1 ml Mucosolvanu, ale slyšela jsem, že je na prd. Starší dcera po něm za tři dny vždy dostala průjem. A ještě prosba. Může s kašlem spinkat venku v kočárku? Dr. mi tvrdí, že ano, ale když ho slyším, jak tam na mrazu odkašlává, svírá se mi žaludek.
Díky moc za radu.
 Maaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
511
28.11.07 11:28

Ahoj
my ted resime stejny problem. Filipek dotahl z MC rymu a kasel a Kristynka to od nej chytla. On uz je vyleceny-umi smrkat i si odkaslat, ale Kristy se to tahne uz 14 dni. Do nosu ji strikam vincentku a mar, aby ji to odtikala a nechavam ji porad na brise nebo v polosede, at ty sople vytecou samy. Snazime se odsavat je v krajni situaci-kdy ji nejde pit, nebo pred nocnim spanim. Kaslani lecime taky Mucosolvanem, ale davam ji ho jen, kdyz ma byt vzhuru, aby ji to nedrazdilo ke kasli pri spani. Muze se davat 7-10 dni pokud z nej neni ten prujem.
Ven taky chodime, ale napr dnes, kdy je tu kolem -5, tak pujdeme az odpoledne a na slunicko.
 Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
28.11.07 11:49

Ahoj,
tak my jsme na tom stejne, jen Honzikovi uz bude rok, ma kasel a rymu, na rymu jsme dostli kapicky s antibiotiky a jinak nam doktorka zakazala chodit ven, neco jineho je to v lete, kdyz je teplo, ale ted v zime, nam rekla at jsme radeji doma, ze by Honzik dychal studeny vzduch a mohlo by se to zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
28.11.07 11:51

Ahoj,
taky mám rýmu a kašlík ze školky od staršího (klasika 8)
Odsávám jen večer, aby líp spal, i když chrchlá i přes den. Nějak nemám srdce ho víckrát trápit, i když ho to nebolí, jen je to nepříjemné. Přes den spí dobře.
Jinak stříkám Stérimar, zvhlčuju vzduch, zvedla jsem postýlku a na kašlík jsem koupila kapičky Sinecod (vhodné do 2 měsíců) a myslím, že se to zlepšilo. Dávám mu je ale jen ráno a večer, i když píšou 4× denně :oops: .
Pomáhá prý i Hedelix (staršímu hrozně chutná), ale ze lžičky by mi to Ondra hned zase vyplivnul. Kapičky přijme snadněji.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.11.07 12:30

Nu, chce to hodně pít, zvlhčovat vzduch. Dávat sirup na odkašlávání (v lékárně poradí), ale pozor, ty sirupy na vlhký kašel se mají dávat max 2hodiny před spaním kvůli tomu, aby pak byl klidnější spánek.

Zvlhčovat nos.

Pokud není teplota a nejsou mrazy a svítí, tak bych na chvilku ven šla, ono se jim tam bude i lépe dýchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
12.12.07 10:52

Ahoj,
měli jsme teď stejný problém, dostali jsme kapičky Hedelix, na zvlhčení nosíku doporučila Vincentku ve spreji a koupila jsem Libenar na rýmu, tu ale moc neměl. A po pěti dnech byl v pohodě, včera nás naočkovali, takže je zdravej.Ale ten Hedelix jsem dávala na lžičku do mlíčka, 3× denně 7 kape, moc mu nechutnal :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.12.07 20:47

Tak já to teď řeším u 3m dcerky. Dr nám dala ATB, protože kašle dost a měla strach, aby jí to nesedlo na plíce, že by si s tím ještě nedokázala poradit. Nicméně dávám 2×5kapek fenistilu a 3×3 kapky tusinu. Mucosolvan Dr. dát nechtěla, ale proč jsem se neptala. Taky nám poradila olejové zábaly a musím říct, že asi ta kombinace zabírá, protože včera jsme byly u doktorky a dnes už je to podstatně lepší. Ten zábal se dělá 2×, nebo 1× denně, podle toho, jestli chceš jít ven. Se zábalem se nesmí. My chodíme (dr. to doporučovala), tak dávám zábal jen na noc. Natřu prsíčka obyčejným stolním olejem o pokojové teplotě a zabalím do plínečky, pak obleču a ještě překryju další plínkou, kterou zastrčím do zavinovajdy, aby si ji v noci nemohla strhnout na obličej. Na rýmu máme modré kapičky (předtím Libenar, ale ten na větší rýmu prý není) a dávám na noc čepičku, aby byly dutiny v teple a soplík se pěkně spouštěl. Jo a taky máme podloženou postýlku u hlavičky.
U půl ročního dítěte si myslím, že ATB nebudou nutná, ale ten zbytek můžeš zkusit.
Tak snad jsem trochu poradila
Hanka a cácorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
18.12.07 11:46

Ahojte,
my jsme se taky nachlazení nevhnuli. Přes den dávám na rýmu mořskou vodu 2×, na noc kapky Otrivin. Odsávám tak 3× denně. Od včerejška dostává 2× denně Mucosolvan, ale nekašle moc. Ven s ní radši nechodím, jednou denně ji dám spát do kočáru v chodbě, kde je kolem 10st. Jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
19.12.14 16:20

Ahoj holky, obnovuji téma. Prosím, poraďte, co dát na kašel 5ti měsíčnímu dítěti. Má trochu rýmu a z toho i ten kašel. Sice ne moc, ale sem tam si zakašle. Nevím vůbec, co můžu dát. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.12.14 16:30

@evulkanov homeopatický sirup drosetux, sice obsahuje cukr, ale to většina normálních kapek a sirupů pro mimi taky… my jsme dávali v 8m a do dvou dnů bylo po kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
19.12.14 16:37

@evulkanov nám dr. doporučila sirup Prospan je bez cukru a hlavně hodně odsávat tu rýmu, aby mu nestýkala do krčku. My to teda sami nevyléčili, prtože mu to sedlo na průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
19.12.14 17:07

Jo, ten Prospan doporucila i kamoska, co je zdrav. sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
19.12.14 17:44

@evulkanov Ahoj,moje měla v půl roce taky kašel, dr. nám dala Mucosolvan, ale nepomohl a nakonec skončila na antibiotikách se zánětem průdušek :think:.Teď ve 14 měsících měla opět kašel, tak jsem dala Ambrosan, který jí taky jednou při kašli pomohl a teď nic :nevim:.Známá mi doporučila Stoptussin, ten nedělá hleny. Děti právě ty hleny neumějí vykašlat :(.
A hlavně teda hodně vysávat rýmu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
19.12.14 21:08

Ahoj, tohle téma je u nás dost aktuální. Malý má 6 měsíců a strašně chraptí, doktorka nám doporučila při obtížném dýchání nechat malého chvíli u otevřeného mrazáku, jinak máme hodně větrat a zvlhčovat vzduch. Takže podle toho bych řekla, že ani procházka venku nevadí. Z léků nám doporučila Stoptussin a Fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
19.12.14 21:43

Ahoj, tak malá má 4 měsíce a už 14 dní se trapime kašlem. První jsme měli kapky stoptusin fenistil po týdnu jsme přešly na sirupy. A stoho jsme opět přešly na stoptusin a teď bereme fenistil a sirup abrovene snad už to bude dobrý a Budem moc jít i na očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí