Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes po 3 dnech teplot jsme byli u lékaře, malá 3,5 roku rýma, stěžovala si na ouško a dnes v noci stále chodila čurat ale nešlo jí to. A teploty se stále opakují, klesnou pak naopak atd. Takže dnes jsme klusali k lékaři, doufala jsem že po ustavičných nemocích co 14 dní dostane už konečně antibiotika. Lékařka jí prohmatala, zkontrolovala, prý je čistá, byli jsme na ušním..nic. Vzala ji moč na papírek..nic. Takže poslala ještě moč na rozbor..uvidíme odpoledne.
Poraďte mi holky co mám dělat když bude mít stále horečky a ani v moči nebude nic. Dneska je má 3 den. Mám opět zítra klusat nebo ne? Jak dlouho můžou být horečky ?Nemá kašel jen rýmu.
Pokud nebude nic v moči, tak žádej CRP a RTG plic.
Naše holka loni měla jen horečky, doktorka taky nejdřív, že počkáme… Jenže ona měla horečku furt a byla úplně mimo, tak jsem znova volala doktorce a ona říkala, ať jedeme na pohotovost a ať nám udělají CRP. Tam na ní nic nenašli, ale že teda CRP udělají. No a to bylo ohromné, šílené, hned hospitalizovat na JIp… jenže nic na ní nemohli najít. Až na RTG plic byl zápal plic jak hrom. Ale malá neměla žádné příznaky! Ani poslechový nález na plicích, poslouchaly jí tři doktorky a nic.
Takže asi nejsem úplně obvyklý případ, asi se to běžně nestává, ale my jsme měli zápal plic bez příznaků a bez poslechového nálezu.
Syn měl také zápal plic bez jiných příznaků, pouze měl 9 dní horečky, ke konci šly přes 40st.
Ale měl i 4 dny (4×24h) teploty bez ničeho a nakonec ustoupily.
Určitě budeš volat (nebo půjdete pro výsledky moče), tak se s dr domluvíš co dál, pokud bude teplota přetrvávat.
Volala jsem lékařce prý moč v pořádku a na ušním také nic. Prý kdyby teploty přetrvávaly tak přijed. No a ona už má 38,5 zase. A prý viroza!!
Mám nervy nadranc, horekčy má od pátku, zítra jedeme znova!!!!
dobry den…prijde mi za jsem na tom podobne jako vas prcek…uz dva mesice mam kolem 37,3 a hreje se mi zejmena oblicej a taky mam jen trohu rymu,me teda boli i v krku,ale na vysledcich z krve i z moce tez nic nemam..uz nevim co stim,beru ATB,ale prijde mi ze nepomahaji…snad zas napisete jak jste pokrocili vy ![]()
tady může jenom souhlasit s holkama. opravdu to může být viroza, i když ta trvá tak ty dny, tak by to mělo už ustupovat. Hlavní je jestli jí ta teplota sleze po panadolu nebo brufenu a vydrží bez ní ty 4-6 hodin. Hned mě napadli ty ledviny, to měla holky známá, ale když vám dělali moč, tak je to OK. Ten zápal plic je taky blbý, to už jsem taky slyšela. Chce to hlídat a zajít k dokrorce radši víckrát než něco zanedbat. Nechala bych změřit to CRP. Třeba zánět dutin ten taky není moc poznat. Držím palce!
zdravim…tak jsem dostala naky ATB,ale nic moc..a nebudete verit,ale nejlepe se mi udelalo po lzickach vymackeneho citronu…vit. C nad zlato.. k tomu jsem si koupila imunit akut (30tab. 115kc,kaufland) a je mi mnohem lepe