Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojík holky, toto téma kašle tu již několikrát proběhlo.
Chci vědět Váš názor. Minulý čtvrtek jsem s malou byla u lékařky. Malá dostala Ambrobene a Lontermin a ještě Antibiotika, ale ty jsem nemusela na:,–(it jelikož se jí nevrátily teploty. Ty antibiotika byly jen kvuli zarudlému krčku. Lékařka řekla, že pokud nena:,–(ím antibiotika, že kontrola není nutná. A já se Vás chci zeptat jak dlouho brát to Ambrobene než kašel ustoupí?? Malá má ten kašel převážně večer když usíná jinak přes den už kašle jen vyjímečně, ale večer jsou to záchvaty kašle. Mám cukání jít k lékařce, ale zase si říkám zda je to nutné. Je vidět, že léky pomáhají. Jaký na to máte názor?? Petra
Ahoj, Ambrobene nedávej na noc, dávej ho jen ráno a v poledne, večer, tak 2-3 hodiny před spaním dej něco na utišení kašle, já dávám Sinecod ale možná můžeš ten Lontermin, já ho neznám, chce to něco na suchý kašel.
Chce to hodně zvlhčit místnost na spaní. Jinak mi bereme Ambrobene již přes týden, trvá to, než kašel ustoupí.Ať je brzy dobře Kadla
Ahojky jak říká Kadla Ambrobene nedávej na noc, poslední dávka se má dávat 2-3 hodiny před spaním. Taky ho bereme když máme kašel. Nevím asi bych se zašla dr. zeptat, když přes den nic a večer záchvaty,asi by to nějaké kapky ještě chtělo.
Zuzík+Anička
Ahoj,
mě se hodně u malé osvědčil STODAL, je to homeopatikum, takže přírodní. Je určen na všechny druhy kašle a malé pomáha. Ale je to samozřejmě individuální u každého dítěte.
Lucka
Jsme zrovna taky nemocní, probíhá to stejně jako u vás, přes den skoro nezakašle, ale jak se blíží spánek, tak je to horší a horší. Byli jsme u našeho doktora před den jsme dostali Spiropent, Mucosolvan a Fenistil kapky. A když jsem mu říkala, že večer je to nejhorší a že se mi budí kašlem i v noci, tak nám připsal Sinecod a konečně můžeme i v noci spinkat. Tak ať se brzy vyzdravíte zdraví Lada
Ahoj zeny, vic hlav vic vi, tak se ptam
jak na kasel? uz od ledna jsme vsichni nemocni.. manzel dostal uz i atb a kasel je zase zpet, kasle az blinka, nemuze spat, laduje se ditiadenem, codejnem, stoptusinem.. dcerka ma 3 roky a kasle jak tuberak, dle dr ji jen tecou hleny z rymy.. stoptusin nepomaha, na noc ditiaden, jinak celou noc proplace… ja mam porad ucpany nos, nekaslu, klep klep, syn je zahleneny…ja uz nevim, co delat
![]()
@MarieOVMUC No asi bych si nejdřív položila zásadní otázku, jaká vyšetření jste kvůli tomu absolvovali. Rozbor krve na chlamydie, mykoplazmata a černý kašel? RTG?
@Nsoci píše:
@MarieOVMUC No asi bych si nejdřív položila zásadní otázku, jaká vyšetření jste kvůli tomu absolvovali. Rozbor krve na chlamydie, mykoplazmata a černý kašel? RTG?
nic, dr rekla ze to je nachlazeni… crp meli deti v norme (jsem si to zaplatila)
@Nsoci píše:
cerny kasel a chlamydie bych vyloucila, mykoplasmata mzna.. ja nevim, reknu manzelovi, at necha udelat stery a krev a ja u decke dr taky necham udelat alespon ty stery do zacatku..
Pro4 by jsi vyloučila černý kašel a chlamydie? To ze jsou děti očkovaný neznamená že ho nemohly dostat…
@MartinKa36 píše:
Pro4 by jsi vyloučila černý kašel a chlamydie? To ze jsou děti očkovaný neznamená že ho nemohly dostat…
tak nemaji teploty, kasle jen dcera a manzel, nepiskaji.. je to suchy drazdivy kasel.. nemaji ani krky zarudle.. chlamydie.. no nevim, kde bychom to vzali?
Protože jste všichni očkovaní proti Černému kašly tak když ho chytíte budete mít menší příznaky, chlamidie na nás mohl někdo prsknout, prostě máte to všichni tak to bude nějaká infekční potvora