Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdravím všechny, začala jsem na nespavost užívat tablety trittico 150mg, beru jenom čtvrtinku už týden a na spaní krásně funguje. Ze stresu jsem nemohla usínat asi měsíc a půl a při dvou dětech už bylo potřeba pomoci. Moje otázka zní, za jak dlouhou dobu vám vymizeli nežádoucí účinky? I když spím 8 hodin, jsem přes den jak prastena a ospalá, jak kdybych spala tak 1 hodinu. Bolí mě oči a hlava. Celkové se necítím fajn. Užívám je na přechodnou dobu a poprvé, snažím se spíš uklidnit psychicky
Někdy k dětem v noci vstávám a je to opravdu přemáhání skrz tu tabletku. Už jsem si i říkala, že jsem to na A. D možná uspěchala, ale na spaní pomáhají mno
Tak jestli mám ještě vydržet nebo se s tím zkusit poprat ještě přes hořčík, bylinky atd CBD kapičky jsem si objednala na stres atd. Díky za případné vaše zkušenosti ![]()
Nemas zbytecne velkou davku? Beru jen 75 mg, tretinu az dve a funguje to dostatecne.
@Me Mimmix
To mě nenapadlo, příští týden jdu na kontrolu k dr, tak se zkusím zeptat, za by nepředepsal nižší 75mg balení. Dekuju za tip! Po této třetině co teď mám, totiž fakt spím krásně ![]()
@Janiiii732 Pokud to mas jen na spani a ne proti uzkosti napriklad (ja taky uzivam jen pro usnuti), tak by ti mohla stacit mensi davka. Mne spolehlive funguje tretinka 75, po dvou uz spim az moc. Drzim palce, at to vychytas ![]()
@Me Mimmix no u mě to začalo tak, že jsem spis měla úzkost z toho, že jsem nemohla 3 dny usnout a pak už jsem se do toho zaplantala. Má blbost
Takže teď jak krásně a rychle zase usínám, je to lepší, jen ty vedlejší účinky mě trošku překvapily. Ty jsi nějaké pociťovala nebo ne? Já totiž jinak nemám vůbec problém spát, ani když jsem kojila a vstávala k malému. Tak doufám, že je pak i brzo vysadim ![]()
Jeden týden je na AD málo, musíš počkat 2-3 týden než budeš moct s doktorkou posoudit, zda fungují jak mají či ne (dříve se vysazují jen při horších vedlejších účinků).
@Janiiii732 Prvni dva mesice sucho v ustech, porad jsem musela neco cucat. Pak uz nic ![]()
Mně Trittico vyrovnávali na den Cipralexem. Jinak jsem ani po snížení dávky nebyla úplně schopná fungovat. Když zkoušeli jenom Cipralex, tak jsem byla aktivní jak na pervitinu a nepotřebovala ani spát
![]()
Ahoj holky, beru mesic AD trittico75, 2/3 na noc.
Jsem po nem cely den utlumena.Beru z duvodu psych. zhrouceni/ krize ve vztahu, vse je ma vina, mam vycitky/k tomu beru i lexaurin.Leky moc nepomahaji, spim, ale v noci se stejne budim. Uzkosti mam stale, tres tela, nevolnost od zaludku.Jak Vam tyto leky zabiraji, pomuzou pri tezke depresi? Nebo co Vam pomohlo, kdyz jste byli uplne na dne a nechtelo se Vam vubec dal zit?
@lena24 píše:
Ahoj holky, beru mesic AD trittico75, 2/3 na noc.
Jsem po nem cely den utlumena.Beru z duvodu psych. zhrouceni/ krize ve vztahu, vse je ma vina, mam vycitky/k tomu beru i lexaurin.Leky moc nepomahaji, spim, ale v noci se stejne budim. Uzkosti mam stale, tres tela, nevolnost od zaludku.Jak Vam tyto leky zabiraji, pomuzou pri tezke depresi? Nebo co Vam pomohlo, kdyz jste byli uplne na dne a nechtelo se Vam vubec dal zit?
Není to utlumení spíš z toho lexaurinu? Dávka trittica je hodně nízká. Na úzkosti se postupně zvyšuje na klidně 150 mg
Lexaurin beru spis pres den, ne vecer. Ostatni AD nesnesu, jen kdysi coaxil mi vyhovoval, jinak nic.
Ahoj,
Triticco beru již několik let na spaní a utlumena nejsem, nicméně takhle malá dávka podle mě na depresi nemůže moc zabrat
určitě bych se znovu poradila s lékařem
@lena24 píše:
Lexaurin beru spis pres den, ne vecer. Ostatni AD nesnesu, jen kdysi coaxil mi vyhovoval, jinak nic.
No vždyť píšu, to seš utlumená tím lexaurinem
@lena24 píše:
Taky si myslím, že tě tlumí hlavně ten lexaurin. A jen technicky lexaurin není AD a na dlouhodobější užívání není, ale to ti lékařka předpokládám řekla.
Jaké to trittico bereš? AC nebo prolong? Chvíli jsem měla od obvodní to AC a to mě krapet uspávalo, ale psychiatrička mi ho změnila na prolong, že to AC prý na úzkosti moc není, spíš na spaní.
@lena24 každopádně tohle vše zmiň na příští návštěvě psychiatra, upraví ti medikaci.