Trnutí "mrtvého" zubu

1837
16.8.11 23:15

Trnutí "mrtvého" zubu

Ahoj,
nemáte zkušenost s „odumřelým“ zubem, který už má prázdný takový ten nervový kanálek (nějak se to samo vyčistilo…) a vpodstatě je mrtvý, a občas „trne“, studí nebo jak to mám popsat?

Už dvakrát jsme to se zubařkou řešily tak, že mi tam svítila laserem, pak to trnutí vždy ustalo.

Ten zub je bohužel jednička nahoře, barevně je MALINKO odlišný, spíš je to vidět na fotkách než v reálu, ale začínám pomalu přemýšlet, co s ním…
Tak než vyrazím zase na půlroční preventivku, ráda bych si přečetla nějakou zkušenost.

Když mi na to dá korunku, tak to trnutí přeci nepřestane ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
irinek
17.8.11 06:41

Teď jsem měla stejný problém, studěl a pak mě začal bolet. DR. mi ho vyvrtala a zaplácla vložkou, nechala mi to asi 10 dní a poté mi ten kořen vyčistila a zpátky vyplnila, bolelo to pak asi dva nebo tři dny, ale už je to dobré a žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
8935
17.8.11 07:38

Ono i když je zub mrtvý,tak tam můžou zůstat zbytky nervů,které způsobují podobné pocity.Korunka je dobrá věc,ale problém neřeší.Tam by se vyřešila barevnost,nebo kdyby byl zun kus ulomený.
Kamarádce takto otvírali a čistili zub hodně dlouho,než úplně přestal bolet,zubařka z toho byla špatná,že to pořád bolí a nevěděla proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
17.8.11 07:40

mě taky pomohlo, když mi to dr. odvrtala, pročistila kanálky a zase zpátky zaplombovala…a je pokoj už asi pět let :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
17.8.11 10:56

Pokud lékařka ten zub neumrtvila a nevytáhla všechny kořeny a nevyplnila ho, mtrvý není. Nějaké zbytky tam jsou a dráždí tě to. Domluvila bych se s dr. na vyčištění a vyndání zbytku nervů a kořenů a bude klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí