Trombofilní mutace - deficit antitrombinu

148
30.4.24 22:00

Trombofilní mutace - deficit antitrombinu

Ahojky, :mavam:
Chtěla bych se zeptat, jestli tu je někdo, kdo má sníženou hladinu antitrombinu a k tomu ještě Leidena. Obě mutace jsem sdědila po rodičích.
Donosily jste zdravé dítě? A případně jak proběhl porod. Až na moji mamku nikoho s deficitem antitrombinu neznám, tak by mě zajímalo, jestli je tu ještě někdo.
Předem všem moc děkuju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81528
30.4.24 22:39
@Mikaela09 píše: Více

Kolik máš % AT? Ono těch deficitů po světě zas tolik neběhá. A jsou různé formy- tůzná tíže deficitu, různé formy - míst, kde je porušená funkce. Obecně nejkomplikovanější pacientky jsou ty, které mají těžký deficit a navíc v místě, které ovlivní funkci nízkomolekulárního heparinu, takže se pak obtížně řeší prevence ve formě injekcí. Je to pak složité, komplikované, ale většinou to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.5.24 06:31

Tak to nevím kolik mám %. Mamka říkala, že má kolem 49 nebo tak něco, tak jestli to mám podobný.
Ale ve zprávě mám napsano vrozený, typ IIB.
Porucha k vazbě na heparin.
Mamce na to přišly až když jsme se snažili na klinice IVF o mimčo. 2× normálně porodila.
Jsem v péči hematologie, picham si zatím fraxik 0,3.Zrovna včera jsem byla na kontrole a prý jsem naředěná hezky. Další kontrolu mám v červnu. Jsem v 7tt. Podruhé těhotná, jednou ZP. Ale bojím se..V životě jsem neměla žádný problém a teď mi přijdou tady na to. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
1.5.24 09:53

NO, vida. To je vždycky pozitivní fktor, že už 2 těhotenství byly OK. Jestli ředění funguje dobře, tak je to super. Přeji, at to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.5.24 11:25

Zatím ano. Tenkrat ro mamka zvládla, vůbec se o tom vědělo. My ještě mimčo nemáme, tak bychom aspoň jedno chtěli.
Tak snad si to na hematologii ohlídají. Nemožné to není. To by mi asi na hematologii řekli, viď. Nebo že mi doporučuji to mimčo radši nemít.
Ty s tím máš nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
1.5.24 12:24

Dělám v oboru,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.5.24 12:40

Aha, tak to jo.Tak snad to tentokrát dopadne a bude všechno v pořádku.
Stejně by mě zajímalo, mimo moji mamky, jestli někdo takový ještě vůbec je a porodil zdravý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
1.5.24 16:13

Jo, znám jich desítky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.5.24 19:30

Vážně? Tak to jsi mě docela uklidnila :dance:
Aspoň něco..Ono taky pár lidí bude, co o tom třeba ani neví, jako já a mamka donedávna.
Tak moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
8.11.25 13:05

Ahoj, oživuji diskusi.
Má někdo aktuální zkušenosti s deficitem antitrombinu?
Po x letech snažení konečně čekám miminko. Mám ale tuhle mutaci a zjistila jsem, že je to nebezpečné a může způsobit potrat. Byla jsem na hematologii, kde mi zvedli dávku fraxiparinu z 0,3 ml na 0,8 ml. Přijde mi to hodně a jsem z toho vyděšená.
Můžete mě prosím uklidnit svými pozitivními zkušenostmi?
Předem moc děkuji za jakoukoliv odezvu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.11.25 15:38

Ahoj,
mam deficit antitrombinu a k tomu Leidena. Mimčo jsem donosila :dance:
Každý měsíc jsem teda chodila na hematologii a pichala si clexane. Nejdriv 0,3 pak 0,4 a na konci těhotenství 0,6.
Těsně před porodem mi dali antitrombin do žíly. Pak jsem si pichala clexane ještě celý šestinedělí než mi klesly didimery. Ale vše v pořádku a máme vymodlene miminko.
Tak se zbytečně nestresuj, jde to i nám, mutantům. 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
8.11.25 17:40

Ahoj, děkuji za moc milou odezvu. Dala jsi mi naději a sílu! :srdce: :srdce: :srdce:
Ať jste s miminkem zdravé a šťastné! :* :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.11.25 20:27

Není zač. Úplně to chápu, byla jsem vystresovaná, ale vlastně ve finále zbytečně. Všechno bylo v pořádku a u tebe taky bude uvidíš :)
Děkujeme a tobě přeju klidné těhotenství a zdravé miminko. :srdce:
A jen ještě dotaz, kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
8.11.25 22:12

@Mikaela09 Děkuju, děkuju, děkuju!! :* :srdce: Je mi 32 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
9.11.25 08:18

Tak to je úplně v pohodě, buď v klídku :)
Můj pan primář na hematologii říkal, že s tímhle onemocněním čím dřív otěhotníš, tím líp :D
Nam se to povedlo až v mých 37letech. Miminko se narodilo v mých čerstvě 38 letech. A taky jsme to zvládli :dance:
Držím palečky, případně když budeš chtít, ozvi se.Nebo kdyby ses na něco chtěla zeptat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí