Anglická slanina v těhotenství

29.4.24 20:43

Anglická slanina v těhotenství

Ahoj,
holky, prosím vás, asi jsem už padla na hlavu. Jsem v 8tt a večer si v klidu chystám své drahé polovicce večeři - mozarellu obalenou v anglické slanině. Bohužel jsem neodolala a zdibla jsem si kousek anglické. Pak na etiketě čtu, že je sýrová, tepelné neopracovana.
Je to problém? Byl to fakt kousicek tak centimetr. 😶 😶 Nebo se mám bát/nějak to řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
29.4.24 20:46

Nejvyšší čas uložit si číslo na toxikologickou linku, jestli budeš s dítětem kvůli každé blbině takhle vyšilovat :lol:
Pokud byla slanina čerstvá, opravdu se ti nic stát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.24 20:49

@Popokatepetla no, vakuové balená, s dobrým dmt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
29.4.24 20:50

Anglicka je uzena, ne? Správně uskladnena vydrzi měsíce, takze to „syrové maso“ uplne nebude :think:. Neplasila bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.4.24 20:51

@Kri.s.ty.nana jo, problem to byt muze, ale nejspis nebude. Snedla si tepelne neopracovany maso. Co chces slyset? Priste si dej pozor. Tady se ti budou vsichni hrdinky smat, ze to je v pohode a nic to udelat nemuze, ze jedly i tatarak apod a v pohode….. ale udelat to samozrejme neco muze a je úplne jedno, kolik toho snis, staci kousek… 100krat se nic nestane a pak jednou jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9835
29.4.24 20:53

Riziko je minimální, ale tepelně neopracovaným výrobkům bych se pro příště raději vyhnula :kytka:
Pro klid duše si můžeš dát probiotika nebo medicinální uhlí, ale je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58

Víš kolik takto rádoby podezřelých potravin za těhotenství ještě spořádáš a zjistíš to až posléze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9835
@Mar__tanka1983 píše: Více

Když je uzená studeným kouřem, tak ten brebery nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
29.4.24 20:57

Hele a fakt je tepelně neupravená?
Nějak určitě musí být.
Anglická slanina se udí ne?

Já ji totiž jedla v těhotenství běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
29.4.24 21:00
@Jahru píše: Více

Ty Jo, tak to by mě nenapadlo.
Já ty potraviny v těhotenství vůbec nezkoumala :lol:
Děkuji za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.4.24 21:01
@Markéta188 píše: Více

Je anglicka a anglicka. Nektery jsou normalne tepelne opracovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
29.4.24 21:04
@DandátkoP píše: Více

No já kupovala taky takové ty vakuované, ale nikdy mě nenapadlo, že by mohla být tepelně neopracovaná :zed:
Neřeknu jednou, ale Já ji jedla v těhotenství tedy ve velkým. Naštěstí dcera má už 2 roky.
Tak příští těhotenství si musím dát větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.4.24 21:07
@Markéta188 píše: Více

Jo, ale i tak. Ja co na anglickou koukala, tak casto byva tepelne opracovana, prave i tahle balena.

Jak jsem psala, nekdo to bude jist cely tehotenstvi a nic se nestane a pak nekdo vytahne cernyho petra.

Ale treba cca mesic zpet byla objevena listerioza v nejaky baleny sunce i, zrejme spatna hygiena nejakyho zamestnance. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.24 21:23

Zítra je pálení čarodějnic. Dobré špekáčky od řezníka máš koupené? Jestli ne. Tak ráno napravit. Kde se hrabe troška slaniny 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.4.24 21:30
@Kelsey píše: Více

Ty jsou tepelne opracovany. :mrgreen: Ale zitra se tu urcite nejaka diskuze objevi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí