Trombóza dolní končetiny

Anonymní
29.10.13 10:22

Tromboza dolní končetiny

Hezký den, prosím o radu. Bolí mě levá dolní končetina, nejvíce v záhybu pod kolenem a pak až dolů ke kotníku. Před 3 týdny mi byl udělán utz žil a trombozu nenašli, ale nyní mě ta noha začala bolet zase a to o dost více, beru si na bolest ibalgin, ale bez účinku. Je možné, že by se tromboza objevila v tak krátké době? bolí mě to i v klidu a v noci, dneska jsem objednaná na sono srdce, tak nevím jestli mám o tý noze říct, aby mi jí zkoukli, ale nechci být za nějakýho hypochondra, když mi tu nohu kontrolovali před 3 týdny. Ale co jinýho by to mohlo být? je to takový pocit, jak kdybych měla tu nohu přiškrcenou a netekla mi tam krev, nebo byla namožená…
prosím o zachování anonymity, je zde registrovaná i moje blízká rodina a nechci, aby o tom věděli. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
29.10.13 10:30

Nic bych nepodceňovala, určitě informujte lékaře. Také může jít o zánět žil, je to nepříjemné, ale když se podchytí včas, rychle i vyléčí. Moje rada-co nejdřív k lékaři. Moje babička na toto dost trpí, a když se to neřešilo včas, musela být i hospitalizovaná, k tomu tromboza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
29.10.13 10:47

Kdyby to byla tromboza, byla by nejspíš ta noha nateklá a lesklá, bolavá ale zároveň jakoby mrtvá, nevím jak to popsat. A když jsem vstala, tak jsem cítila bolest a jakoby se mi přelívala krev, no hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.10.13 10:49

:roll: "nevím, jestli jim mám o té noze říct… "
Ne neříkej, my to tady vyřešíme za doktory přes internet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
29.10.13 10:54

Rozhodně nepodceňovat a šupem k lékaři!!. Takhle kamarádky manžel přišel fakt za pět minut dvanáct a přitom to na první pohled nevypadalo, že to bude tak špatné. V diskuzi ti prostě těžko pomůžeme :nevim: a doktor je ta osoba, která tě uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
29.10.13 10:58

A byl Vám udělán jen utz, nebo i nějaké odběry? Určitě bych o problému řekla, zrovna v případě trombóz není dobré nic podceňovat. Také by Vám mohli odebrat Ddimer, pokud by byl negativní, trombóza by se tím vyloučila.
Jinak noha opravdu většinou oteče, ale nemusí to tak být vždy.
Stejně tak může jít ale třeba o problém otropedický, třeba bolesti od páteře. Takže bych se nechala každopádně dovyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.13 11:45

Je mi jasný, že mi virtuálně nikdo nohu nevyléčí :lol: NA utz jsem byla před 3 týdny a prej je to o. k. ale teď mě to začalo bolet zas a mnohem víc. spíš se bojím, abych nebyla za hypochondra, když před 3 týdny to bylo o. k. Dnes jdu na sono srdce, tam mi právě kontrolovali tu nohu, tak se asi zmíním, pro můj klid, bych byla nejradči, aby mi to znovu prohlídli tím utz.
Děkuji za vaše reakce

• Citovat
  • Upravit
426
29.10.13 12:33

Taky mě tak bolela, pod kolenem a až ke kotníku-hlavně lýtko, i v noci. Byla jsem tehda na kardiu tak jsem se zmínila a šupala jsem hned na pohotovost, tam mi udělali sono obou končetin a nic, pak mi řekli, že je to od zad-od křížů…a bylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
29.10.13 12:34

No, nemusi to byt tromboza, ale klidne treba artroza, nebo jiny problem s kolenem. nebo skriply nerv( a podobne vypada i problem s bloklymi SI skloubenimi). Jestlti jsou problemy stejne jako minule a minule trombozu vyloucili, tak to nejspis bude neco jineho. Ale stejne to resi dr., my tady ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.10.13 13:00

U trombozy jsem pokaždé cítila špatné zásobení krví v žíle, která byla ucpaná. Vyloženě jsem cítila, jak krev ted´teče, ted´ne. Hlavně při vstávání, sezení. Jinak bolestivost v lýtku, někdy i na začátku zvýšená teplota, malátnost. Otoky ani zčervenání jsem neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.13 13:12

Všem vám děkuji, teď jsem si uvědomila, že mě bolí už asi 2 měsíce vkuse koleno, ale že by to s tím mělo spojitost? no už si fakt připadám jak stará bába a to mi je 24 let, a teď se objevilo několik problémů najednou.

• Citovat
  • Upravit
1312
29.10.13 13:25

Také bych řekla, že problém může souviset s pateří. Je samozřejmě vhodné, aby se vyloučily jiné možné příčiny, jako je třeba ta trombóza. Pokud to skutečně souvisí s páteří, mohlo by velmi pomoci McKenzie cvičení. Jsem z oboru, tak klidně napiš SZ, pokud tě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
10.12.13 10:03

Tak já jsem podobný případ. Jsem 4 týdny po porodu. Mám trombofilii, píchám si fraxyparin a přes týden mě bolí levá noha.Sono v pořádku, krev taky, noha bolí pořád, takže jsem vyplašená i přes to, že to mám v pohodě.
Buďto mě bolí celá noha, nebo lýtko a nebo chodidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
20.1.14 12:01

Ahoj holky

Chodíte sem ještě někdo? Moc děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
20.1.14 12:31