Trpí tu někdo také s OCD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nature00
27.5.16 22:40

@niki V to jsem mela presne ja. Vse prislo po porodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 22:40

@niki V
No, tak koukám, že se mám asi na co,,těšit'' :( z toho mám hrůzu, že porodem se to zhorší

• Citovat
  • Upravit
Nature00
27.5.16 22:44
@Anonymní píše:
@Nature00
Tak to je moc dobře, že v něm máš oporu. Nevěš hlavu a na tohle vůbec nemysli!!!
Chtělo by to něco zkusit, jak na sobě pracovat. K psychologovi nechodíš? Co kniha..o nějaké jsem přímo slyšela, ale musela bych dohledat..prostě to alespoň zkusit bez těch léků

Tam jsem byla jednou. Jinak jsem byla na te kbt. Doma mam ase dve knihy, ale muzu to mit naucene na zpamet a stejne je to prt platne. Zabyvam se i s mindfulness, vsimavosti.
U me se to prave rozjelo po porodu. Lekarka mi rekla, ze je to tim ze jak ma kazda matka o dite strach tak me se to ale prehouplo do vetsich rozmeru. Ze za vse muzou hormony. Proto predstava, ze bych mela druhe je pro me silena.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 22:51

@Nature00
mindfulness? To slyším poprvé.
Jak máš velkou holčičku?
Já jsem právě od psych. dostala nějakou příručku, ale přiznám se, že jsem ji ještě nečetla, ale určitě to udělám..A jen jsem chtěla říct, že tahle nemoc si asi nevybírá, já měla skvělé dětství a podívej..

• Citovat
  • Upravit
Nature00
27.5.16 22:55
@Anonymní píše:
@Nature00
mindfulness? To slyším poprvé.
Jak máš velkou holčičku?
Já jsem právě od psych. dostala nějakou příručku, ale přiznám se, že jsem ji ještě nečetla, ale určitě to udělám..A jen jsem chtěla říct, že tahle nemoc si asi nevybírá, já měla skvělé dětství a podívej..

Tri roky uz, a myslim si ze cim bude vetsi ze to bude lepsi. Ze ted je to proste jeste malej prcek a mam o ni strach, ze se jeste nicemu neubrani. :( je to technika kdy se venuji treba dychani, nebo se zamerim na zvuky kolem sebe. Je to byt tady a ted. Hrozne se po tom citim fajn, ale ted na to nemam ani pomysleni.

• Citovat
  • Upravit
1776
27.5.16 23:06

@Nature00 jo to te chapu ze na druhe nemas ani pomysleni, za ta ma kamaradka se rozhodla take mit jen 1dite kvuli tomuhle, a nedivim se ji. A jak dlouho jsi po porodu? a prislo to hned po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 23:17

@Nature00
To si myslím taky, možná to člověk bere tak, že čím starší tím už bude víc vnímat a nebude tolik,,zranitelná,,..zní to hrozně, ale myslím, že to tak je…Chápu Tě, ale zase pokud by si druhé chtěla a kvůli tomuhle se ho radši vzdáš..
Třeba s těma lékama by to bylo v pohodě..ano, budeš brát léky, no a co. Přece tolik lidí bere celý život léky na spoustu nemocí, neber je jako strašáka..pokud to sama nezvládneš bez nich, tak se prostě znovu nasaděj a vše bude ok..a ty budeš spokojená máma!!!

• Citovat
  • Upravit
Nature00
28.5.16 06:18
@Anonymní píše:
@Nature00
To si myslím taky, možná to člověk bere tak, že čím starší tím už bude víc vnímat a nebude tolik,,zranitelná,,..zní to hrozně, ale myslím, že to tak je…Chápu Tě, ale zase pokud by si druhé chtěla a kvůli tomuhle se ho radši vzdáš..
Třeba s těma lékama by to bylo v pohodě..ano, budeš brát léky, no a co. Přece tolik lidí bere celý život léky na spoustu nemocí, neber je jako strašáka..pokud to sama nezvládneš bez nich, tak se prostě znovu nasaděj a vše bude ok..a ty budeš spokojená máma!!!

Diky :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.16 19:15

Ja trpim OCD dost dlouho. Dela mi problem odejit z domu (el. spotrebice jsou vypnute? Zamcel jsem? Zkuste se podivat na EFT metodu na youtube.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.20 11:56

Oživuji - OCD se bohužel dědí

Když mi bylo kolem 15+ let, měla jsem strašný strach o rodiče, že se jim něco stane, a k tomu se přidal stres z nové střední školy. Obsesivní myšlenky jsem několik let řešila tak, že jsem se každý večer modlila (i když jsem do kostela nikdy nechodila). To jsem dělala skoro deset let a měla jsem strach přestat, že se stane rodině něco hrozného. Pak jsem se z toho nějak sama vyhrabala a už to nedělám, a kupodivu se nikomu nic nestalo :lol: Jenže OCD se rozvinula u mé dcery, první projevy ve 12ti letech a teď ve 14 se jí to rozjelo až ochromujicim způsobem. Já jsem to dřív neřešila, protože jsem OCD nepoznala ani u sebe, to až teď… Dcera má úzkostné stavy, přepadají jí špatné myšlenky, že když něco udělá nebo neudělá, stane se něco hrozného. Trpí různými strachy z různých věcí, obsedantní nerozhodností, nemůže se obléct, pustit vodu z kohoutku, ponožky i boty si obléká natřikrát, pláče, hrůza. Začala brát AD, teď čekáme, až zaberou. Chodíme na terapie. Prosím vás, má šanci, že se z toho jednou provždy vyléčí? Všude čtu, že je to chronické, celoživotní, někdy až invalidizující. Bojím se o její budoucnost. Je to krásná, chytrá holka. A ještě po mě vyžaduje neustálé ujišťování a já mám pocit, že když ji ujišťuji, začíná na to být závislá a problém se prohlubuje. Prosím, kdo má s tím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex