Truhlář - zakázka

1494
6.3.23 15:10

Truhlář - zakázka

Hezký pondělní den. Snad už poslední dotaz ode mě k podobnému tématu.
Nevím, zda jsem neudělala hloupost :roll: mám domluvenu schůzku se dvěma truhláři, z nichž si pak jednoho chci vybrat ke zhotovení kuchyně. Ale ani jednomu jsem neřekla, že mám v jednání ještě toho druhého. Bude to problém :think:? Určitě jim na schůzce chci říct, že mám v jednání ještě toho druhého. Nenastvou se pro to :think:? Samozřejmě počítám, že za schůzku zaplatím i tomu, kterého si pak nevyberu, měly/měli byste představu o částce, kterou mu zaplatím? Děkuju moc za rady. „Chodit“ v tom teda moc neumím asi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
6.3.23 16:59

To předci není jejich věc. Kolik koho kde máš dohodnutého. To není náplň jejich práce :roll:. Když jsem si nechávala dělat kuchyň měla jsem jasnou představu jak o vzhledu tak o penězích. Překlad jsem kde je náš strop co v kuchyni chci. Do tří minut jsem měla vybranou barvu a dřevo. Protože když něco chci, tak vím co chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
6.3.23 17:45

@mimart tak je úplně běžný, že poptas několik řemeslníků/firem. Holt se zeptej, jestli po to e budou chtít něco za vytvoření návrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
6.3.23 17:54
@mimart píše:
Hezký pondělní den. Snad už poslední dotaz ode mě k podobnému tématu.
Nevím, zda jsem neudělala hloupost :roll: mám domluvenu schůzku se dvěma truhláři, z nichž si pak jednoho chci vybrat ke zhotovení kuchyně. Ale ani jednomu jsem neřekla, že mám v jednání ještě toho druhého. Bude to problém :think:? Určitě jim na schůzce chci říct, že mám v jednání ještě toho druhého. Nenastvou se pro to :think:? Samozřejmě počítám, že za schůzku zaplatím i tomu, kterého si pak nevyberu, měly/měli byste představu o částce, kterou mu zaplatím? Děkuju moc za rady. „Chodit“ v tom teda moc neumím asi :oops:

Ty jsi zákazník. Truhlář by měl naopak předpokládat, že sis zjistila situaci na trhu u konkurence a nenapálit díky tomu přemrštěnou cenu, pokud o tu zakázku stojí. Pokud chceš být fér, tak ze na to zeptej dopředu, co to bude stát, pokud si necháš zpracovat návrh a nakonec smlouvu nepodepíšeš. Většina si za to nic nevezme a bude se snažit, aby sis to nechala udělat od nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14595
6.3.23 17:56
@Atisia píše:
To předci není jejich věc. Kolik koho kde máš dohodnutého. To není náplň jejich práce :roll:. Když jsem si nechávala dělat kuchyň měla jsem jasnou představu jak o vzhledu tak o penězích. Překlad jsem kde je náš strop co v kuchyni chci. Do tří minut jsem měla vybranou barvu a dřevo. Protože když něco chci, tak vím co chci.

To jsi dobra :lol: já jsem nebyla schopna se s truhlarem domluvit, sama nevím co chci a stará kuchyn mi vyhovuje, to Koukal jak zjara, ze to nechci překopat úplně cely ale chci původní dispozici zcela zachovat :lol: jak ovšem záhy sam zjistil, jinak to ani udělat u nas nejde, to už by se muselo rozkopat komplet vše i vedlejší mistnost a to nepřipadá vubec v úvahu :mrgreen: to co jsem chtěla - maly placaty supliky pod skříňku - řekl, ze udělat neumí, ze jenom vyšší než jsem chtěla. No ale co by čert nechtěl, Ikea to má :mrgreen: tak pojedem tam a skříňky už jsem si taky vybrala, “lepší sektor” pro mé potreby stačí. Aspoň to časem půjde snadno obmenit.

Totéž koupelnari se stále ptali, jaký chci formát dlaždic, a nemohli nějak pobrat, když jsem řekla, ze je mi to jedno, hlavně, když budou mít zajímavý dekor :P nejzásadnější jejich otázka - rozměr, moje odpověď - to je fuk, jakýkoliv :lol: taky jsme se nějak “nepotkali” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.3.23 18:21

Je přece normální, že si poptas víc firem.
Taky bych se nebála o té ceně jednat dál. Rozpad ceny po položkách a podobně ti každá solidní firma poskytne…

• Citovat
  • Upravit
1494
25.3.23 05:48

Děkuju všem za odpovědi, hezký víkend :kytka: :pankac: :mavam:!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí