Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký pondělní den. Snad už poslední dotaz ode mě k podobnému tématu.
Nevím, zda jsem neudělala hloupost
mám domluvenu schůzku se dvěma truhláři, z nichž si pak jednoho chci vybrat ke zhotovení kuchyně. Ale ani jednomu jsem neřekla, že mám v jednání ještě toho druhého. Bude to problém
? Určitě jim na schůzce chci říct, že mám v jednání ještě toho druhého. Nenastvou se pro to
? Samozřejmě počítám, že za schůzku zaplatím i tomu, kterého si pak nevyberu, měly/měli byste představu o částce, kterou mu zaplatím? Děkuju moc za rady. „Chodit“ v tom teda moc neumím asi ![]()
To předci není jejich věc. Kolik koho kde máš dohodnutého. To není náplň jejich práce
. Když jsem si nechávala dělat kuchyň měla jsem jasnou představu jak o vzhledu tak o penězích. Překlad jsem kde je náš strop co v kuchyni chci. Do tří minut jsem měla vybranou barvu a dřevo. Protože když něco chci, tak vím co chci.
@mimart tak je úplně běžný, že poptas několik řemeslníků/firem. Holt se zeptej, jestli po to e budou chtít něco za vytvoření návrhu.
@mimart píše:
Hezký pondělní den. Snad už poslední dotaz ode mě k podobnému tématu.
Nevím, zda jsem neudělala hloupostmám domluvenu schůzku se dvěma truhláři, z nichž si pak jednoho chci vybrat ke zhotovení kuchyně. Ale ani jednomu jsem neřekla, že mám v jednání ještě toho druhého. Bude to problém
? Určitě jim na schůzce chci říct, že mám v jednání ještě toho druhého. Nenastvou se pro to
? Samozřejmě počítám, že za schůzku zaplatím i tomu, kterého si pak nevyberu, měly/měli byste představu o částce, kterou mu zaplatím? Děkuju moc za rady. „Chodit“ v tom teda moc neumím asi
Ty jsi zákazník. Truhlář by měl naopak předpokládat, že sis zjistila situaci na trhu u konkurence a nenapálit díky tomu přemrštěnou cenu, pokud o tu zakázku stojí. Pokud chceš být fér, tak ze na to zeptej dopředu, co to bude stát, pokud si necháš zpracovat návrh a nakonec smlouvu nepodepíšeš. Většina si za to nic nevezme a bude se snažit, aby sis to nechala udělat od nich.
@Atisia píše:
To předci není jejich věc. Kolik koho kde máš dohodnutého. To není náplň jejich práce. Když jsem si nechávala dělat kuchyň měla jsem jasnou představu jak o vzhledu tak o penězích. Překlad jsem kde je náš strop co v kuchyni chci. Do tří minut jsem měla vybranou barvu a dřevo. Protože když něco chci, tak vím co chci.
To jsi dobra
já jsem nebyla schopna se s truhlarem domluvit, sama nevím co chci a stará kuchyn mi vyhovuje, to Koukal jak zjara, ze to nechci překopat úplně cely ale chci původní dispozici zcela zachovat
jak ovšem záhy sam zjistil, jinak to ani udělat u nas nejde, to už by se muselo rozkopat komplet vše i vedlejší mistnost a to nepřipadá vubec v úvahu
to co jsem chtěla - maly placaty supliky pod skříňku - řekl, ze udělat neumí, ze jenom vyšší než jsem chtěla. No ale co by čert nechtěl, Ikea to má
tak pojedem tam a skříňky už jsem si taky vybrala, “lepší sektor” pro mé potreby stačí. Aspoň to časem půjde snadno obmenit.
Totéž koupelnari se stále ptali, jaký chci formát dlaždic, a nemohli nějak pobrat, když jsem řekla, ze je mi to jedno, hlavně, když budou mít zajímavý dekor
nejzásadnější jejich otázka - rozměr, moje odpověď - to je fuk, jakýkoliv
taky jsme se nějak “nepotkali” ![]()
Je přece normální, že si poptas víc firem.
Taky bych se nebála o té ceně jednat dál. Rozpad ceny po položkách a podobně ti každá solidní firma poskytne…