Trvalé bydliště - jak zrušit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
muffinka89
26.4.12 14:27

Trvalé bydliště-poradíte?

Chci se zaptat-lze jen tak někomu zrušit trvalé bydliště,protože tam trvale nebydlí?V 17.letech jsem se odstěhovala,ale za otcem nepravidelně dojíždím(z důvodu že je to přez celou Prahu a lístek taky něco stojí).No,ale k věci.Můj nevlastní bratr(na kterýho můj otec docela dá)je na mě naštvaný protože tam nedojíždím tak jak by se mu to líbilo, a nedělám mu pravidelné nákupy a zařizuje,aby jsem u táty už neměla trvalé bydliště a já se chci zeptat zda je možné tomu nějak zabránit?Už psal majitelce baráku :( Lze eventuelně na bratra podat trestné oznámení tak bo tak něco?Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
muffinka89
26.4.12 14:29

Boužel nám to z přítelm už neklape a tak jsem přemýšlela,že bych se nastěhovala zpět,ale to bude nějaký čas trvat,protože vzhledem,že je to starý člověk tak to tam ZATÍM není vhodné pro děti(všude se válejí léky a tak).Jenže takhle nebudu mít kam.Myslím si,že můj táta by byl rád,kdyby tam nebyl sám

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 14:33

Trvalé bydliště ti zrušit může majitel nemovitosti pokud dlouhodobě ten trvalý pobyt nevyužíváš. Ale není to tolik jednoduché. Zrovna to řešíme.
Jako majitelka nemovitosti jsem podala na obecní úřad žádnost o zrušení trvalého bydliště dotyčného. Musí k tomu být 2 svědci. Jelikož ten dotyčný u nás je nedostižitelný, tak se mu oznámení o záhájení řízení doručuje obecní vývěskou. Byl mu i ustanoven na úřadě optarovník, co hájí jeho práva. Nedávno úřad rozhodl o zrušení trvalého bydliště, právě k vůli tomu, že se u nás dlouhodobě nezdržuje. Ale jelikož je opět nedostižitelný, tak mu výsledek řízení je oznamován opět přes vývěsku. Bude to tam viset do začátku května a pokud se neozve, tak mu bude trvalé bydliště zrušeno. Pak si do 15ti dnů musí zařídit novou občanku, jinak mu hrozí pokuta. No a bydlení bude mít na úřadě, pokud se nikam nepřehlásí.
Fakt doufám, že se neozve. Pokud by se ozval, tak by se konalo klasické správní řízení, kde bych mu musela prokázat pomocí svědků, že se u nás opravdu nezdržuje. Ale jelikož je to pravda, tak by měl stejně smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.4.12 14:35

Takže bude nějaké řízení na které půjdu také a budu se moc vyjádřit?

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 14:39

No oni tě hledat moc nebudou. Pokud zjistí, že na tebe nemají žádný kontakt, tak to jenom vyvěsí na tu nástěnku. Jakmile to tam uvidíš, tak se ozvi. Ale pak asi nastane to klasické správní řízení, kde ti budou prokazovat, že se tam nezdržuješ. A vzhledem k tomu, co nám říkali na úřadě, tak je to sice nepříjemná záležitost, ale pokud tam fakt dlouhodobě nejsi, tak ti to trvalé bydliště zrušit můžou.
Vem si, že jinak by člověk ze svého baráku, bytu nedostal žádného parazita, který mu tam visí zaznamenaný a dělá dluhy po světě a jenom by čekal, kdy přijde exekutor… Nemyslím tím tebe, myslím tu moji situaci. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.4.12 14:40

Možná se pletu, ale trvalé bydliště ti nezakládá právo k tomu, abys někde bydlela, pokud o to budeš mít zájem. Takže je úplně jedno, pokud ti ho zruší nebo ho máš - pokud tě tam tatínek bude chtít, tak tam můžete bydlet nezávisle na trvalku :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
muffinka89
26.4.12 14:41

Tak když mi to pošlou na trvalé tak mi to „dosílkou“ dojde na přechodné…

• Citovat
  • Upravit
muffinka89
26.4.12 14:43

Kdyby jsem tam nebyla nahlášená tak by to majitel bral,že tam bydlím neprávem…Pokud se do toho nechá táta naverbovat tak už mě tam nikdo nikdy nedostane.Jen si odvezu pár věcí ke ketrým mám cit.vztah a finito.

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 14:46
@muffinka89 píše:
Tak když mi to pošlou na trvalé tak mi to „dosílkou“ dojde na přechodné…

víš já to řeším z té opačné pozice, takže o tom, jak moc koho hledají zase tolik nevím. Jenom vím, že úřad to prostě plácl na vývěsku. Že ho ani nenechal nějak šíleně hledat. Není to soud, je to jenom úřad. Policie by třeba mohla projet registry, najít jeho zaměstnavatele a doručit mu to do zaměstnání (řešíme i soud a takhle mu prej doručí předvolání k soudu). Ale úřad nic takového nepodnikal. Poslal to na trvalé bydliště, nikdo to nevyzvedl, tak to plácnul na tu nástěnku.
Jak má úřad vědět, že máš někde přechodné bydliště? Mimochodem přechodné bydliště neexistuje a nikde není uvedeno. To co ty považuješ za přechodné bydliště, to je korespondenční adresa. Tu ty sama si nahlásíš třeba v bance, pojišťovně a tak, že chceš, aby tam ti chodila pošta. Ale úřad o ní zřejmě neví, tedy netuším, jak by to ta pani na evidenci obyvatelstva hledala… :nevim:

Příspěvek upraven 26.04.12 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.4.12 14:48

Pokud to pošle na trvalé tak mi to dojde…

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 14:49
@muffinka89 píše:
Pokud to pošle na trvalé tak mi to dojde…

pokud ti někdo na tom trvaláku řekne, že ti tam něco přišlo 8) a nebo tedy pokud máš zřízenu tu dosílku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.4.12 14:51

No to už jsem si zařídila že mi pošta předposílá poštu k rodičům.Můj táta se s tím nějak nezatěžoval a i když mi přišla pošta ze zeleným pruhem tak mi to prostě neřekl :roll: Pak přišla moje drzá teta a vyhodila to :cert:

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 14:53

@muffinka89 já jsem na tu dosílku úplně zapomněla. Taky jsem ji měla udělanou, když jsem se stěhovala. Jelikož jsem si nebyla jistá, jestli jsem všude nahlásila novou adresu.
Ale ten náš vůl :cert: si žádnou dosílku nesjednal. On má dluhy kam se podívá a myslí si, že když nikde neřekne, kde se zdržuje, tak ho nikdo nenajde :mrgreen: Ono stačí, že pracuje a najde si ho skoro každý :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
26.4.12 14:57

Pokud mu zaměstnavatel platí zdravotní a sociální tak to zjistí no.Ale já si myslím,že oni exekutorky!špiclové" nejsou blbci

• Citovat
  • Upravit
13141
26.4.12 15:02

@muffinka89 jj on má právě exe na plat skrz výživné na dceru z prvního manželství. A jak jde o děti, tak ty úřady si ho najdou :-P. A zaměstnaný je klasicky, takže s tím nemají ani moc práce. Kdoví jestli už tam těch exekucí na plat nemá víc…
Já se jenom směju, jak on si myslím, že je nedohledatelný :mrgreen:
Ale jak už jsem psala, úřad při rušení trvaláku ho moc nehledal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný