Trvalé bydliště v chatě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.6.11 15:51

Ahoj chatařky :lol: , my máme taky chatu a do budoucna (minimálně na stáří :lol: ) se taky plánujeme tam přestěhovat natrvalo - na novej barák není a hlavně je v krásné přírodě :wink: . Číslo popisné objekt má a starostka nám říkala, že v tom problém není :wink: . Na katastru je zapsán jako nemovitost určená k rekreačním účelům.

• Citovat
  • Upravit
134
8.6.11 17:28

Já mám v chatě trvalé bydliště, jen máme problém že nám tam nedoručují poštu, a přestože uvádím všude doručovací adresu jinou, tak na to občas někdo nereaguje a pošta mi pak nedojde.. Ale myslím že to není pravidlo, asi záleží jak moc bude vaše chata „z ruky“. A ještě je nutné všude připomínat právě to E za číslem (např. 109E), protože to na úřadech zapomínají psát, a pak nahlášená adresa neexistuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.11 19:41

Kláro: Pro tenhle případ doporučuji si na poště zřídit „Odnos“ - tak se to nějak jmenuje, stojí to pár korun za rok nebo za jak dlouho, veškerou poštu ti tam schovávají - nikam se neztratí.
Já ho mám taky, ale ne z důvodu jiné doručovací adresy, ale protože mi poštu nedoručovali vůbec - balíky a nedávali ani oznámení. Takhle jdu jednou za týden na poštu a vše nahromaděné si vyberu :wink: .
Když jsem se stěhovala a měla jsem někde nahlášenou původní a někde tu novou, tak mi to tam pěkně všechno schovávali :wink: .

• Citovat
  • Upravit
Romííí
25.6.11 00:01

číslo evidenční a popisné...

číslo evidenční a popisné…
Ahojik, mam dotázek, chceme kupovat chatu, a vzít si překlenovačku od stavebního spoření, problém je že bez ručitele nám půjčí do 500tis ( což by byla paráda ) kdyby ale chata měla číslo popisné… přes realitku jsme zajistili číslo evidenční, ale jenomže hypotéka s naším platem je riziková kvůli malému platu a smlouvě na dobu určitou a tak nam jí asi nedají nehledě na to, že bysme museli ručit chatou,musel by se ještě udělat a zaplatit odhad, a ještě nějaké poplatky cca 20-30tis. které teď taky nemáme, a ještě by to nebylo asi psané na mě a mého budoucího muže ( bo ještě nejsme svoji … ) takže překlenovačka od Českomoravské staveb.spořitelny je pro nás lepší, bo je bez dokládání příjmů, ručení, myslím, že tím pádem i bez jakéhokoli odhadce,ale musí to být evidováno jako domeček s číslem popisným, máme jeden a půl měsíce, na to abysme to koupili… dá se za tu dobu sehnat číslo popisné? kolik to stojí? a šlo by to dřív?aby se co nejdřív nám to i časově vycházelo? muselo by se to asi stejně vzít přes realitku když ještě nejsme majitelé anebo by nám musela dát souhlas majitelka… ? my si to můžeme klidně obíhat když na to realitka nemá čas…poraďte prosím někdo co a jak dělat? chata s pozemkem na kterém stojí je v osobním vlastnictví majitelky co to prodává a neměla ani číslo evidenční, to nám teď realitka zajistila, ale stejně je ještě problém… poradně prosím … děkuji mnohokrát

• Citovat
  • Upravit
nika6
8.2.12 15:14

číslo evidenční

Ano na číslo evidenční se dá napsat trvalé bydliště v chatě, moje děti tak žijí také a jsou moc spokojení. Hezké, zdravé a levné bydlení ve svém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.15 09:20

Přeji dobré ráno :kytka:

Předem se omlouvám za anonymitu, ale budu zde uvádět náš konkrétní problém o kterém nikdo neví a máme zde některé příslušníky rodiny, děkuji.

Jedná se o to, že jsme se vyhlédli chatu v lokalitě ve které bychom chtěli bydlet a jelikož je to velmi žádaná lokalita kousek od Prahy, tak samozřejmě i ty ceny dle toho vypadají.
Jde mi jen o to, že lidé kteří asi neví kolik co tam stojí (i každý kdo prodává chatu už ví, že si může dát pěknou cenu) ji prodávají opravu za směšnou částku, mohu říct, že téměř zadarmo… A byla by to tak super cena, že bychom ji mohli koupit za hotové peníze a poté si vzít na přestavbu jen malou hypotéku, takže to je velké plus. Jen mi jde o to, jak je těžké převést chatu na normální dům? V okolí se to takto normálně děje a lidé v chaty přestavují. Jde také o to, že bychom rádi chatu komplet rozšířili a prostě předělali na rodinný dům… Jediné co mi vadí je to, že k chatám vede normálně zpevněná cesta, ale přímo do této malé a slepé uličky vede cesta nezpevněná, to by nám až tak nevadilo, ale není tam kde parkovat. Pozemek je velmi malý a muselo by se udělat alespoň nějaké venkovní nebo kryté místo pro jedno až dvě auta, ale já jsem ženská řidič takže už vidím jak se tam někde otáčím a špekuluji tam :roll: poté kde bude parkovat návštěva (moc jich tedy nemáme :-) ) ale přeci jen… Muselo by se tam parkovat provizorně na té zpevněné cestě, která je také poměrně úzká… No nevím… Tím chci říct, že nemovitost má i své mínusy.. Tato lokalita je velmi žádaná na druhé straně tam již všechny chaty předělali na trvalé domy, tady část a přímý sousedé tu bydlí na trvalo a jen to nemají tolik předělané, ale to je otázka času. Jen bych s toho ráda měla dům a ne chatu… Velké plus je pro nás lokalita a cena.

Poraďte prosím… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2740
4.1.15 13:12

Doporučuji se podívat jaký je stav skutečný. Tzn, jak je stavba evidována v kolaudačním rozhodnutí a jak tomu je na katastrál. úřadě. Může se stát, že na KÚ úřadě to bude evidováno jako RD nikoliv jako rekreační objekt.
Musíte dát na staveb. úřad žádost o změnu v užívání a ten do 30 dnů rozhodne. SÚ samozřejmě může požadovat další dokumentaci a vyjádření orgánů (hasiči, správci sítí, vyjádření např. vlastníka cesty k objektu,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí