Trvalé bydliště v chatě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
8.6.11 14:27

Trvalé bydliště v chatě

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda lze mít trvalé bydliště v chatě. Chceme koupit chatu k bydlení, jelikož na dům prostě nemáme, a ráda bych tam měla nahlašený trvalý pobyt. Dle infa z diskuzí, k přihlášení k trvalému pobytu je třeba číslo POPISNÉ, jenže chata má pouze číslo EVIDENČNÍ…
Děkuji za radu.
 Raddy

Příspěvek upraven 08.06.11 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
8.6.11 14:37
raddysl píše:
Dobrý den, ráda bych se zaptala, zda lze mít trvalé bydliště v chatě. Chceme koupit chatu k bydlení, jelikož na dům prostě nemáme, a ráda bych tam měla nahlašený trvalý pobyt. Dle infa z diskuzí, k přihlášení k trvalému pobytu je třeba číslo POPISNÉ, jenže chata má pouze číslo EVIDENČNÍ…
Děkuji za radu.
Raddy

na obecnim urade prislusnem k chate si zjisti jestli objekt je urceny k trvalemu bydleni a co se da kdyztak udelat pro zmenu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
8.6.11 14:38

jde to, můj přítel má dokonce trvalé bydliště v chatě ( č.170E), která je na katastru nemovitostí vedená jako garáž :mrgreen: :mrgreen:
jen se mě neptej jak to udělal :-) respektive se ho zeptám až dorazím dom a pak ti dám echo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
8.6.11 14:40

Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je určen (zkolaudován) k bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci. Takže to jde. :palec:

• Citovat
  • Upravit
53
8.6.11 14:43

:mrgreen: v garáži jo? :) no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.6.11 14:46

Podle mně to je - jako všude - na příslušném úředníkovi. A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře … :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.6.11 14:46
weruuunka píše:
Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je určen (zkolaudován) k bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci. Takže to jde. :palec:

Děkuji za reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.6.11 14:50
Emilie píše:
A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře … :nevim: :palec:

8-o 8-o 8-o
Taky bydlím v chatě :lol: Respektive moje nemovitost je zapsaná v katastru jako objekt určený k rekreaci. Jinak je to normální barák, jen má myslím nižší stropy :(
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.6.11 14:53
chuanitka píše:
Emilie píše:
A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře … :nevim: :palec:
8-o 8-o 8-o
Taky bydlím v chatě :lol: Respektive moje nemovitost je zapsaná v katastru jako objekt určený k rekreaci. Jinak je to normální barák, jen má myslím nižší stropy :(
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde :)

Samozřejmě o tom ohýnku an dvoře to byl vtip. Vím, že to jde, mám několik sousedů - chatařů, kteří byt převedli na své děti nebo prostě prodali a bydlí tady … jenom nevím, jak to řešili, já to nikdy nedělala … a taky vím, že řada jiných chatařů tady nemá ani studni a chodí do studánky, takže to by se mi v objektu, kde bych měla trvale žít, a ještě s dětma, nelíbilo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
8.6.11 15:02
raddysl píše: :mrgreen: v garáži jo? :) no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí! :-)

no ono je to tak, že ta chata je postavená na garáži, je zkolaudovaná, získala č.e. atd. a pak jeho otec, který toto všechno dělal už nedošel s danými doklady na katastr, aby provedl změnu i „papírově“ :zed: no a my to zjistili nedávno, když jsme na něco jiného potřebovali výpis.
Nicméně to nebránilo městu, aby mu tam přepsalo TP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
8.6.11 15:05

my to třeba máme jen jako E kvůli tomu, že v územním plánu jsou ty pozemky vedené jako „určené k rekreaci“ a tím pádem se tu může stavět jen do určitých metrů, pater a tak…ale trvale tu bydlí tak třetina „zahrádkářů“ s tím, že jsou to povětšinou normální baráky, jen trochu menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.6.11 15:06
Mar__tanka1983 píše:
raddysl píše: :mrgreen: v garáži jo? :) no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí! :-)
no ono je to tak, že ta chata je postavená na garáži, je zkolaudovaná, získala č.e. atd. a pak jeho otec, který toto všechno dělal už nedošel s danými doklady na katastr, aby provedl změnu i „papírově“ :zed: no a my to zjistili nedávno, když jsme na něco jiného potřebovali výpis.
Nicméně to nebránilo městu, aby mu tam přepsalo TP…
:zed: děkuji moc!! Zlepšili jste mi náladu! Jdu hledat teda tu vytouženou chatu na samotě u lesa…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.6.11 15:09

Jo,jde
bydleli jsme /papirove/ v zahradni chatce bez schranky tri roky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.6.11 15:10
Emilie píše:
chuanitka píše:
Emilie píše:
8-o 8-o 8-o
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde :)
Samozřejmě o tom ohýnku an dvoře to byl vtip. Vím, že to jde, mám několik sousedů - chatařů, kteří byt převedli na své děti nebo prostě prodali a bydlí tady … jenom nevím, jak to řešili, já to nikdy nedělala … a taky vím, že řada jiných chatařů tady nemá ani studni a chodí do studánky, takže to by se mi v objektu, kde bych měla trvale žít, a ještě s dětma, nelíbilo …

To by se asi nelíbilo nikomu. Ale přece chata automaticky neznamená, že bude žít jako neandrtálec :nevim: Já tu mám dokonce i plyn, sklep, ústřední topení, splachovací záchod, asi 80m2 plochy a jiné vymoženosti.
A navíc zakladatelka se na toto vůbec neptala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.11 15:37

Jsem na tom stejně, máme zděnou „chatu“, ale je to normální domek, jen základ kdysi byla chata, ze které zůstal už jen štít :mrgreen: :mrgreen: Číslo máme 162E a normálně tu máme trvalý pobyt, takže by v tom problém být neměl. Dokonce jsem i na úřadu docílila, že nám v zimě prohrnují cestu až k domu a nikdy to nedělali :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max