Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda lze mít trvalé bydliště v chatě. Chceme koupit chatu k bydlení, jelikož na dům prostě nemáme, a ráda bych tam měla nahlašený trvalý pobyt. Dle infa z diskuzí, k přihlášení k trvalému pobytu je třeba číslo POPISNÉ, jenže chata má pouze číslo EVIDENČNÍ…
Děkuji za radu.
Raddy
Příspěvek upraven 08.06.11 v 14:47
raddysl píše:
Dobrý den, ráda bych se zaptala, zda lze mít trvalé bydliště v chatě. Chceme koupit chatu k bydlení, jelikož na dům prostě nemáme, a ráda bych tam měla nahlašený trvalý pobyt. Dle infa z diskuzí, k přihlášení k trvalému pobytu je třeba číslo POPISNÉ, jenže chata má pouze číslo EVIDENČNÍ…
Děkuji za radu.
Raddy
na obecnim urade prislusnem k chate si zjisti jestli objekt je urceny k trvalemu bydleni a co se da kdyztak udelat pro zmenu ![]()
jde to, můj přítel má dokonce trvalé bydliště v chatě ( č.170E), která je na katastru nemovitostí vedená jako garáž
![]()
jen se mě neptej jak to udělal
respektive se ho zeptám až dorazím dom a pak ti dám echo…
Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je určen (zkolaudován) k bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci. Takže to jde. ![]()
v garáži jo?
no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí! ![]()
Podle mně to je - jako všude - na příslušném úředníkovi. A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře …
![]()
weruuunka píše:
Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je určen (zkolaudován) k bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci. Takže to jde.
Děkuji za reakci!
Emilie píše:
A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře …![]()
![]()
Taky bydlím v chatě
Respektive moje nemovitost je zapsaná v katastru jako objekt určený k rekreaci. Jinak je to normální barák, jen má myslím nižší stropy ![]()
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde ![]()
chuanitka píše:Emilie píše:
A jestli chata má potřebné rozvody energií a vody … to je ale už ostatně na vás, na kolik by vás bavilo nosit vodu ze studně a ohřívat si jí na ohýnku na dvoře …![]()
![]()
![]()
Taky bydlím v chatěRespektive moje nemovitost je zapsaná v katastru jako objekt určený k rekreaci. Jinak je to normální barák, jen má myslím nižší stropy
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde
Samozřejmě o tom ohýnku an dvoře to byl vtip. Vím, že to jde, mám několik sousedů - chatařů, kteří byt převedli na své děti nebo prostě prodali a bydlí tady … jenom nevím, jak to řešili, já to nikdy nedělala … a taky vím, že řada jiných chatařů tady nemá ani studni a chodí do studánky, takže to by se mi v objektu, kde bych měla trvale žít, a ještě s dětma, nelíbilo …
raddysl píše:v garáži jo?
no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí!
no ono je to tak, že ta chata je postavená na garáži, je zkolaudovaná, získala č.e. atd. a pak jeho otec, který toto všechno dělal už nedošel s danými doklady na katastr, aby provedl změnu i „papírově“
no a my to zjistili nedávno, když jsme na něco jiného potřebovali výpis.
Nicméně to nebránilo městu, aby mu tam přepsalo TP…
my to třeba máme jen jako E kvůli tomu, že v územním plánu jsou ty pozemky vedené jako „určené k rekreaci“ a tím pádem se tu může stavět jen do určitých metrů, pater a tak…ale trvale tu bydlí tak třetina „zahrádkářů“ s tím, že jsou to povětšinou normální baráky, jen trochu menší…
Mar__tanka1983 píše:raddysl píše:no ono je to tak, že ta chata je postavená na garáži, je zkolaudovaná, získala č.e. atd. a pak jeho otec, který toto všechno dělal už nedošel s danými doklady na katastr, aby provedl změnu i „papírově“v garáži jo?
no to by mě vážně zajímalo jak to udělal.. Budu ráda, když mi potom napíšeš! A moc děkuji za odpověď, jste tu zlatí!
no a my to zjistili nedávno, když jsme na něco jiného potřebovali výpis.
Nicméně to nebránilo městu, aby mu tam přepsalo TP…
Jo,jde
bydleli jsme /papirove/ v zahradni chatce bez schranky tri roky ![]()
Emilie píše:chuanitka píše:Samozřejmě o tom ohýnku an dvoře to byl vtip. Vím, že to jde, mám několik sousedů - chatařů, kteří byt převedli na své děti nebo prostě prodali a bydlí tady … jenom nevím, jak to řešili, já to nikdy nedělala … a taky vím, že řada jiných chatařů tady nemá ani studni a chodí do studánky, takže to by se mi v objektu, kde bych měla trvale žít, a ještě s dětma, nelíbilo …Emilie píše:
![]()
![]()
Taky bydlím v chatěRespektive moje nemovitost je zapsaná v katastru jako objekt určený k rekreaci. Jinak je to normální barák, jen má myslím nižší stropy
Já to neřešila, protože prodávající zde taky měli trvalé bydliště, takže jsem věděla, že to půjde
To by se asi nelíbilo nikomu. Ale přece chata automaticky neznamená, že bude žít jako neandrtálec
Já tu mám dokonce i plyn, sklep, ústřední topení, splachovací záchod, asi 80m2 plochy a jiné vymoženosti.
A navíc zakladatelka se na toto vůbec neptala ![]()
Jsem na tom stejně, máme zděnou „chatu“, ale je to normální domek, jen základ kdysi byla chata, ze které zůstal už jen štít
Číslo máme 162E a normálně tu máme trvalý pobyt, takže by v tom problém být neměl. Dokonce jsem i na úřadu docílila, že nám v zimě prohrnují cestu až k domu a nikdy to nedělali ![]()