TSP MUNI
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
TSP je dobrý test, přijde mi i lepší, než SCIO, stačí umět trochu přemýšlet a uděláš ho v pohodě. Pardon, ale jestli chceš učit na ZŠ, tak bys asi něco v té hlavě mít měla, ne? Ani učit na prvním stupni není sranda a musíš toho umět opravdu hodně, ono se to možná nezdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlásím se teď na Muni a z těch tsp jsem taky zoufalá ![]()
Nemýlím si, že jsem hloupá.. Ale vychází mi z toho tak polovina bodů. A za špatné odpovědi se body odčítají, takže matiku přeskočím úplně. Z matematické části mám tak 1 max 2 správně (z 9) ![]()
- Citovat
- Upravit
TSP na humanitní obory je zvěrstvo. Nemívá je Ostravská univerzita. Hledejte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly proč?
Ale někde jsou testy jen orientační a univerzita pak stejně přijímá uchazeče podle toho, kolik jich přijmout chce
třeba do Ústí kdysi přijali na pedagogiku i osobu s percentilem 20 ve sciotestech
je to kolikrát fakt fraška. Kdyby zakladatelka měla percentil 50, tak si myslím, že je to v pohodě a že se dostane (ano, vím, že percentil 50 neznamená totéž 50% správných odpovědí). Fajn jsou i ty kurzy, aspoň se člověk dozví, jaké typy úloh má očekávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože ačkoli mám úspěšně vystudovaný cizí jazyk a další humanitní obor, nejspíš bych přes ně neprošla. Vyhovovaly mi oborové testy a měla jsem i ústní zkoušky z obou oborů. Tenkrát brali na mou filozofickou fakultu cca 200 uchazečů ze 2000… s matematikou jsem bojovala celé gymnázium, humanitní předměty za jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly jako nevím, no, ja jsem je dělala po konzervatoři, kde jsme matematiku neměli vůbec, byla pouze čeština, ani jsem tehdy neměla ten jejich kurz, šla jsem tam úplně na blind, spíše ze srandy, a nepřišlo mi to tak hrozny, měla jsem percentil 56, vzali mě a nastoupila jsme ke studiu ![]()
Když jsem se pak hlásila do Ústí, byly sciotesty, kurz jsem si zaplatila, protože jsem nutné potřebovala je udělat, a kolik jsem měla, už nevím.
Ostrava - tam jsem se hlásila na filozofii, jejich stupidní testik byl cely zveřejněný na internetu i s možnostmi odpovědi a, b,c, takže kdo ho neudělal na plny počet, byl jasnej ignorant, ale to studium byl potom fakt nářez totální, semestrální práce do jednoho z předmětů měla tak 100 - 200 stran a studenti tudíž odevzdavali k té zkoušce celou “knihu”
takže není všechno zlato, co se třpytí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Protože ačkoli mám úspěšně vystudovaný cizí jazyk a další humanitní obor, nejspíš bych přes ně neprošla. Vyhovovaly mi oborové testy a měla jsem i ústní zkoušky z obou oborů. Tenkrát brali na mou filozofickou fakultu cca 200 uchazečů ze 2000… s matematikou jsem bojovala celé gymnázium, humanitní předměty za jedna.
To spíš máte nějaký blok, tě si rovnou řeknete, že matiku nedáte - a tak ji nedáte.
TSP není žádná extra matematika, jen logika, a tu má každý filolog, tím spíš lingvista solidně vysokou, jinak by se ten jazyk nenaučil (s výjimkou angličtiny, to je zcela alogický jazyk).
Chce to zkoušet si ty testy cvičně, pak tam ten systém uvidí i ten, co ho v počátku neviděl. Hlavně neházet flintu do žita!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji ale né
logika v matice jde mimo mě. Jsem šťastná, že už mám xx let po škole a TSP testům jsem se úspěšně vyhla.
studium bylo náročné, ale bez matematiky, takže úspěšné a živí mě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak kamarádka Ing. Ekonomie se rozhodla vystudovat mateřiny a díky TSP testům napoprvé a v pohodě, protože umí logiku a říká, že má spousty schopných kamarádek učitelek, které je prostě nedaly ani na víc pokusů, takže studují vyšší odborné, nebo soukromou školu colegium humanum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna MU ma k dispozici cvičné testy. Tak si je dokola zkousej a máš to. Na pajdak berou i s nízkým percebtilwm většinou. A TSP jsou z mého pohledu jedny z nejjednodušších testů, cerstve po škole by to na nějaký rozumný výsledek měl udělat kazdej, kdo přemýšlí o studiu na VŠ. A x let po škole, pokud nemáš v hlavě prázdno, tak ti bude stačit trocha tréninku. Zkoušela sis to? Jaký byl výsledek? Nebo ses na to jen podívala a zavrela s tím, že to nepůjde…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
TSP je dobrý test, přijde mi i lepší, než SCIO, stačí umět trochu přemýšlet a uděláš ho v pohodě. Pardon, ale jestli chceš učit na ZŠ, tak bys asi něco v té hlavě mít měla, ne? Ani učit na prvním stupni není sranda a musíš toho umět opravdu hodně, ono se to možná nezdá.
Tak TSP považuji za velkou nechuťárnu, která nevypovídá vůbec o ničem. A to říkám, jako člověk, který ty testy udělat a daný obor vystudoval. Mimochodem, má bývalá spolužačka TSP neudělala ani na nejnižší možnou hranici a o pár let později na stejném oboru na UK odstátnicovala s červeným diplomem.. Takže asi tak.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak TSP považuji za velkou nechuťárnu, která nevypovídá vůbec o ničem. A to říkám, jako člověk, který ty testy udělat a daný obor vystudoval. Mimochodem, má bývalá spolužačka TSP neudělala ani na nejnižší možnou hranici a o pár let později na stejném oboru na UK odstátnicovala s červeným diplomem.. Takže asi tak..
Chápu to dobře, že šla a dokončila školu, kde nebyly TSP???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc si přejí dostat se na pedagogiku, bohužel TSP je pro me nemožné udělat. Matematika, logika, AJ…
Je mi 40, praxe ve školství mám, ale chci jít dál a rozvíjet se…nevíte o škole na Moravě, která přijímá studenty bez přijímaček?
Děkuji.
Prosím anonym.