Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, potrebuji poradit.Mala je na prikrmu, uz mesic. Poslednich 14dni se jeji stolice houstla, az ztvrdla uplne.Ted ma dva dni zacpu, trapi ji vetriky.Jsme na MM.Mate nejake zkusenosti;
to nevím, my máme tvrdou stolici od té doby co máme příkrmy…
možná je to z nečeho co jíš ty… to je jediné co mně napadá pokud je jenom na MM
Rikas tvrdou;Je to takovej mensi bobik. V nejlepsim pripade jeko ta dospelacka…
Malymu pomohlo vic naredit prikrm a ze zacatku jeste dokojovat, tuhej bobek za 2dny zmizel.
Papa jablicko, hrusku a pomeranc. Konzistence je ridka, tece ji to vsude.Ja jim stejne jidlo od te doby co se mala narodila.
A co dáváš za příkrmy? Vyřadila bych případně všechny stavící potraviny (mrkev, rýže, hovězí…), zařadila, pokud nedáváš, tak třeba brokolici, květák, dýni, brambor. U prvního pomohlo dávat probiotika, u druhého nepomohlo nic a na zácpu trpí doteď a to lemtá neustále vodu, takže z malého příjmu tekutin to není)
@Gladys Muze to mit nastalo;Chudak se dost trapi, chtela buch ji pomoct.
Pomeranc u kojence? Ten bych vyradila a dala bych k jablicku nebo hrusce treba pohanku, amarant nebo vlocky, zmekcuji stolici.
Pohankovou krupici 3min svaris s vodou na hustsi kasi a nechas 15 min odstat, vlocky 5minut. Amarant kupuju v DM extrudovany, ten jen zamichas s vodou a nechas 15 min odstat.
Taky detska radi stavu ze svestkoveho kompotu.
@NTANA KALAVITI píše:
Papa jablicko, hrusku a pomeranc. Konzistence je ridka, tece ji to vsude.Ja jim stejne jidlo od te doby co se mala narodila.
Vyřadit mrkev, dát špenát, případně švestkové pyré.
Nám rovněž pomohl Nutrilon na změkčení stolice.
My máme zrovna stejný problém, začala jsem mu dávat švestkovou přesnídávku nebo šťávu ze švestek. Včera jsem mu zkusila poprvé dát probiotika. Je potřeba podávat hodně tekutin. Myslela jsem si, že když stále kojím, že mu to stačí, ale v lekárně my řekli, že při zavádění příkrmu podávat čaj nebo vodu.
Zkus banan, upravuje stolici - je vhodny pri prujmech i zacpe. Nam se hodne osvedcil, kdyz mela mala zacpu po mrkvi. Omez mrkev a ryzi. Pak lze rozvarit ve vode fenykl (koupis uz vsude), udelat z nej kasi nebo pyre. Pusobi proti zacpe a nadymani.
Pokud je na MM, ale uz ma prikrmy, tak muzes podavat i jine tekutiny - fenyklovy caj napr. Dobre jsou i svestkove presnidavky.
Pomeranc bych taky vyradila.
Vcera jsme byly u doktora, taky mi rekl svestky rozvareny.Diky za pomoc mamky. ![]()
Mám super 100%přírodní, dostupne, kapičky na prdíky, zabírají okamžitě a pravidelnou stolici, klidne napiš na mail více…