Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čauky maminky, jak jste vybíraly jméno pro malý chlapáky? My jsme totiž do 5 měsíce žily s tím že nosím holčičku a pak nám to změnily na kluka. Od té doby pořád jen měníme jméno. Příjmení bude Karásek, napadá vás něco?
Jsem z toho už vedle. Napadl nás i Sebastian, Samuel a Patrik. Ale ke všemu po chvilce něco najdu ![]()
Mě teda normálně napadlo první Patrik a až pak jsem četla váš výběr.
Ty tři jsou hezký všechny ale jsou dost častý- hlavně Samuel a Sebastian.
K tomu příjmení se mi líbí i např. Robin, Marek, René, Matěj, Matyáš… ![]()
Tak nejvic se hodi asi Patrik, ale nejhezci je Sebastian, to jsem taky chtela, ale pak kdyz jsem slysela, jak je oslovujou Sebíku, tak jsem si to rozmyslela ![]()
Patrik je pěkný, i my ho chceme, ale k příjmení Karásek bych nedala, protože tam to hapruje s tím K - PatriK Karásek…
můj názor ![]()
Co třeba Adam Karásek?
K vasemu prijmeni se mi libi Patrik, Martin, Richard, Petr, Lubos…proste neco zvucneho, zneleho
![]()
Při výběru jména mě hlavně zajímalo to, jak budu dítěti říkat v dětství a jak se mu bude říkat i v dospělosti. Když mě nenapadly žádné pro mě pěkné verze, jak oslovit tímto jménem, tak jsem to jméno zavrhla. A PatriK Karásek není vhodné, špatně se to říká.
@anetkaktena K vasemu prijimeni by se me libilo jmeno Tomas. Nebo David. I Lukas je pekny jmeno.
My mame syna Tadeaska ![]()