Tupá jehla u vakcíny

70
1.3.22 22:32

Tupá jehla u vakcíny

Ahoj,

jdu si tak trochu pro vaše zkušenosti, protože mě velmi překvapilo naše poslední očkování.

S dvouletým chlapečkem jsme vyrazili na očkování Priorixem. Vše probíhalo standardně až do doby, kdy mu doktorka ďobla injekci do ručičky. Už jsem počítala sekundy, kdy to budeme mít za sebou, samozřejmě hrozně brečel, ale doktorka vzápětí injekci vyndala s tím, že cítí velký odpor kůže a jehla je tupá, že se to občas stává.

Vstala a jehlu vyměnila za tu, se kterou prorazila lahvičku ke smíchání roztoku a už mezitím odložila na stůl. Tu nasadila na injekci, vrazila do paže a dokonala dílo. Sterilní samozřejmě už nebyla. Já se v tom řevu a držení kopajícího dítěte na moc nezmohla, vše se odehrálo strašně rychle. Jen jsem zableptala cosi o tom, zda ta jehla byla čistá, a doktorka mi odpověděla, že samozřejmě, že pocházela z toho originálního balení. Je to velký průser?

Všude se píše, že se ta jehla, se kterou se proráží lahvička roztoku, už nemá používat k samotné aplikaci vakcíny. Tak jsem z toho taková přešlá. Klukovi teklo dost krve, tak mu to pak doktorka tupovala mulem a dokonce ranku přejela i vlastním prstem. No, fakt povedená vakcinace. Já tyhle akce plné rodičovské zodpovědnosti s ječícími dětmi kolem krku fakt miluju.

Kluk má na paži malou ranku, klidnou, ani bouličku tam nenahmatám, na bolest si nestěžuje. Až si říkám, jestli mu tam tu vakcínu nakonec vůbec vpravila. U 0,5 ml člověk fakt nepozná, co se do té paže dostane.

Asi přeháním, ale má někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9733
1.3.22 22:41

Ideálně by se měla použít jiná jehla než tak, která byla použita k rekonstituci očkovací látky.

Přejetí ranky prstem sepsi nezpůsobí.

Přeočkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám proběhne po 5. roce života.

Jelikož se toto očkuje podkožně (a nikoliv do svalu), tak bolestivost bývá menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.3.22 22:44

Uz se stejne stalo :nevim:.
Jen si prat, at je to ok.
(Pokud by ses bala, ze se tam vakcina nedostala, muzes mu za nejakou dobu nechat nabrat protilatky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
1.3.22 23:02

To je fakt prasárna. Zřejmě by ordinace kvůli nové jehle zchudla. Pravděpodobně se nestane nic, ale fuj ho. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.3.22 06:43

Jako jo, podle předpisů by se stejná jehla použít neměla, otázka je ale, kdo se tím řídí. Moc nevěřím tomu, že někdo ty jehly vystřídá, naše doktorka to třeba přinese na tácku už natažené ve stříkačce a nevím, zda je to nová jehla, nebo opatrně zavřená-což se taky správně nedělá. U tvé doktorky si nemyslím, že by šlo o selhání či šetření, ale spíš to chtěla uspíšit, aby tvé dítě a tebe ještě víc nestresovala, než dojde pro novou jehlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.3.22 06:49

Dělala jsem praxi v nemocnici. Bohužel ani tam nové jehly nedávají. :zed: Upřímně je to jedna z mnoha věcí kvůli které ve zdravotnictví nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.3.22 07:34

@Aduš8
Davaj k tomu baleni jehly dve, takze neni duvod to nemenit. U vetsiny vakcin jsou jehly dve i kdyz se neredi - muzes si vybrat velikost. Takze bych se fakt nebala, ze se to nemeni
Teoreticky nejaky cunik, ale tohle je prvni vec, co se uci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.3.22 07:35

@Paní.Norrisová
Asi nejaka prasacka nemocnice. Tohle jsem ja teda nevidela nikde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.3.22 08:06

@Sarik12 já neměla na mysli jen ty vakcíny jako takové, ale celkově zdravotnictví. Už jsem ve zdravotnictví zažila všelicos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.3.22 09:07

@Aduš8
Tak jasne, kolikrat zadna hitparada. Ale zrovna jehel bych se nebala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
6.3.22 22:23

Holky, díky moc za příspěvky. S otestováním těch protilátek za nějaký čas to zkusíme. Abychom měli jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek