Očkování tetanus a Covid

3098
6.2.22 15:58

Očkování tetanus a Covid

Ahoj všem, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, jak dlouhá doba by měla být mezi očkováními? Potřebuji opět na tetanus a taky další vakcínu na Covid. Musí mezi tím uplynout nějaký čas nebo můžu obojí třeba v jeden měsíc? :nevim: Děkuji moc za radu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
6.2.22 16:02
@Sára2020 píše:
Ahoj všem, chci se zeptat, jestli někdo nevíte, jak dlouhá doba by měla být mezi očkováními? Potřebuji opět na tetanus a taky další vakcínu na Covid. Musí mezi tím uplynout nějaký čas nebo můžu obojí třeba v jeden měsíc? :nevim: Děkuji moc za radu. :mavam:

Zeptej se svého praktika. Očko na kovid bych asi upřednostnila. Pokud nemáš tetanus propadlý roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.2.22 16:05

Já si teď nechávala jiné očkování a říkali mi odstup mezi očkováními minimálně tři týdny.
Tak jsem si dala jedno, za tři týdny chytla covid, takže už na třetí dávku kašlu, a tetanovku nechávám na léto, až tu nebudou tolik řádit zimní virózy :mrgreen: Je tam rozestup 15 let, ale pro těch pár měsíců se to snad nezblázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
6.2.22 16:06

14 dní. To mi říkala doktorka - přesně ten tetanus vs covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.2.22 16:18

Mě říkala měsíc. Ptala jsem se teď v lednu. Byla jsem na covid očkování a čeká mě tetanovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.2.22 16:26

Holky, nenechávejte si očkovat tetanus, pokud je velký riziko nákazy covidem. Mně se vloni povedlo trefit tetanovkou do začátku covidu a málem to se mnou šlehlo. Z vlastní zkušenosti radím počkat do jara.

• Citovat
  • Upravit
2353
6.2.22 16:28
@Kresatkovi píše:
Mě říkala měsíc. Ptala jsem se teď v lednu. Byla jsem na covid očkování a čeká mě tetanovka.

Tak to je mazec, že každý doktor řekne něco jiného. On je docela rozdíl 14 dní nebo měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.2.22 16:35
@Janli píše:
Holky, nenechávejte si očkovat tetanus, pokud je velký riziko nákazy covidem. Mně se vloni povedlo trefit tetanovkou do začátku covidu a málem to se mnou šlehlo. Z vlastní zkušenosti radím počkat do jara.

Jojo… to je pro mě důvod, proč odkládám na léto, i doktorka mi to plně posvětila jako velmi rozumné. I když teď jsem dala encefalitidu, ta byla prošlá o dost víc, než by bylo zdrávo, a navíc se fakt musí mimosezónně, ale pokud něco odsunout lze, tak bych to udělala na období, kdy bude víc klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5915
6.2.22 16:39
@ugluk píše:
Já si teď nechávala jiné očkování a říkali mi odstup mezi očkováními minimálně tři týdny.
Tak jsem si dala jedno, za tři týdny chytla covid, takže už na třetí dávku kašlu, a tetanovku nechávám na léto, až tu nebudou tolik řádit zimní virózy :mrgreen: Je tam rozestup 15 let, ale pro těch pár měsíců se to snad nezblázní.

Tak ti nevím, ale manžel prošvihl 15 let na tetanovku, a místo jedné dostal 3 dávky. Bylo mu hůř než po očkování na covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.2.22 16:50

Správně u tetanu se mají nabrat protilátky. Pokud máš dostatečně, tak odložit na datum, který ti dle protilátek stanoví laboratoř. Pak když dojdeš k tomu datu, tak zase nabrat protilátky a uvidíš. Já měla mít tetanovku 2013. A do roku 2024 mám 100% protilátky. :mrgreen:
Vše mi zajišťoval a vysvětloval imunolog.
Správně se maji před preockovanim nabírat protilátky. Proto ten, kdo má velké protilátky a preockuje se, tak hrozí NU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.2.22 16:52
@mamule42 píše:
Tak ti nevím, ale manžel prošvihl 15 let na tetanovku, a místo jedné dostal 3 dávky. Bylo mu hůř než po očkování na covid.

Nejspíš měl ještě protilátek dost. Můj měl 17 let, nabrali protilátky, zjistili, že jsou ještě dostatečné, dostal jen jednu a byl úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.2.22 16:57

@Ťarbík01 a je zajímavý, že při covidu to nikdo neřešil. Já měla po 7 měsících od druhý dávky (plus prodělanej covid) protilátky, že to bylo nad měřitelným limitem laborky. Jeden doktor mi třetí dávku v blízké budoucnosti důrazně nedoporučil, že by mohla způsobit velké problémy. A druhej doktor že to v ničem nevadí a mám na ni jít ideálně hned (asi abych ty megaprotilátky ještě navýšila?)
A pak přišel omikron a jedeme od nuly, protože ten bez problémů i ty vysoký protilátky obejde. A co tak koukám kolem sebe, tak bez problémů obchází i třetí dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5915
6.2.22 17:06
@ugluk píše:
Nejspíš měl ještě protilátek dost. Můj měl 17 let, nabrali protilátky, zjistili, že jsou ještě dostatečné, dostal jen jednu a byl úplně v pohodě.

No jenže protilátky
mu nikdo neodebíral, prostě mu bylo řečeno že prošvihl 15 let a dostane 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.2.22 17:06

@mamule42 já dostala po 18 letech jen jednu. Všude ve světě se očkuje až po 20 letech a kdokoliv si kolem mě nechal nabrat protilátky, měl jich dost.

• Citovat
  • Upravit
68930
6.2.22 17:16

@mamule42 to byla nějaká striktně tabulková doktorka :? Tak kdyby náhodou příště, trvat na nabrání protilátek, než si to nechat píchnout celý od začátku… Klidně si ty protilátky zaplatit.

Třeba teď ta encefalitida - doporučený interval 3-5 let. Já to kvůli těhotenství a kojení prošvihla, měla jsem 8 a co jsem studovala, do 10 let je to ještě furt v pohodě, takže to prošlo. Muž měl skoro 11, takže si nechal nabrat protilátky a měl je zcela dostatečný na přeočkování jednou dávkou. Čímž nechci radit nechat to všecko propadnout tak dlouho, ale když už se to stane, tak to ověřit a nenechat do sebe nacpat třikrát tolik vakcín, protože prostě tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek