Bexsero kdy dat?

199
31.1.22 15:37

Bexsero kdy dat?

Ahoj, prosím o názor kdy je vhodné dát očkování Bexsero? Dnes Jsme byli na 3 měsíců čtyřměsíční kontrole a doktorka nás chtěla na očkovat po domluvě jsme se tedy objednali za 14 dní ale od začátku jsem byla přesvědčena o tom že očkování proti meningokoku Nedám dřív jak v roce. Každopádně doktorka mě dneska úplně rozhodila jejím názorem. Prosím o zkušenosti kdy jste očkovali vy? Tak za sebou máme zatím první dávku hexy to jsme dostali ve 3 a půl měsících vcelku bez reakce večer mírně zvýšená teplota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35420
31.1.22 15:56

Dám po druhém roce. Dostal Nimenrix v 18 měsících a na Bexero si počká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
31.1.22 16:10

Ja davala co nejpozdeji, ale abychom to stihli na pojistovnu, 3 mesice jsou brzo myslim. Mam donosene zdrave dite, vsechna jina ocko ok, po bexsero mela dlouho zatvrdlinu ve stehynku, museli jsme na to davat visnak. i dalsi reakce na bexsero byly podobne, ald lepsi a lepsi. Syn to dostal az ve 2,5 a bez reakce. Jenze si to lajsno cekat, pokud se bojis… meningokok neni chripka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.22 16:21

Ja to nedavala vubec, ale pokud ti neni dobre pri predstave to dat ted, tak proste pockej :nevim:.
Rozhodujes ty, ne doktorka.

No a teda ve chvili, kdy ma kazdy druhy covid a kazdy treti jinou virozu, bych nedavala nic nic nic, ani tu hexu, velmi bych se bala soubehu s necim dalsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
31.1.22 16:23

Dávala jsem ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
31.1.22 16:43

Dávala jsem v šesti měsících, jen tak tak, aby to pojišťovna uznala. Ale u nás to dřív ani nešlo. Nemusíš nechat očkovat hned, ale určitě bych možnosti úhrady pojišťovnou využila a nechala naočkovat do těch šesti měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
31.1.22 16:45

Dcerku jsem dala až po druhém roce, teď má za sebou čerstvě týden druhou dávku. Jako váhala jsem, ale meningokok je pro mě velikým strašákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
31.1.22 17:09

Jedná ve dvou letech, druhá v šesti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21779
31.1.22 17:56

Já budu očkovat dceři meningokoka teprve teď v 15 letech. Když byla mimino, tak byl jiný očkovací kalendář. Synovi je 11 a také s tím už počkám až na přestup na střední.
Holky, jak je to vlastně s účinností v pubertě, když děti naočkujete takto malé? To je budete zase kompletně přeočkovávat nebo jim ochrana vydrží? Jsou dvě ohrožené kategorie dětí - do těch dvou let a pak puberta - většinou s přechodem na střední školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
31.1.22 18:38

@nozu myslela jsem ze to uz je na cely zivot, ale dohledala jsem jen nejaky letak z UK kde je ta vakcina dele nez u nas, a tam se hovorilo o spolehlive dobe ucinnosti cca 10 let… takze pak asi krev, zjistit protilatky a pripadne preockovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
31.1.22 19:29

Dcera ve třech letech, obě dávky bez reakce. Tehdy to ještě nebylo ale plně hrazené pro mimina.
Za syna už to hradili celé, ale stejně jsem to nedavala, přišlo mi, ze ty mimina se ockuji už tak dost, ten první rok … Budu dávat až ted, dva a půl roku.
Ono i když to nestihnes na to plně hrazené, tak pojišťovna proplaci myslím skoro celou jednu dávku (nebo okolo 2 tisíc to bylo, už si nejsem jistá )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
31.1.22 19:36

Taky jsem dala teď před týdnem, když mála měla 4 měsíce. Večer zvýšená teplota (Panadol), mírná zatvrdlinka ve stehýnku, teď už tam nic nemá.. ale jinak ok.
Naše pediatra mě taky přesvědčila, že teď v zimních měsících a dokud je takhle malinká, že je to nejlepší - tím samozřejmě netvrdím, že je to pravda, ale nakonec jsem ráda, že to máme píchnuté :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21779
31.1.22 19:51

@Helca83 Díky. Trochu jsem si to myslela, ale detailně se po tom nepídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.22 21:43
@nozu píše:
Já budu očkovat dceři meningokoka teprve teď v 15 letech. Když byla mimino, tak byl jiný očkovací kalendář. Synovi je 11 a také s tím už počkám až na přestup na střední.
Holky, jak je to vlastně s účinností v pubertě, když děti naočkujete takto malé? To je budete zase kompletně přeočkovávat nebo jim ochrana vydrží? Jsou dvě ohrožené kategorie dětí - do těch dvou let a pak puberta - většinou s přechodem na střední školu…

Na vakciny.net bylo myslim 4,5 roku. Ale aktualni info jsem nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
31.1.22 22:05

Ve 4 měsících. Žádná nežádoucí reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie