Zkušenosti po očkování Cervarixem

7
19.1.22 11:15

Zkušenosti po očkování Cervarixem

Dobrý den, nechal někdo z vás očkovat dospívající dceru touto nebo podobnou vakcínou? Zajímají mne zkušenosti případně nežádoucí účinky. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3716
19.1.22 11:30

Nechala jsem tím očkovat svého syna ve 13 letech. Hradí to pojišťovna a v budoucnu nebude potenciálním přenašečem. Jsou to 2 dávky a naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
19.1.22 11:46

V 15 mě nechala tehdy pokroková mamka očkovat Silgardem (nyní Gardasil), a v duchu jí za to při každý návštěvě gynekologa děkuju. NÚ nebyly žádné, raka ani genitální bradavice jsem nedostala, těhotná jsem. Za mě tisíckrát ano, očkovat holky i kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
19.1.22 12:00

@Žanet11 já byla na očkování už před cca 15 lety. Žádné vedlejší účinky jsem neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.1.22 12:01

Ja tim ockovat nebudu. Prijde mi to jako velky risk, ve VAERS to ma nasobne vic NU nez bezne vakciny.

Ale mluvim s dcerou o gyn. prohlidkach a nutnosti chodit fakt pravidelne a poctive na prevenci, to je dle lekaru zasadni i pro ockovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
19.1.22 14:25

@Žanet11 Já se nechala očkovat Cervarixem na doporučení doktora. Hned po první dávce jsem sebou sekla přímo v ordinaci, tlak 75/50,bylo mi tak špatně že jsem nebyla schopná ani vytočit číslo na mého přítele aby mě odvezl od doktora. Ležela sem tam 2 hodiny, pořád mi říkali že by mi nejradši zavolali rychlou. Po příjezdu domů jsem na týden skončila na neschopence, 5 dní jsem nebyla schopna ničeho a byla sem ráda že jsem dolezla na záchod. Pak 2 a 3 dávka už byla v pohodě ale měla sem to ve větším rozestupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek