Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Holky,
snažím se najít nějakou dovolenou u moře. Nejraději bych chtěla bych Rhodos,ale ceny jsou šílené. ![]()
Tak začínám uvažovat i nad Tureckem. Ale nevím na co se zaměřit - je nutné dodržet určitý počet hvězdiček jako je to v Tunisu? Co ty střediska - některé jsou 120 km od letiště? To je pak celodenní výlet tam,ne? Co teplota na konci srpna?
Máme 2 děti - 3,5 let a necelé 2 roky. Není to pro ně divočina?
Po každém výběru dovolené jsem naprostým znalcem daných lokalit a nabídek cestovek… ![]()
Děkuji moc! ![]()
KacenkaK píše:
Ahoj Holky,snažím se najít nějakou dovolenou u moře. Nejraději bych chtěla bych Rhodos,ale ceny jsou šílené.
no vidíš to, já bych zrovna řekla, že Řecko bude levný, vzhledem k tomu, jak to tam teď vypadá a navíc se to všude říká, jak letos vyjde dovolená v Řecku levněji. Nicméně v Turecku jsem byla před 3 lety, ještě bez dítěte, ale pro děti to tam vhodné je. Tedy na turecké riviéře. Egejská riviéra je spíš kamenitá. Byli jsme v Alanyi, což je 120 km, to byl obrovskej nedostatek, přílet letadlem a pak ještě další 3hodinová cesta busem - už nikdy víc. V Alanyi se má stavět letiště, ale to je běh na dlouhou trať
Jinak jsme tam byli na konci srpna a teplotý šílený, 35 - 40 stupňů ve stínu, voda 29. Ale já mám tyhle vedra ráda, takže mě to vyhovovalo ![]()
A co se týče hotelu, rozhodně je lepší vybrat ví hvězdiček, stejně jako třeba v Tunisu nebo Egyptě. My měli 4* a spokojenost veliká. Byli jsme tady:
http://www.etravel.cz/…talia-resort
začnu od konce
pro takhle malé děti to divočina určitě není. my tam jedeme letos už potřetí, vikimu bude 9 měsíců, letíme na začátku srpna. bohužel to vyšlo špatně termínově, takže čekám tak 35-40°. ale naložíme se do moře nebo bazénu a největší vedra budeme na hotelu. na konci srpna bude ale teplota obdobná.
doporučuji hotel nejméně 4*, lépe 5. letoviska jsou hezká všechna. nejkrásnější pláže má Belek, ale to je cenově hodně drahé. doporučuji spíš Tureckou rivieru. ta egejská má špinavější moře. určitě jeďte all inclusive. jinak většina hotelů má úžasné zázemí pro děti - dětské koutky venku i vevnitř, herny, brouzdaliště… taky koukej na popis pláží. některé jsou písečné, některé štěrkové nebo oblázkové. v turecku je náročnější doprava na místo. většinou je to tak na půl dne, když se počítá i čas strávený na letišti před odletem. let samotný trvá 3,5 hodiny a upřímně, po tom cestování vám už pak přejezd 1,5-2 hodiny na hotel nepřijde nijak šílený ![]()
ještě doplním, že my jedeme letos sem: http://www.firotour.cz/…sort-tvb287/
ale kupovali jsme na první moment, aby byly děti levné.
hOlky,
děkuji moc! Před chvílí jsem dokončila studium středisek - kde se jak dlouho cestuje z letiště,které je klidné/rušné a tak… ![]()
Nejhorší je,že se mi něco zalíbí a pak zjistím,že moře je 600 m daleko,nebo že na pláži je dřevěné molo pro snadnější vstup do vody a nebo a to už je fakt k pláči,že na pláž vás 2× denně doveze hotelový bus!
![]()
Řecko - ono to právě je v reálu levnější,ale proč by cestovky slevnovaly, když právě můžou více utržit,že??? ![]()
my byli loni v půlce července v Turecku s Eximem a naprostá spokojenost.
Měli jsme hotel Daima resort s pěti *, ultra all inclusive, takže opravdu naprosto bez starostí. (cenově srovnatelné s řeckem a polopenzí)
HOtel byl jen asi 40 km od letiště v Antályi, busem nás dovezli až k němu, takže jsme necestovali moc dlouho ![]()
Tady je odkaz:
http://www.eximtours.cz/…aima-resort/
U hotelu je i aquapark, pokoje na hotel prostorné, čisté, jídlo výborné (a hodně jídla), všude k dispozici nápoje, jídlo se podávalo vpoledne i v baru mezi aquaparkem a pláží… naprostý luxus.
Nebála bych se tam jet i s mimčem ![]()
my byli v Lycus Beach, http://www.shenkos.cz/…0-1/2534394/, cena příznivá, úroven veliká, klidně bych jela s dětima, já tam byla s manželem bezdětná ale těhotná. Hotle je na pláži, o jídlo a ani pití není nouze, jsou tam hlouzačky pro děti v bazénu
Ahoj, my se chystáme taky do Turecka. Chceme tam jet až koncem září, aby tam nebylo moc velké vedro, máme 16 měs. kloučka. Budeme si kupovat LM, chceme 5* hotel, pt v těchto destinací platí alespon 1* navíc oproti Evropě. Vyplatí se pobyt s all inclusive.
Před pár lety jsem byla 2× v Egyptě (červen a září) a bylo tam fakt hrozné vedro kolem 40 st. ve stínu a v noci kolem 30. Tak bych to s malýma dětma nedoporučovala.
Ahoj, my byli začátkem června taky v Turecku http://www.eximtours.cz/…asos-resort/ s dvěma dětma (5 a 1,5) a kromě té dálky od letiště (dvě hodiny busem) si nemůžeme na nic stěžovat - nádherná dovolená!!! Čisté moře, hotel v krásné zahradě přímo u moře a spousta atrakcí pro děti.
My jedeme také do Turecka v 2.polovině září.Hodně jsem to studovala,a zrovna Turecko je v letošní sezoně výrazně dražší než Řecko..takže nenech se mýlit ![]()
Turecko je letos hit cestovek,bezpečná lokalita bez rizika bankrotu,politických šarvátek apod.
My jedeme do Beleku - pro hovořilo písečná pláž a blízkost letiště.Krásný je prý i Kemer,ale tam je oblázková pláž.
my se v patek vratili z Alanye, hotel 4* a fakt super.. malymu jsou 3 roky a fakt si to uzival, brecel ze nechce domu, v sobotu se doma probudil a hledal bazen.. ![]()
jinak loni jsme byli prelom cervenec/srpen v Tunisu
http://www.zajezdy.cz/…11/29627695/?…[]=235&destinace[]=23505&odjezdInterval[]=&doprava[]=2%2C1&strava[]=13&maxCena[]=&ssf_count=44&thru=s-hp&stranaZajezdu=172262,182565,172340,181988,182567,177298,177270,167495,177284,172732&celkem=44&pozice=10&orderBy=price&doprava_id=2&letiste_id=1
a bylo to taky super…
ale je pravda ze rozdil mezi tim a Tureckem je…
My byli v Turecku před dvěma lety na svatební cestě. V Side,asi hodinku cesty od letiště, nádherný historický městečko
Vše bylo perfekt, jenom v srpnu je tam opravdu strašný vedro, pořád jsme se potili, nodocela mazec, voda v moři jako kafe,žádné osvěžení. Takže doporučuji ale s kvalitní klimatizací a přes poledne vůbec nevycházet. ![]()
ahoj máte někdo zkušenosts tureckem Alanya hotel kleopatra beach letíme 13 z Ostravy jak dlouhá byla cesta hotel jidlo nějaké rady či nápady máme all in. ![]()
já na 100% doporučuji Antályi…je to tam super i pro děti, krásný moře, skvělý servis a Turci jsou k dětem opravdu moc hodní.