Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemůže mít špatně srostlé lebeční švy? Nerozumím tomu až tak, ale v neškodné formě to měl třeba prvorepublikový herec Karel Hoger, známý z filmů pro pamětníky. Je to patrné i při pohledu na jeho čelo. Co říkala Dr. ohrožuje to synka nějak?
@pe-terka A jak se to pozná? Mně přijde syn právě úplně normální, jen ta prohlubeň je zvláštní. U doktorky na tříleté prohlídce se nic nedělo. Nic neříkala a já si popravdě nevzpomněla, protože je bez obtíží, ale…teď si říkám, že bych se na to měla asi zeptat
@Anonymní píše:
@pe-terka A jak se to pozná? Mně přijde syn právě úplně normální, jen ta prohlubeň je zvláštní. U doktorky na tříleté prohlídce se nic nedělo. Nic neříkala a já si popravdě nevzpomněla, protože je bez obtíží, ale…teď si říkám, že bych se na to měla asi zeptat
No u toho Hogera je to patrné na první pohled, ale on to měl špatně srostlé asi jinak - ta prohlubeň je svislá, uprostřed čela. Podle Tvého popisu je u syna „podezřelý“ šev horizontální (vodorovný) a ve vlasech, není tedy vidět. Zeptej se svého pediatra, ten nejlíp posoudí, jestli je něco špatně…Až se mi vzbudí malá, šáhnu jí na hlavičku, ale ničeho takového jsem si nevšimla. Na druhou stranu, každý jsme jiný a některé anomálie můžou být zcela neškodné ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo u dítěte něco podobného nebo co by to mohlo být? Syn 3r a 2m, má už zarostlou fontanelu, ale má v těch samých místech prohlubeň…nevím jak to přesně popsat. Ta prohlubeň se táhne z pravé strany na levou (tak 8cm)…dr. mi na jaře dala Vigantol a prý to zkusíme s ním. Má to tam ale pořád. Jinak je syn normálně vyvíjející se dítě. Myslíte, že se mám se rovnou objednat se synem na neurologii? K pediatričce se chystám na začátku září. Omlouvám se za anonym, je to pro mne citlivé téma.
Hm, tak to budete asi naši příbuzní
Můj otec tam má to samé, já, moje dcera, syn. Nejstarší dcera nemá, má tvar lebky po tátovi.
@boball @pe-terka to jsem ráda, že jste mě uklidily
Starší syn to nemá a nikdo z naší rodiny…njn, něco musí být vždy poprvé ![]()
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo u dítěte něco podobného nebo co by to mohlo být? Syn 3r a 2m, má už zarostlou fontanelu, ale má v těch samých místech prohlubeň…nevím jak to přesně popsat. Ta prohlubeň se táhne z pravé strany na levou (tak 8cm)…dr. mi na jaře dala Vigantol a prý to zkusíme s ním. Má to tam ale pořád. Jinak je syn normálně vyvíjející se dítě. Myslíte, že se mám se rovnou objednat se synem na neurologii? K pediatričce se chystám na začátku září. Omlouvám se za anonym, je to pro mne citlivé téma.