Krátká horečka u dvouleťáka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
22.8.15 21:37

Kratka horecka u dvouletaka

Hezky vecer,
syn, cerstve dva roky, se dneska po odpol. spani vzbudil s horeckou, navic byl chvilku divny, tezko to popsat, mela jsem pocit, jako bych drzela postizeny miminko (fakt nevim, jak to lip popsat), ale to trvalo chvilku, pak si sam dosel na pohovku a vypadal uz „normalne“ sklesle, namerila jsem mu 38,8, mozna mel i vic, ma obdobi vsechno sam a dost mi do toho kecal…dala jsem mu nurofen a asi za hodinu zacal byt cilej, nasedl na motorku a normalne si zacal hrat…to mel jeste 38,1 a do vecera byl bez teploty…
Samozrejme ho budu sledovat a uvidim rano, ale chtela jsem se zeptat, jestli mate zkusenost s takovou „rychlohoreckou“? Mam prvni ditko a zatim nebyl vicemene nemocnej, tak jsem v tomhle takova nezkusena matka (a doufam, ze jeste budu, abych to nezakrikla;-) )
Diky za zkusenosti, to probuzeni vypadalo desive a prekvapilo me, jak se rychle otrepal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44178
22.8.15 21:42

Jak byl divný? Nemohla prodělat febrilní křeč? Může se to projevit třesavkou, cukáním hlavy, nepřítomným pohledem, prostě lehký obraz..Někdo má projevy takové, že to nejde přehlédnout. Může upadnout až do bezvědomí. V podstatě to vypadá trochu jako epileptický záchvat, na vlastní oči jsem to viděla jen jednou v životě, u dítěte kamarádky. Kdyby se mi ale cokoliv v tomto směru nezdálo, konzultovala bych to s dr.

A jinak ano, u dětí mohou různé virozy probíhat velice rychle a trvat jen chvíli - den, dva, tři. Tak jak přijdou, tak samy odezní. Při horečce by se ale dítě „divně“ chovat nemělo. Může být spavé, apatické, ale nemělo by být divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
22.8.15 21:46

Můj syn (teď už 7 let) je od mala na takové rychlohorečky expert. Minimálně tak jednou, dvakrát do roka má něco, co doktorka nazývá horečnatá viróza. Z ničeho nic vyskočí horečka, klidně ke 40, bez dalších příznaků. Někdy trvá den, dva, maximálně 3 dny a je OK. Po nurofenu mu vždycky výrazně otrne, ale já se snažím srážet spíš až tak okolo 39 stupňů. Zažila jsem i zvláštní stavy, kdy byl hodně malátný a zejména to bylo ve chvíli, kdy horečka prudce stoupla. Je to asi dva roky, co večer během půl hodiny mu vylítla prakticky ke 40 a do toho byl děsně spavý, usínal normálně v sedě, když jsem ho oblíkala. Propadla jsem panice, šoupla mu nurofen a jela do Motola. Než jsme přišli na řadu, začal nurofen působit, syn se oklepal a na mě koukali jak na hysterku.
Takže já na Tvém místě, bych zatím moc neplašila a vyčkávala, jak se to vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
22.8.15 21:48
@Jana206 píše:
Jak byl divný? Nemohla prodělat febrilní křeč? Může se to projevit třesavkou, cukáním hlavy, nepřítomným pohledem, prostě lehký obraz..Někdo má projevy takové, že to nejde přehlédnout. Může upadnout až do bezvědomí. V podstatě to vypadá trochu jako epileptický záchvat, na vlastní oči jsem to viděla jen jednou v životě, u dítěte kamarádky. Kdyby se mi ale cokoliv v tomto směru nezdálo, konzultovala bych to s dr.A jinak ano, u dětí mohou různé virozy probíhat velice rychle a trvat jen chvíli - den, dva, tři. Tak jak přijdou, tak samy odezní. Při horečce by se ale dítě „divně“ chovat nemělo. Může být spavé, apatické, ale nemělo by být divné.

Souhlas, kdyby to vypadalo jako febrilní křeče, tak okamžitě na pohotovost.
Ale klidně to mohlo být rozespání spolu s horečkou, to je takhle těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.8.15 21:48

Nurofen muze pusobit az 8 hodin, tak se muze za chvili probudit rozhicovany, jako kratkou horecku bych to vyhodnotila az rano.
Jinak horecka se muze objevit a dalsi priznaky se pridavat az postupne. Dite s 38 bych nenechala jezdit na motorce, snazila bych se o klidovy rezim, ktery se dodrzuje lip s nesrazenou horeckou.
Pockej do zitra, uvidis, jestli na nem neco vyrasi. Jeste zitra bych se vyvarovala vetsi zatezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.15 21:54

Tak nevim, mozna to ta febrilni krec byla, prave mel ty divny pohledy a divne drzel hlavicku. Ale fakt to trvalo chvilku, pak normalne chodil i komunikoval…to me vubec nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.15 21:58

Na pohotovost jsem volala, rekli mi srazet horecku a pockat co bude. Nenapadlo me, ze mohl mit ty krece, rekla jsem jen, ze ma zniceho nic horecku a ze po probuzeni byl divny…
Motorku jsem mu samozrejme zabavila a snazila se ho drzet aspon u lega apod…je to zivy dite, tak drzet ho uplne v klidu mi prislo nemozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
22.8.15 22:00

No, takle brácha taky míval, říkali jsme tomu jednodení horečky, to bylo první den vapdal že chudák nám někde lehne, ale druhý den plný elánu, no prostě jakoby nic, mamka ho vždy nechávala zbytečně týden doma, protože si myslela že je prostě nemocnej, nebyl, takle už se to stalo víckrát, mamka to tak prý taky měla, říkala pak babička no, tak asi toto může být stejný případ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.8.15 22:22

@lenma Chvilková viróza to být může, je otázka, jestli večer ještě nepůsobil ten Nurofen… Já bych nesrážela, pokud dítě něco třeba evidentně nebolí. Pokud je jen ko, tak naopak je žádoucí, aby dodržovalo klidový režim, což se sraženou horečkou nebude.

Omlouvám se, že skáču od tématu, ale dotaz na ostatní: proč je nutné při podezření na febrilní křeče, které v tu chvíli už odezněly, navštívit lékaře? A v čem jsou nebezpečné kromě toho, že při nějakém větším záchvatu se dítě může zranit? Pamatuji si, že na kurzu první pomoci nám říkali, že se většinou objeví jako reakce těla, která se v drtivé většině případů neopakuje (tělo už pro příště ví, že na rychlou změnu teploty nemá tímto způsobem reagovat). Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
22.8.15 22:25
@AliTad píše:
@lenma Chvilková viróza to být může, je otázka, jestli večer ještě nepůsobil ten Nurofen… Já bych nesrážela, pokud dítě něco třeba evidentně nebolí. Pokud je jen ko, tak naopak je žádoucí, aby dodržovalo klidový režim, což se sraženou horečkou nebude.Omlouvám se, že skáču od tématu, ale dotaz na ostatní: proč je nutné při podezření na febrilní křeče, které v tu chvíli už odezněly, navštívit lékaře? A v čem jsou nebezpečné kromě toho, že při nějakém větším záchvatu se dítě může zranit? Pamatuji si, že na kurzu první pomoci nám říkali, že se většinou objeví jako reakce těla, která se v drtivé většině případů neopakuje (tělo už pro příště ví, že na rychlou změnu teploty nemá tímto způsobem reagovat). Děkuji.

Přiznám se, že to taky tak úplně nevím. Snad jedině aby se potvrdilo, že to jsou opravdu neškodné febrilní křeče a ne epileptický záchvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.8.15 22:29

@ivašot. To jsem si taky myslela (i když asi by byla dost velká náhoda najednou horečka a záchvat), ale kamarádka se takto se synem nechala odvézt do nemocnice, kde mu udělali základní neurologické vyšetření a nikdo mu třeba nedělal EEG, což jsem myslela, je k určení epi nutné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
22.8.15 22:38

@AliTad Tak, co já znám v okolí případ febrilních křečí, tak ti naopak na eeg chodili opakovaně, ale u nich to byl opravdu silný záchvat. Jinak třeba by bylo možné, že horečka by spustila opravdový epi záchvat a pak by to bylo nutné odlišit, ale to jsou jen moje spekulace.
Jinak můj syn taky uměl mít při nástupu horeček zvláštní stavy, že mě i ty febrilní křeče napadly. Opakovalo se to asi dvakrát, ale nikdy jsem to nakonec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.8.15 23:58

Holky diky za reakce a za zkusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
23.8.15 07:04

Nas to tak ma nekolikrat do roka. Rano ok, behem dne zacne byt protiva, poplakavat. Je unavenejsi znocehonic ma mezi 38-39 na vecer. V noco i pres.

Rano se vzbudi jako by mu nic nebylo.
Dodrzujem dva dny klid a treba lehci dietu.
Parkrat se mu stoho vyklubala laringitida, ale vetsinou nic

Nesrazim, drzim v posteli u telky treba. Sirup dostal 2× kdyz mel 39,5 a bolelo ho briako

Bude mit 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
23.8.15 09:16

Syn ve dvou letech mel take jednodenni horecky a rano vstaval uuuuplne v pohode a nic mu nebylo. Kdyz se to opakovalo asi s mesicnimi odstupy po cca. sedme osme nevim presne mudr. mu vzala krev a zjistila bacil mononukleozi. Nechci te plasit, ale kdyby se to opakovalo vicekrat nech mu nabrat krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí