Tvoření s 2letými

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
508
22.11.16 13:48

Tvoření s 2letými

Ahojky :mavam:, prosím, inspirujte mě, jak a co, s čím, tvoříte s cca 2-letými dětmi? Třeba i teď před Vánoci nebo i mimo ně. My začali na podzim se zvířátky z kaštanů, poté jsme lepili různě listy, které jsme si předtím nasbírali a vylisovali, často kreslíme pastelkami a občas i temperami a štětcem, ale většinou u „tvoření“ moc dlouho nevydrží. Ze začátku je nadšený do něčeho nového, ale tak po 10-15 min. to opadne. Napadl mě ještě papírový řetez na stromek, ale to budu dělat spíš sama, pač ještě nestříhá. Budu ráda za každý nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27582
22.11.16 13:54

Koukni na pinterest tam je toho spousty, my odlévali listí sádrou a pak vodovkama vybarvili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
22.11.16 13:58

Ahoj, mám dvouletou dcerku a zatím jsme ještě nic netvořily. Jednou jsem jí dala pastelku a budeme muset ještě pred Vánoci vymalovat :mrgreen: ale k výzdobě jí letos budu brát sebou. Nechám jí lepit na okno nálepky, budeme dělat ponožkové sněhuláky a ještě jí nechám zdobit cukroví tak uvidíme :) ale abych neřekla, že nemám tvořivé dítě - bordel zvládá tvořit na výbornou v rekordním čase :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.11.16 14:03

No tak moje dcerka zatím stihla vytvořit hieroglyfy fixou po celém domě, vyzdobit sedačku abstraktním vzorem a pravidelně vytváří neskutečný čurbes. Moc se těším na příští rok, až dostane rozum, a já s ní budu moct opravdu něco vytvářet. Dvouleté dítko je na tohle většinou ještě nezralé takže i těch 15 minut, co ho zabavíš, je skvělých. Docela ti závidím.

• Citovat
  • Upravit
14691
22.11.16 14:04

Dneska se chystáme s 2 a 1,5 roku malovat obrazy prarodičům. Máme napnuté plátno (taková ta levná verze ze supermarketu) dostanou štětec a tempery - akorát se musím smát, že si to prarodiče budou muset pověsit. :mrgreen: Pak jsme dělaly ozdoby - 150 g jedlé sody, 100 g škrobu a trochu vody - povařit, vykrájet tvary a usušit - jde to i pomalovat vodovkami. ale dál nevím - prosím, pište další inspiraci… :mavam:

odlévání sádrou, stříhání - to ani omylem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.11.16 14:07

Dá se dělat sněhulák z vaty: černý barevný papír na který nakreslíš obrys sněhuláka, vždy kus potřeš lepidlem a necháš dítko dávat vatu na určené místo, pak ještě nechat nalepit tebou vystřižený hrnec (dozdobení - oči, nos, knoflíky jsem dělala já).
Ryba z alobalu - na bílý papír jsem nakreslila rybu a opět jsem po kouscích potřela lepidlem a nechala dítě lepit alobal, místo oka měla zátku od piva

• Citovat
  • Upravit
2852
22.11.16 14:20

Nápadů je plný net, jen bohužel děti vydrží chvíli. my se synem ( 22měs) zatím malujeme na papír, zkoušeli jsme prstové barvy, razítka, lepení. nevydrží ani 5 minut, takže vyzkoušíme a za chvíli zbalím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.11.16 14:34

No právě, je jich plný net, ale spousta těch nápadů se mi zdá krapet nereálná, pro tak maličké děti. Kamarádka chodila do obchodu se zahradními stroji pro velké krabice a doma z nich děti měly domeček. Prý stokrát lepší než kupované stany - tohle se dalo domalovat, udělat okna dle přání - kluci si s tím prý hodně vyhráli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.11.16 14:36

Třeba fixy - razítka z IKEY - úplná blbost - musí se s tím razítkovat absolutně přesně, jinak se tvar nevytvoří, tvar nudný a maličký - a kreslit, což prtě chce, se s tím nedá - nápad na dvě věci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
22.11.16 14:45

@misalin Řetěz jsme dělali zrovna dneska a malý je z jeslí naučený pracovat s lepidlem. I přesto to dopadlo asi takhle: Já jsem si označkovala papír, dala několik papírů na sebe, zalamovacím nožíkem nařezala (je to rychlejší) proužky, nachystala malému Kores a ať lepí. A malý v záchvatu touhy ukázat mi, jak dobře to umí s lepidlem se pěkně rozjel. Že byla polelepná podlaha a stůl, to se utře, ale v momentě, kdy se s tou tyčinkou blížil k televizi jsem to nevydržela a zařvala na něj, on se šprajcl a zbytek řetězu jsem lepila sama a on si hrál s vláčkem. :D Na konci mi řekl: „Jé, maminko to je hezké.“ a dál se spokojeně věnoval vláčkům. :D

Jinak v té školičce měli třeba na bílém papíře namalovanou velkou zavařovací sklenici, přes hrdlo místo ozddobné mašle nalepenou barevnou pásku, dostali půl jablka, červenou barvu a otiskávali jablíčko do sklenice, pak lepili toho vatového sněhuláka, nebo dostali bílý papírový talířek, vystřižená jídla z letáků a měli na talířek nalepit, co mají nejraději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
22.11.16 14:54

@misalin Já se svojí dvouletou dcerou tedy cíleně nic nevyrábím. Čmárá na papír, do omalovánek, razítkuje, každý den, ale dělá si to podle svého, když vyndám nůžky a lepidlo, je roztříháno a slepeno všechno možné :lol: U pečení bude určitě asistovat, už vidím ten binec po celé kuchyni :lol: Možná spolu nalepíme nálepky na okno, což proběhne tak, že je nejdřív nalepíme, což se jí bude moc líbit, tudíž se bude snažit nálepky odlepit a znova nalepit, možná někam jinam než na okno… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.11.16 14:58

Já myslela, že z nějakého hezkého papíru vystřihneme hvězdy, kola, potvory - jak kdo a podlepím kouskem samolepící oboustranné pásky a společně nalepíme na vchodové dveře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.11.16 14:59

Nedodala jsem - jakože vánoční výzdoba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
22.11.16 15:05

@julie74 No já mám v plánu po vaší inspiraci takhle udělat vánoční stromček na vchodové dveře. :D Nastříhat zelený papír, nalepit na předkreslený strom a pak na vchodové dveře. Všichni sousedi mají u dveří suché vazby a krásné věnce tak, my budeme mít moderní umění. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.11.16 15:12
@Šmušmu píše:
@julie74 No já mám v plánu po vaší inspiraci takhle udělat vánoční stromček na vchodové dveře. :D Nastříhat zelený papír, nalepit na předkreslený strom a pak na vchodové dveře. Všichni sousedi mají u dveří suché vazby a krásné věnce tak, my budeme mít moderní umění. :D

já budu mít uprostřed krásný věnec - ale bez ozdob a tohle bude kolem. taky myslím, že to bude super umělecké - krásný papír jsem nenašla, ale už jsem čtvrtky nastříkala na stříbrno. Jo, když má někdo talent :mrgreen: a je líný jít do papírnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí