Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
potrebuju poradit. Maleho zu par dni trapi dost tvrda stolice. Nemuze to poradne vytlacit a dost ho to boli, nebot u toho opravdu srdceryvne breci. Nechce chodit na velkou takze to vzdy tlaci zpet a tim se to samozrejme zhorsuje? Nekdo podobny problem?? Jak z toho ven?? ![]()
Syn to tak mívá často. Pomůže buď glycerínový čípek, nebo Lactulosa.
Kolik mu je?
Samozřejmě strava - ovoce, nejlépe se slupkama. Mléčné výrobky, hodně tekutin. A akutně to lze řešit glycerinovým čípkem a lactulosou sirupem- jsou i pro malé děti
Hylak Forte je dobry, ale chutove dost hnusny. jinak hodne pit a vlakninu.ted uz prodavaji i rozpustnou
Syn s tím hodně bojuje a nasadila jsem laktobacily. po nic je vidět významné zlepšení. ještě to není OK, ale už u toho nebrečí. laktulosu mám doma taky, ale ještě jsem nepoužila. nechávám si na nejhorší případy
Měla jsem to samé s tříletou dcerou. Na změkčení stolice je výborná Laktulosa - dávám v udržovací dávce pro děti stále. Teprve poslední asi měsíc se přestala bát kakání a kadí tak 1× za dva až tři dny (dřív to bylo i za 5-6
). Naštěstí teď už kaká bez breku. U nás to bylo psychikou, měla opravdu strach z kakání, nakonec pomohlo vždy před kakáním slíbit nějakou odměnu a pomáhaly i plyšáci(držela je při kakání za ruku). No a jak píšu, je to už lepší. Tak hodně trpělivosti a ať je brzy líp ![]()
Náš malý na to trpěl..občas trpí od zač. příkrmů.. u nás hezky zabírají jablka, hodně tekutin, sušené švestky.. a dávala jsem mu do všeho malou lžičku čerstvého oliváče.. ono je to bolí a dělají se jim pak trhlinky, takže je to i pálí..
My to resili a jeste obcas resime problem s kakanim probiotiky..
Taky bych potrebovala radu mam 2letou dceru a od 2 mesicu ma problemy s kakanim prvni to zacalo tim ze mnela stolici zelenou v pul roce uz ji mnela tvrdou a trva to do ted. Bydlim v anglii a tady jsou Dr k nicemu nic mi nevysvetlily proc to tak ma jak ji muzu pomoct proste nic predepsaly ji cosmocol ten ji sice pomaha pri kakani ale i tak u toho breci poskakuje bez toho prasku se ani nevykaka takze ani bez toho nemuze bejt myslela jsem si ze ji to vyleci ale ono nic v nemocnici jsem sni taky byla ale to bylo k nicemu kdyz se vas doktor zepta co chci aby pro moji dceru udelal!!!kdyz uz mu teda reknete co chcete jaky vysetreni tak vam na to odpovi ze ona to nepotrebuje ze je zdrava!! Jinak papa vsechno s jidlem probelmy nema akorat ovoce nechce jist jen banan sni. Mliko ( lactoza free) pije 2 denne
Tohle samé jsem ted řešila s dcerou, koupila jsem doplněk stravy vlákninu pro takhle malé děti a všechno je v pohodě ![]()