Tvrdnutí břicha 20tt, mám plašit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.1.26 06:17

Tvrdnutí břicha 20tt, mám plašit?

Ahoj holky, chci se zeptat, zda plašit, nebo to je normální, jsem prvorodička, tak me spousta věcí trošku děsí…
Tvrdnutí jako takový jsem pocítila poprvé asi před tydnem, po sexu, ta děloha byla uplne tvrdá na par sekund a bylo to nepříjemné, takze sex uz neprovozujeme…
Ted se mi par dni za sebou něco podobného deje kazdy večer, kdyz si lehnu, nejvic, kdyz natáhnu nohy. Neni to tak silné a většinou to začne po pohybech, to bříško je na pohmat tvrdší ale jen na jedné straně v podbřišku, okolí břicha je měkké, může to být třeba i miminko, že se tam nějak rovná? Kdyz přiložím ruku, cítím na tom místě pohyby, občas kopanec…
Mam pocit, ze to proste nedokážu dobře rozpoznat a kvuli tomu mi prijde, ze to tvrdnutí cítím za ten večer treba 10× do hodiny, i kdyz to můžou být pohyby…a jsem z toho pak vyplašená. Pres den se to neděje, po námaze taky ne… Je to divný.
Mela jste to taky některá tak?:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5665
21.1.26 06:26

Je to normální, děloha trénuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
21.1.26 07:56

Břicho většinou tvrdne právě při aktivitě, dlouhém stání, chození….
Tvrdnutí je normální, ale nemusí být.
Mně od 18tt tvrdnulo břicho v podstatě neustále, měla jsem naordinováno magnézium a odpočinek…
Ve 30tt už jsem nedokázala ani uvařit, jak mi břicho tvrdlo.

Zmiň to na gynekologiii, ale zatím to asi akutní nebude.
Do nějakého limitu je to zcela normální, řeší se to až když tvrdne opravdu hoooodně často.

Příspěvek upraven 21.01.26 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
21.1.26 08:12

Měla jsme u obou těhotenství, u druhého od 12tt, bylo mi 38 let…a info dr. normální, děloha trénuje, pokud nehrozí předčasný porod, otevírání…je to zcela normální a není důvod k panice, řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
21.1.26 09:38

Mně začalo tvrdnout břicho, když jsem ucítila první pohyby. Později to bylo téměř neustále, byla jsem jako starší prvorodička taky pěkně vyplašená. Na kontroly jsem chodila v zahraničí a tam to gynekolog vůbec neřešil, vždycky mávl rukou, že je to normální a jen mi řekl, že si mám koupit magnesium. Někdo má prostě dráždivou dělohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.26 09:43
@Zuz186 píše: Více

Diky za zkušenost.. ja jsem prave taky dost vyplašená a nevím, co je normalni a co ne, nekdo to neřeší, jiná kvuli tomu lezi v nemocnici na kapačkách…
taky prave citim, ze to je závislý na pohybech a prcek me kope dost casto, dneska to bylo celé rano v podstate, vzdycky kopance a pak boule v podbřišku. Takze jsem se vystresovala a v poledne jdu na gyndu na kontrolu radsi, myslim, ze potrebuju spis uklidnit od doktora :zed:

• Citovat
  • Upravit
964
21.1.26 09:47
@Anonymní píše: Více

Určitě si to nech zkontrolovat, ale snad to bude v pořádku. Důležité je, jestli se nezkracuje čípek a nedochází k otevírání, jinak samotná dráždivá děloha ničemu nevadí. Jen je to trochu nepříjemné a stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.26 11:27

Stresující to je strašně, nejhorší je, že magnezko mi nevyhovuje snad v žádné formě, když trosku zvýším dávku, hned letím na zachod :lol: nevim co je lepší, jestli se po.rat nebo mit to nepříjemný tvrdnutí… :lol:
Ted se mi zase honí hlavou, jestli neplaším zbytečně, doufam, ze na me nebude koukat jak na blázna… jsem v tomhle jak postižena, mozna i pracovni deformace, delam totiz sestřičku :D nechci nikoho obtěžovat a jen zvednout telefon, tak si připadám, ze otravuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.26 11:34

Zrovna to řešila moje kamarádka minulý týden. Hned ji poslal na rizikové těhotenswtví, jelikož ji hrozil předčasný porod

• Citovat
  • Upravit
964
21.1.26 11:34

Mně s tím tvrdnutím magnesium taky nijak nepomohlo, tady v ČR mi pak primář na gynekologii předepsal Magnosolv, ale po tom jsem taky jen rychle běhala na záchod :lol:. Teď teda beru na migrény magnesium bisglycinát a to mám pocit, že má konečně nějaký efekt… S tím tvrdnutím pomohl až porod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.26 11:53

Tak to zkusím, ten Magnosolv je fakt prisernej, ale je pravda, ze ty s koncovkou citrate pry nemají takovou účinnost, ten bisglycinat bude asi lepší, tak jdu googlit :D

• Citovat
  • Upravit
964
21.1.26 11:56

Bisglycinát mi teď pomáhá, jen nevím, jestli je vhodný i v tom těhotenství :think:. Ale jak jsem psala, můj gynekolog v Německu mi prostě řekl, ať si koupím nějaké magnesium, tam se nepředepisuje nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.1.26 13:56

Je to normální, neboj se. Měla jsem to samé, taky už od 20.týdne. Spíš se připrav, že pár týdnů před porodem se ti to bude dít několikrát denně. Dávej hodně magneska. Mně paradoxně pomáhal pohyb, jakýkoliv leh nebo polosed mi to vyvolával. Sex jsme kvůli tomu taky museli odříznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.26 14:55

Tak jsem po kontrole a vsechno v poradku, dokonce mi i konecne rekl pohlavi :srdce:
Doporučil mi magnerot, tak ho zkusim:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky