Tvrdnutí břicha - jít k doktorovi?

11522
17.1.12 19:39

tvrdnutí břicha- jít k doktorovi?

Ahoj holky, přesně před týdnem jsem dostala magnesko (3×1) pro caste krece v lytkach a v noci z nedele na pondeli jsem je dostala znovu ( mam je jen v noci :think: ) a pri te ,,prilezitosti" mi zacalo tvrdnout bricho (nikdy jindy jsem to nezpozorovala)tak jsem si pridala 1tab k veceru navic (1-1-2) - doktor řekl, že kdyz to nebude pomahat, dame az 3×2 tab.
A dneska jsem ucitila tvrdnuti uz asi 3× (neni to bolestive, ale hodne neprijemne) tak nevim, zda mam zajit k dotorovi, abych nevypadala jako nejaka hysterka nebo si sama dat 3×2 :nevim:
Mam i takovy blby pocit, ze to zacalo uzivanim magneska :think: Jinak jsem 28+5tt neni to vubec na tvrdnuti brzy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
17.1.12 19:47

Mně tvrdlo břicho skoro od začátku, ale bylo to většinou při námaze, takže signál: Uber! :mrgreen:
Magnéziem by to být nemělo, to se právě dává proti tvrdnutí, ale jestli máš divný pocit, klidně bych zašla k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.1.12 19:50

Ahoj, to tvrdnutí je hodně individuální, znám maminky, kterým tvrdlo už do 24tt. Ale rozhodně bych to s doktorem řešila a zvolnila režim - tím tvrdnutím se ti miminko možná snaží dát najevo, že je toho na vás moc…Nevím, jestli chodíš do práce či tak - netuším… Zkus víc odpočívat… Magnézko je dobrý, ale rozhodně né zázračný, v těch tabletách je poměrně malé množství - byla jsem od 29tt v nemocnici na udržovačce a dostávala jsem takový pytlíčky - v tabletách to vycházelo asi na 20kousků - a brala jsem to ráno a večer… Rozhodně nepodceňuj a důvěřuj svému tělu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.1.12 19:54

U prvního od 16tt, teď od 19tt mi tvrdne a tvrdne. Dr.jsem to říkala, magnézko ještě neberu, ale doporučil nic nedělat a nesexovat. Dnes jsem nic nedělala, nesexovala a břicho tvrdlo, ale míň často a bylo to vždy kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
17.1.12 20:03

Ahoj,tvrdnutí břicha je v téhle fázi už docela normální a když to není bolestivé,v pravidelných intervalech 10 minut a méně alespoň hodinu a není to víc jak 15× za den,tak je to v pohodě.Mě břicho tvrdlo už tak od 20týdne a v 25tt jsem dokonce byla v nemocnici,protože mi tvrdlo pravidelně po dvou minutách.Je taky úplně normální,když ti břicho tvrdne,když třeba vstaneš,po nějaké námaze nebo s plným močovým měchýřem,ale nemělo by to být moc časté,pokud v klidu ležíš.

Mě od 30 týdne břicho tvrdne tak 30× denně,snažím se hodně odpočívat a beru 6× denně magnézko.Pokud ti břicho tvrdne 3× denně,tak ti určitě stačí jen dvě nebo tři tabletky.

Samozřejmě,pokud by se to zhoršilo,tak určitě neváhej a zajdi k dr.

Přeju klidný zbytek těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
17.1.12 20:09

Ahoj, od září mě trápí tvrdnutí, baštím 3×2 magnézka a je to k ničemu. Nejlepší je fakt odpočinek. Když se celý den válím, je to o hodně lepší. Takže moje rada zní zvolnit a odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
17.1.12 20:15

Mně tvrdlo břicho od cca 16tt. V 17tt jsem byla v nemocnici, kde jsem dostávala kapačky s magnézkem a pak vyšší dávku magnézka v prášcích. V nemocnici jsem teda nebyla jen kvůli tvrdnutí břicha, to bylo jen občas, ale přidala se k tomu docela silná bolest v podbřišku a slabé zakrvácení - to jen na upřesnění.
Teď mi tvrdne břicho občas (někdy vůbec ne a někdy třeba 3× - 5× za den). A beru na doporučení lékaře Magne B6 2× denně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
17.1.12 20:29

Me tvrdlo bricho od 23tt asi 100× za den :lol: je to neprijemny,ale pokud nemas bolesti,tak bych byla v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
17.1.12 20:35

dekuji vsem :kytka: zitra mam volno, takze se to snad zlepsi, je pravda, ze jsem to dneska s fyzickou asi prehnala, vzledem ke stavu, ale nedoslo mi, ze by to mohlo byt tim :oops: tak jsem se zas poucila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
17.1.12 20:36
IvčaL píše:
Ahoj,tvrdnutí břicha je v téhle fázi už docela normální a když to není bolestivé,v pravidelných intervalech 10 minut a méně alespoň hodinu a není to víc jak 15× za den,tak je to v pohodě.Mě břicho tvrdlo už tak od 20týdne a v 25tt jsem dokonce byla v nemocnici,protože mi tvrdlo pravidelně po dvou minutách.Je taky úplně normální,když ti břicho tvrdne,když třeba vstaneš,po nějaké námaze nebo s plným močovým měchýřem,ale nemělo by to být moc časté,pokud v klidu ležíš.

Mě od 30 týdne břicho tvrdne tak 30× denně,snažím se hodně odpočívat a beru 6× denně magnézko.Pokud ti břicho tvrdne 3× denně,tak ti určitě stačí jen dvě nebo tři tabletky.

Samozřejmě,pokud by se to zhoršilo,tak určitě neváhej a zajdi k dr.

Přeju klidný zbytek těhotenství :kytka:

Musím souhlasit :-) Mě taky začlo tvrdnout břicho asi od 22.týdne, dneska jsem byla v poradně a říkala to gyndařovi a prý pokud to není víckrát jak 15× denně, tak je to ok. Od 30. týdne myslím říkal, že je ok, pokud tvrdne do 20× nebo 30× za den. A dal mi magnezko 2-2-2 tablety. A ještě říkal, že je to normální, že se tím vlastně děloha připravuje na kontrakce k porodu. Takže buď v klidu :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
17.4.19 15:24

Ahoj, ozivuji diskuzi. Jsem 23+6. Třetí těhotenství. První těhotenství porod velmi předčasně, druhé planovaně. V noci jsem měla bolesti bricha. Bylo to stejné jako když máte křeč v lytku. Taková křeč v břiše a bolest. Jsem na rodičovské a dost se snažím odpočívat. Zítra mě chce vidět doktorka. Bylo to tvrdnutí břicha nebo kontrakce? magnezium beru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí