Kdy na matriku

marsi99
17.1.12 18:13

kdy na matriku

Ahojky holky,jsem v 6 měsíci,termín mám ke konci dubna zajímalo by mě kdy můžu jít na matriku s přítelem nahlásit že malá bude mýt příjmení po něm,hned jak se narodí tak bych chtěla aby měla příjmení po přítely

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3932
17.1.12 18:16

můžete jít klidně už teď,lepší dřív než pozdě… kdyby se pak něco pokazilo, musela by si to oběhávat složitě dodatečně po porodu. Potřebují jen rodné listy rodičů dítěte a tvoji těhu průkazku..někde dokonce jen OP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.1.12 18:16

Kdy? Podle mě klidně hned, nevidím v tom problém. Podepíšete papír, oni si to založí a je to.
Ale raději si počkej na radu někoho, kdo to má za sebou.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.1.12 18:28

Můžete vyrazit už teď. S sebou oba dva občanky, rodné listy (i když někde je nechtěj, po nás chtěli), ty těhotenskou průkazku. Je dobré tam napsat i křestní jméno, popř. i křestní jméno kluka (kdyby náhodou :mrgreen: ), ale není to povinnost, můžete dostat i papír bez určení křestního jména, jen o určení příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
17.1.12 18:34

Taky se tam chystám..u nás chtějí vědět obě jména pro děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
17.1.12 18:43

…klidně hned… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
17.1.12 19:59

Klidně mužete hned my byli vždy tak měsíc před porodem. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
17.1.12 23:38

Můžete hned, musíte se dostavit oba s platnými OP, rodnými listy a těhu průkazkou. Podepíšete prohlášení o otcovství, jehož součástí je, jaké příjmení bude dítě užívat. Potom ještě dostanete formulář na křestní jména, ten ale stačí odevzdat ( společně s tím papírem prohlášení o otcovství a Tvým rodným listem ) podepsaný oběma rodiči až při příjmu do porodnice. Určitě je lepší to vyřídit před, jinak nebude mít mimi v rodném listu vůbec uvedeného otce a příjmení bude mít po Tobě a vyřizovat to budete muset dodatečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.1.12 10:52

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na podobnou věc, miminko čekáme konce března začátkem dubna a příjmení chci aby mělo zatím po mě, kamarádky mi říkaly že nemusím nikam chodit že dítě po narození bude mít moje jméno automaticky,ale chci aby otec byl v rodném listě uveden, takže jak bych musela teď postupovat??děkuji za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
19.1.12 10:36
Ela17 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na podobnou věc, miminko čekáme konce března začátkem dubna a příjmení chci aby mělo zatím po mě, kamarádky mi říkaly že nemusím nikam chodit že dítě po narození bude mít moje jméno automaticky,ale chci aby otec byl v rodném listě uveden, takže jak bych musela teď postupovat??děkuji za radu :D

Běžte taky na matriku, postup stejný, akorát uvedete a podepíšete, že mimi bude užívat příjmení po Tobě:-) Trvá to jen 5-10 minut, pokud zrovna není fronta;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ela 17
19.1.12 11:08
Enie píše:
Ela17 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na podobnou věc, miminko čekáme konce března začátkem dubna a příjmení chci aby mělo zatím po mě, kamarádky mi říkaly že nemusím nikam chodit že dítě po narození bude mít moje jméno automaticky,ale chci aby otec byl v rodném listě uveden, takže jak bych musela teď postupovat??děkuji za radu :D
Běžte taky na matriku, postup stejný, akorát uvedete a podepíšete, že mimi bude užívat příjmení po Tobě:-) Trvá to jen 5-10 minut, pokud zrovna není fronta;-))

dobře, moc děkuji za radu :D

• Citovat
  • Upravit
17925
19.1.12 11:17

Po nás teda nikdy nechtěla těhu prukazku ale měla jsem jí vždy sebou.
Jen občanský prukaz a taky rodné listy chcou nic jiného. Šla bych co nejdříve.
Moje kamarádka to neudělala a nevím zda stím nebudou nějaké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
19.1.12 12:02

Mám dotaz…A co se stane když tam otec dítěte půjde až po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.1.12 22:41

jako otec sám ??? nebo s tebou ?
měli byste tam jít spolu.....je to papír, kde se oba podepisujete

jinak se to bude dost prodlužovat, nevím, jestli by v porodnici mu do rodného listu napsali jméno otce…a taky příjmení by bylo po tobě.....

prostě si to budete zbytečně komplikovat…si myslim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.1.12 09:00

otec tam sám jít nemůže, musí tam jít oba a podepsat to před tou úřednicí. Po porodu už je to složitější, dítě má napsáno RL otec neznámý a většinou se musí k soudu a tam se přihlásit k otcovství (nevím jestli se letos něco nezměnilo ale pochybuji).
Takže je lepší si to zařídit dopředu a mít klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí