Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla bych se zeptat,když máme každý jiné trvalé bydliště, kam máme jít na matriku? V místě trvalého mého nebo partnera? Děkuji za odpovědi
chtěla jsem se ještě optat slyšela jsem že na matriku se chodí tam kde budu zrovna rodit jako třeba já si vybrala rodit v mostecké nemocnici a tak prý musím na matriku v mostě,nebo můžu jít na matriku v mýstě mého nebo přítelovo bydliště?
Ahojky Marsi99 stačí matrika v bydliště buď tvýho nebo přítelovo.
Chtěla bych se poptat. Pokud otce nebudu uvádět, tak tam teda zajdu s tim, že prcek budé mít mé přijímení a musim asi nahlásit, že otec nebude uveden, že jo? Děkuji za odpověď ![]()
Ahoj holki chci se zepta bydlim okres Usti nad Orlici a rodit budu v Hradci a na matriku musim tam nebo mem bydlisti nevim si rady a muzu zajit hned nebo musim pockam az se mi to narodi termin ted listopadu, a jeste jestli mam zajit na kontatni misto skrz materskou aby vedeli ze jsi na dva roky dneska jsem uz na materskou ukoncili mi neschopenku tak ted nevim dekuji
Ahoj, obnovuji tuto diskuzi, protoze se nazory co slysim a ctu ruzni a v porodnici jsem se jeste neptala. Jsem ted v 34 tt a ode dneska nastup na PPM. Muj dotaz zni, musim na matriku pred porodem, kdyz cekam dite s manzelem a kdyz jsme se brali podepisovali jsme jake bude potomek mit prijmeni (primo u svatby). Nebo jde o to krestni jmeno? Myslela jsem, ze staci, kdyz pak z porodnice poslou nejake to hlaseni o narozeni, ktere bych jeste mela dostat a predvyplnit. Ja jen jestli plasit, protoze to vypada, ze nejspis „vrhnu“ driv. ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli bych mohla jít už ve třetím měsíci na Matriku. Biologický otec s dítětem nesouhlasí takže se to musí řešit soudem. Jenže nevim jestli to neni brzo. Děkuju ![]()
Co byste chtěla na matrice sama řešit? Otcovství se určuje SOUHLASNÝM prohlášením rodičů, tedy musí přijít oba. Takže když jeden z rodičů nechce, tak druhý může podat žalobu k soudu, ale až po narození dítěte.
@Veronika.Rýdlová A co na té matrice budeš řešit, když otec nechce být uveden v RL?
@Veronika.Rýdlová A kvuli cemu na tu matriku? Soud podle me resi az narozeny deti..
Lidičky a když přítel momentálně nemá občanský průkaz, bude ho mít za měsíc a půl a už tam musíme zajít, stačí pouze jeho rodný list? Nebo to bez OP prostě nejde? ![]()