Tvrdnutí břicha v druhém trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Emila2199
28.1.24 08:55

Tvrdnutí břicha v druhém trimestru

Dobrý den momentálně jsem 22+6tt tvrdnutí břicha mám od 20tt, maximálně tak 3× za den a trvá to tak minutu ani ne.
A já se ptám jestli je nutné říkat to gynekologovi a brát nějaké prášky, když se intezita ani počet tvrdnutí nenačítají.
Při prvním těhotenství jsem to měla též od poloviny těhotenství a donosila jsem řádně do termínu zdravé dítě, a teď všude píšou jak na tvrdnutí břicha ženské berou magnesium.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14686
28.1.24 09:09

Gynekologovi to rekni. A on pak rozhodne, jestli ti nasadi Mg. Mne v posledni tehotenstvi tvrdlo bricho od 30. tt. A rozhodne vic. A doktor to moc neresil. Mg jsem teda brala sama od sebe kvuli krecim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.1.24 09:35

Gynekologovi to urcite rekni. Mne tvrdlo bricho u prvniho tehotenstvi od 20. tydne a u druheho od 16. tydne. Tvrdlo mi hodne, mnohokrat za den, brala jsem Mg a doktor kontroloval, zda se mi nezkracuje cipek. Cipek byl v poradku, tak se to jen kontrolovalo. U prvniho tehotenstvi jsem i byla prvni mesic doma, ale tim, ze cipek byl v poradku, nechala jsem se uschopnit a rodila jsem obe deti +- v terminu. Kazdopadne ten cipek je potreba, aby ti doktor zkontroloval. Muze se zacit zkracovat, coz by signalizovalo blizici porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6609
28.1.24 10:17

Řekni to gynekologovi, zkontrololuje čípek. Zbytek vyhodnotí on. Co popisuješ zní jako v normě toho, co má být :)

Mně v druhém začalo tvrdnout tak, že jsem udělala pár kroků, bylo to na šutr a nepouštělo. Pak to i začalo bolet jak dva certi. Mrňous prý naprosto v pohodě, po hořčíku jsem začala být v pohodě i já. Googlila jsem jak divá, všude se právě psalo o minutě, já jsem měla tvrdé břicho ve vlnách a v podstatě třeba půl dne :mrgreen: i přesto byl prcek v pohodě, jen já se pak už lámala bolestí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
28.1.24 10:49

Ahoj, mě v těhotenství tvrdlo břicho hodně, asi od 19tt, nejvíce kolem 25tt, pravděpodobně kuli psychice (2úmrtí v blízkém okruhu), Dr. to věděl, pila jsem Magnosolv. A když bylo nejhůř, přestala jsem to ve tři odpoledne po 25tém ztvrdnuti počítat. Rodila jsem 39+6 po Hamiltnu. Myslím, že mi říkal, že je to normální, děloha se začíná chystat na porod, ale nemělo by to, tuším, být víc jak 20× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emila2199
28.1.24 14:56

@Pipi20 To mě tvrdne maximálně tak 3× za den a někdy ani to ne, je to třeba Ob dva dny maximálně tak2-3× jdu stejně zachvilku do poradny a na OGTT, tak se zmíním doktorovi pro jistotu ale jinak žádné bolesti ani obtíže nemám.

• Citovat
  • Upravit
131
28.1.24 19:03

@Emila2199 tak to bych řekla, ze nic není, normální příprava na porod. Ani já z toho nic neměla a to to bylo fakt hnusný a tak 40× za den, čípek držel. Pak se to zlepšilo, ale stejně, nejmíň mi tvrdlo v 9.měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí