Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych jela. Nemusí to být nic, ale můžeš se klidně začít otevírat nebo být nějaký jiný problém.
Ahoj, já tohle mám od 20t. K doktorovi jsem jela, ale u mě je to jen tvrdnutí. Nemám to denně, řekla bych, že to mám vždy druhý den po nějaké námaze nebo po dni, kdy jsem se prostě více hýbala. Teď končím 33t.
Jsou na to kapačky a léky. A chce to polehávat, odpočívat. Každý týden, kdy odvrátíš riziko předčasného porodu, je pro dítě plusem. Konečně i pro tebe. Nedonošené dítě znamená zvýšené zdravotní riziko pro to malé a pro mámu hodně práce navíc. Určitě to svému gynekologovi řekni. Pokud dodržíš, co ti doporučí, zdárně dítě donosíš.
Já to poprvé měla od 25tt ( porod 39tt), teď od nějakého 27tt několikrát denně.
Děkuji všem za reakci. Pro info, dnes ráno jsme jeli, vše vypadá v pořádku, jen drazdiva děloha, takže predepsan domácí klid a v případě zhoršení se vrátit a bylo by sledování při hospitalizaci. Tak snad ještě pár tydnu vydrzime 2v1 ![]()
Ahoj, jsem v 29tt a už nějakou dobu pociťuji tvrdnuti bříška, většinou při delší rychlejší chůzi, zvýšené námaze. Dnes mě ale od ráno brisko tvrdne s takovou tupou bolesti vespod. Žádná námaha neproběhla, ztvrdnuti se objeví hned jak chvíli stojím. Jsem z toho trochu vyplašená, co myslíte, jet raději do nemocnice? Jinak žádný problém nemám, nekrvacim, tlak ok… mimi dnes klidnější, ale nějaké pohyby citim. Díky za každou zkušenost