Jsem těhotná, kojím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.25 14:54

Jsem těhotná, kojím

Ahoj holky,
jsem těhotná, doma mám 14m syna, který je ještě kojený (večer usíná na prsu a v noci). Dneska mi doktorka při vystavení průkazky řekla, že bych měla přestat úplně.
Setkala jste se některá s touto situací? Jak jste se k ní postavily.

Nějak si nedovedu představit syna odpojit od toho pouta, co s ním mám :,( Příjde mi to fakt líto :(

Děkuji za Vaše rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101532
25.4.25 15:07

Postavila bych se k tomu tak, ze je to moje telo a moje rozhodnutí a doktorky zbytečná starost, když evidentně zadny zasadni problem v těhotenství nemas.
A jinak ja kojila az do porodu a pak cca pul roku tandem. A v nejakych 4 mesicich mladší ro byl právě starší bracha, ktery ji zachranil kojeni, když ho ona bojkotovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
25.4.25 15:11

Já kojila v době, kdy jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, až do asi 4. měsíce těhotenství. Pak mi to samotné bylo nepříjemné, jak byla prsa citlivá, a citlivě postupně jsme odstavili. Těhotenství přece není za mě relevantní důvod přestat kojit! Často kojí maminky až do porodu a pak v tandemu.. Důvod? Proč ti to doktorka doporučuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
25.4.25 15:18

Moje osobní zkušenost - kojila jsem 18 měsíčního chlapečka a otěhotněla jsem. Doktorka mi také doporučovala kojení utnout, respektive, že to nechá na mě, ale že kojení vysiluje celkově tělo, tak aby miminku něco nechybělo. Já jsem jí neposlechla, kojila jsem dál a bylo z toho zamlklé těhotenství. Nevím, jestli to bylo kojením, ale docela si to vyčítám ještě teď, protože vím, že mě to kojení opravdu vysilovalo. Ve dvou letech jsem syna odstavila a za dva měsíce otěhotněla, vše bez problémů a za měsíc budu rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
25.4.25 15:20

Jak ti to zdůvodnila? :think: Já jsem první dceru odstavila v jejich 20 měsících, když jsem musela kvůli komplikacím v 21. tt na týden do nemocnice. Byly to komplikace nesouvisejici s kojením. Jinak bych ji kojila dál. A to jsem kojila mnohokrát za den.

Druhá se odstavila sama v 9 měsících, možná v souvislosti s tím, že jsem byla v 10. tt.

Třetí jsem odstavila ve 2,5 letech tím, že jsem na týden odjela pryč z domu. Tam jsem zjistila, že jsem ve 2. měsíci. Ale už měla věk na odstavení.

Prostě v kojení v těhotenství nevidím problém, pokud nezpůsobuje nějaké potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
25.4.25 15:21
@Kr202248 píše: Více

No, ono je to spis obráceně, plod je parazit a vezme si co potrebuje, akorát to muzes odnest ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
25.4.25 15:30

Nevíme, proč ti to dr. řekla- ptala ses? Špiníš, máš podváhu, máš za sebou opakované potraty? Zvracíš? To by mohly být důvody ukončit kojení, a to kvůli tvému zdraví. Prvně totiž tělo posílá živiny a energii na vývoj plodu, pak do tvorby mléka a ty bereš jen, co zbyde. Může být sakra fuška to ujíst, abys nehubla a nekazily se ti časem zuby a kosti, abys nebyla anemická atd. Ale pokud jsi zdravá a bez komplikací, můžeš kojit celé těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
25.4.25 15:43

Znám holku, co kojila dvouletou dceru před odjezdem do porodnice, kde se narodil bratříček, pak chtěla kojit tandem, ale holčička po příchodu z porodnice kojení začala odmítat - asi změna chuti mléka, takže holčička se sama odstavila, obě děti zdravé, dnes mají 13 a 11 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
25.4.25 15:44

A může k tomu mít dr. nějaký konkrétní důvod? U mě třeba gynekoložka vůči kojení v těhotenství nikdy vůbec nic nenamítala, kojila jsem během několika těhotenství, ne všechna tedy vyšla, proběhlo pár potratů v prvním trimestru, ale potraty přicházejí tak jako tak, kojení s tím nespojuji, spíš věk, blbou náhodu. V jednom těhotenství jsem se prokojila do půlky, v jiném těhotenství jsem kojila jen ze začátku, dítku už byly 4r+ a v té době ztratilo definitivně zájem. Až těhotenství s nejmladším jsem prokojila celé.
Ono to není úplně jednoduché skloubit, většinou je to navázané na více, či méně nepříjemné pocity (fyzické i psychické), ale rozhodně není třeba kojení rázem utínat, vlastně vás to během těhotenství může navést k odstavu úplně samo, často k tomu dochází kolem půlky těhotenství, záleží pak i na nás, jestli nám stojí za to kojení zachovat a kojit pak tandemově nebo ne, ale problém to není, tělo úplně samozřejmě upřednostní to nejmladší dítě (v těhotenství, ale i po porodu);)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
25.4.25 16:09

Kojila jsem do cca půlky těhotenství (2×, mám 3 děti), nejstarší syn se v podstatě odstavil sám a prostřední cucal, cucal, až jsem zjistila, že mléko není a taky to v klidu vyšumělo. A hodně to pomohlo v rozkojení u třetí, která šla císařem. V porodnici byli v šoku jak rychle jsem se po císaři rozkojila.
Jiná věc je, že mě 8 let v kuse, kdy jsem byla těhotná, kojící nebo oboje dost vyčerpalo. Takže o sebe nezapomeň pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
25.4.25 16:46

2× jsem jako těhotná kojila. U toho třetího těhotenství mi taky bylo doporučeno přestat. Dceři bylo 1,5 roku. Je to už skoro 10 let a zdravotně to teď doháním a zjišťuju, co všechno to na mě zanechalo. Nemusí to být tvůj případ, ale na výživu si dej pozor. Kojení bere z těla mnohem víc, než si ženy uvědomují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.4.25 17:27

Také mi doktorka doporučila do konce 1.trimestru přestat kojit, dceři bylo v té době 18m, zvracela jsem a váha sla dolu, takže jsem se na důvod ani neptala. Ale upřímně si myslim, ze konec kojeni v tomto věku je casto větší trauma pro matku než dítě a nenarozené miminko je mnohem zranitelnější. Takze me nenapadlo riskovat a delat si to po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35584
25.4.25 19:09

Jo taky mě to řekla když jsme na začátku trochu zhubla, což jsme zhubla i u prvního těhotenství když mě bylo blbě. Kojila jsme do 4 měsíce. Pak mě to bylo už i nepříjemné ale syn s tím byl pak už celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.25 19:16

ODPOVĚĎ VŠEM - AUTORKA

Děkuji všem za zprávičky holky, čtu úplně všechny, odpovídám všem najednou ☺️
Kojení mi doktorka doporučuje utnout z důvodu, že mě to vyčerpává a mimčo přichází o živiny.
Nic jiného v tom není, jsem zdravá, 25letá maminka.

S manželem jsme říkali, že stejně až budu rodit, malej bude bez prsa, že ho na to musím postupně připravit.

Tak uvidíme, jak to půjde.
Jen mě to mrzí, že příjdeme o to pouto :,(

• Citovat
  • Upravit
961
25.4.25 19:26
@Anonymní píše: Více

Ahoj, mám dceru- 2 roky, stále kojenou, do toho jsem v 18.tt. dělej to jak je to tobě příjemné. Pokud nechceš už kojit, tak někoho. Pokud ti to nevadí, Koj dál, navys si příjem živin ať má tvoje tělo všeho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí