Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den všem,
před více jak dvěma měsíci mi na ORL diagnostikovali reflux jícnu. Dostala jsem Helicid, který jsem brala jednou denně. Následně se mi to asi měsíc zpátky zhoršilo ( časté říhání, vracení i vody po vypití) - po konzultaci mi byl navýšen Helicid na 2× denně. Momentálně jsem v 23tt. I přes režimová opatření se to však nijak extra nezlepšuje.
Měla jste to taky některá tak, případně jak jste to řešili krom prášků v těhotenství vy? Doktoři mě uklidňují, že je to těhotenstvím a po porodu to vše vymizí. Nikdy jsem na to před těhotenstvím netrpěla. Kolikrát jsem z toho už zoufalá.
Díky za odpovědi ![]()
Taky na to teď v těhotenství strašně trpím, neexistuje si lehnout po pití, nebo ani pololeh neprojde. Často mám jídlo nebo pití zpět v puse. Říhání, divný pocity v krku… Hrozný
Neporadím, já na to ani nic neberu, nikde jsem s tím zatím nebyla. Ale vážně o tom uvažuju, dost mě to obtěžuje.
Měla jsem v prvním těhotenství, po porodu se to víceméně spravilo, nebylo to sice úplně stoprocentní, ale s režimovým opatřením (nelehat hned po pití/jídle na pravý bok nebo naplacato, nepít hodně naráz, snažit se vyhnout hodně tučnému a kořeněnému) se dalo fungovat jinak normálně🙂 v těhotenství se všechno rozvolňuje, ochabuje i jícnova záklopka a nic moc jiného než ten Helicid/Omeprazol/Nolpaza a režimová opatření se s tím nedá dělat, je to opruz, ale vydržte, po porodu bude líp, je veliká šance, že se to spraví úplně, my máme reflux v rodině, proto se mi nespravil úplně🙂
@Ledová káva zkuste to ORL, třeba Vám nějaká medikace pomůže
jinak jsem se zkusila objednat ještě k fyzioterapeutovi, což by údajně od toho mělo taky trochu odpomoct - tak jsem zvědavá, dám pak vědět.
No vopruz to je, hlavně obtěžující. Rozhodla jsem se pro docela „striktní“ režimový opatření, na nějakých stránkách byly i vhodné a nevhodné potraviny docela dopodrobna. Dva měsíce teda žiju zdravě a má to nadruhou stranu i něco do sebe - první trimestr mi kromě kašle ( plicní chlamýdie, na který se přišlo pozdě + astma - mám výbornou obvodní, nechala mě s tím přes osm týdnů na sirupech proti kašli) nic nebylo, tak sem žrala čokoládky a sladký jak neurvalá, takže teďka se to alespoň vyrovnalo
![]()