Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
na gyndu se má jít, když jsi plus minus 8 tt., běháte tam zbytečně brzy a pak jsou z toho zbytečné stresy
@stinga To si nemyslim. Mimodelozni tehotenstvi trvajici do 8tt muze byt vysoce ohrozujici. Lepsi, kdyz se tehotenstvi potvrdi mnohem driv.
Hele záleží na moc věcech…já měla vidět jednou v 6+3, pak u druhého až 8+3(do té doby vidět nebylo) a naposled už v 5+2 - ale to byl jiný UZ.
ale většina mudr si tě pozve až kolem toho 8tt, pokud nejsi riziková
Mimoděložní těhotenství se hlavně ohlásí výraznými klinickými příznaky, přehlédnutí se opravdu neboj, takže Stinga má pravdu. Lítat na gyndu pár dní po zpoždění ms je zbytečné. Pokud jsou potíže, bolesti podbřišku, tak samozřejmě jít hned. Pokud je vše ok, osmý týden je úplně ok. I to testování pomalu ještě před vynecháním ms - velký počet těhotenství končí velice brzy po oplodnění vajíčka, je to opravdu běžné. Dřív tomu ženy říkaly planý poplach, bylo to jen zpoždění… A teď se hroutíme, ztráta,,miminka'… Děláme si to holky zbytečně komplikované.
@Ryanee No ja prave slysela, ze ani to mimodelozni zpocatku priznaky mit nemusi 🤷 spis me zajima, zda je tu jeste nekdo, kdo nemel 5+4 videt NIC, mne to prijde zvlastni vzhledem k poslednimu nechranenemu styku 🤷
Myslis gestacni vacek, ze jsi mela videt takto pozdeji? A bylo to tehotenstvi v poradku? ![]()
Šla jsi zbytečně brzo. Teď musíš počkat do dalšího utz. Těžko říct jak to dopadne.
@karkarka Uz pred MS, slaby duch…carka postupne silila…ted uz je skoro stejna, jako kontrolni 🤷
Na UTZ touhle dobou mně doktor akorát řekl, že nevidí nic co by vylučovalo těhotenství. Vlastně tam byla jen děloha s vysokou sliznicí a snad při troše představivosti nějaké tečky. Dopadlo to dobře.
@Kryptozoo Dekuji…dava mi to nadeji. Prave vsude ctu, ze 5+4 uz je videt urcite gestacni, a casto i zloutkovy vacek…😑
@LucieKLuc Brala, ale na vysledky si mam zavolat az zitra..a stejne nevim, co by mi to melo rict? Jaka je idealni hodnota hcg v tomto tydnu? Da se z jednoho odberu neco zjistit? Tohle resim poprve, tak vubec nevim 🤷
Ahoj.. Co myslite, je to mozne? Dnes jsem byla na utz a Dr nic nevidela. Brali mi krev s tim, ze si mam odpoledne zavolat. Testy mi sili pekne. Mam strach z minodelozniho ☹️ prijde mi zvlastni, ze takto pozde neni nic videt. Dr. rikala, ze to mozne je.. Ovulaci presne nevim. Myslim ze byla kolem 30.3. posledni sex 5.4. Predtim 27-30. Achjo, mam strach.