Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím jsem dnes 8+2 těhotná včera kontrola u doktora kde vypadalo vše v pořádku a srdíčko tluklo…
Po doktorovy mi přestaly všelijaký příznaky těhotenství mela jsem silný nevolnosti a od vcera nic prsa me boli od vcera minimálně….
A začalo mě bolet v podbřišku neni to nějaká extra velká bolest da se vydržet ale zase neni uplne slabá myslím ze nejde přehlédnout… mam se strachovat bolelo me v pod bříšku na upnem začátku a pak to přestalo a od vcera zas ale ztim ze mi ustoupily nevolnosti a vsechno… mam strach uz jednou jsem přišla o miminko a znova to nechci zazitt ![]()
To vubec nic neznamená. Chápu ten strach, ale může to být tak, že to na pár dní ustoupí a pak se to zase vrátí a i kdyby ne, není to ukazatel. A pokud se nevrátí, buď ráda. Já končím 17 tt, nevolnosti jsme měla veliké a doslova celodenní. Teď už jen vecer. Není o co stat. Drzim palce.
Bolest v podbřišku je během těhotenství naprosto normální, pokud není palčivá. Bolí to jako MS, pak bolí vazy u dělohy, pořád něco. Prsa nebolí celou dobu, mě bolela jen na začátku. A že nemáš nevolnosti buď ráda.
Hoď se do klidu a mysli pozitivně. Bát se budeš už pořád, nejdřív o těhotenství, pak o dítě..
@Crystal87 píše: Více
Já jsem na začala 29tt a teď už mám nevolnosti jen tak 2× do týdne ![]()
@Lil Kitkatt přítel navrhl jet na pohotovost pro jistotu a pro klid duši co si myslíte mam jet nebo nemam panikařit a zůstat doma?
Pokud to neni nejak extremne velika bolest, na pohotovost bych nejela. Vymizeni priznaku neni duvod, a bolesti bricha jsou normalni.
Ne, na pohotovost to fakt není…příznaky během těhotenství mizí a znovu se objevují jak se jim zlíbí a vůbec nic to neznamená…
Prsa mě hodně bolely jen u prvního, přešlo to pak ze dne na den. Nevolnosti taky kolikrat ustaly třeba na den, dva, vratily se. Různě se příznaky stridaly, břicho pořád nějak pobolivalo.
@5342 píše: Více
ne, na pohotovost se jezdí s krvácením, prudkou bolestí nebo např. pak v pozdějších fázích těhotenství, když delší dobu necítíš pohyby.
Příznaky se v těhotenství mění neustále (já např. nevolnostmi netrpěla vůbec a porodila jsem zdravá dvojčata), bolest v podbřišku budou roztahující se vazy.
@5342 píše: Více
Mne nekdy v 7.tydnu uplne vymizely veskere priznaky - nevolnost, pnuti v prsou, bolesti podbriska. Asi na tyden. Sla jsem na kontrolu s tim, ze to nedopadlo.
Opak je pravdou, vsechno v poradku. Priznaky se po nekolika dnech vratily.
Ted jsem mela opet 3 dny klid a dnes opet. Podbrisek me zase zacal bolet. Proste vse odchazi a prichazi a vubec nic to neznamena.
Dokud nebudes krvacet, nikam bych nechodila.
Je tu xy diskuzi o tom, ze priznaky nemaji zadnou vypovidajici schopnost. ![]()
Hooooolky, jak já vám to závidím. Minuly rok jsem otěhotněla během března a v dubnu, taky po kontrole, mě odešly všechny příznaky. Samozřejmě díky internetu jsem zjistila, že to může být průser, nemusí, může, nemusí, může, nemusí. 😁 A teď mi vedle spí mimino.
Je hezké být těhotná, užívejte si to.
pokud se stejně něco má stát, tak se to stane.
Během prvního trimestru jsem sledovala příznaky. Říkala jsem si, jak si oddechnu po 1.screeningu a prd. Pak jsem začla cítit pohyby, ty byly asi kolem 16.tydne a od té doby jsem zas sledovala pohyby. Pak jsem si zas říkala, že po 2.screeningu si určitě oddychnu. Taky nic, furt jsem byla jak na trní.
No a co si říkám teď? Dýchá? Neublinknul si? Spí? ![]()
Takže držím všem palce, ať to dopadne dobře a nebojte, obavy a myšlenky se teprv budou stupňovat.
![]()