Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
A máš pocit, že Tě to vyčerpává? Já jsem byla 9,5 roku v kuse těhotná a/nebo kojící. Třikrát jsem otěhotněla při kojení a pak ještě nějakou dobu kojila (do 21. tt, do 10. tt, do 9. tt). Když jsem přišla na druhotrimestrální screening s tím, že na chodbě na mě čekal manžel se skoro 3letou a s 11měsíční dcerou, tak se doktorka zhrozila, jak dávám tělu zabrat. Ale já se cítila dobře. A klidně bych tu druhou ještě kojila, kdyby se sama neodstavila.
Dvě mé kamarádky taky musely přestat s kojením, začaly se jim drolit zuby a celkově byly vyždímané.
Kojila jsem tehotna a pak jeste asi 3 roky tandem (oba dohromady). Zadne zdravotni potize jsem nepocitovala ani nepocituji. Je pravda, ze zpocatku tehotenstvi byla prsa hodne citliva, to postupne preslo.
Mladsi se rodilo ve 3 letech starsiho. V te dobe vydrzel uplne v pohode bez kojeni na vikend u babicky, prijel, v kojeni se pokracovalo. Muj pobyt v porodnici dal uplne bez problemu. Neni potreba odstavit.
@Janča6 píše: Více
Já jsem se cítila naprosto v pohodě. Byla jsem plná energie, vlasy, zuby ok. Byla jsem kojící nebo těhotná asi 6 let v kuse (3 děti po cca 2 letech). Dohánět mě to začalo až později. Teď po cca 10 letech od posledního porodu se dávám dokupy. Dost věcí mi zpětně zapadá do sebe. Takže některé pocity jsou velmi subjektivní.
Jo a děti jsem měla ve 26, 28 a 30. Takže vcelku mladá.
@Aries6 píše: Více
Já měla děti ve 30, 32, 33 a 36. Ted mi bude 41 a zuby (mám jednu plombu z 18 let) a vlasy a celkově zatím bez problému. Tak doufám, že mě to nedožene ![]()
@Aries6 přesně, v tu dobu mi to přišlo v pohodě a ok a dohnalo mě to když jsem začala chodit do práce. Asi kombinace všeho, 3 děti blízko u sebe, těhotenství, kojení, málo spánku a dojídání spánkového deficitu, málo času, který jsem byly schopná věnovat sobě.
Jako s tím, co vím teď bych stejně kojila i v těhotenství, ale líp bych se o sebe starala.
A zuby mám teda taky v pohodě. Děti 2009, 2011 a 2014 a rodila jsem v 29, 31 a skoro 34.
@Janča6 píše: Více
Tak ja mela deti 32 a 34, zuby v pohodě a vlasy staly za prd uz pred těhotenstvím… Detem uz je pres 10, tak nepredpokladam, ze by me cokoliv melo dohanet.
@Janča6 tak vlasy a zuby jsou to posledni. Mě se rozjela nemoc, kterou ale snad zvládnu a žít se s ni dá.
Ale určitě to tak nemá každá ![]()
@Aries6 píše: Více
Ja som musela prestať kojot v necelom roku najstaršieho, 3× som po kojení stratila rovnováhu a poslednýkrát aj odpadla. Medzi 2. a 3. dieťaťom bol dôvod odstavenia iný (niekoľkokrát prehryznute bradavky do krvi v necelom roku). Ak tretie som odstavila z toho istého dôvodu v tom istom veku ako druhé. Stále som totálne ko! Asi za celkove vyčerpania môže aj vek, prvé dieťa v 33, posledné v čerstvých 36 ![]()
Já jsem kojila dceru během těhotenství, do cca 6. měsíce těhotenství. Bavila jsem se o tom i se svou doktorkou, jestli mám ukončit a ta mi řekla, že to nechá na mě. Pak jsem zkoušela odstavit, protože mi to už začínalo být velmi nepříjemné a měla mě spíš jako dudlík. Povedlo se mi odstavit během dvou dnů, bez jakýchkoliv hysterických výlevů.
Také to bylo třeba jednodušší v tom, že když jsem teď byla v porodnici, tak se to kojení starší nemuselo řešit.
Já bych to nechala na vás, prostě tak, jak to cítíte.