Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Momentalne jsem v 16 tt a kromě toho ze me trápí zánět mocaku, tak se přidalo relativne časté tvrdnuti briska. - i v klidu. Hořčík beru(2-2-2). Navic jsem včera lehounce špinila, trochu me u tvrdnuti poboliva břicho a beru druhé antibiotika za tyden. Mam se nejak znervoznovat, nebo je to normalni? K dr. Na komtrolu jdu za tyden.
@Mumugirl Za těhle okolností bych šla na kontrolu raději hned.
@Mumugirl také bych šla hned, měla jsem také tvrdnutí bříška, dostávala jsem mega dávky magnesia a chodila mnohem častěji na kontroly, v 35 tt mi pro jistotu píchli kortikoidy na dozrání plic…dcera de narodila v 36 tt naprosto v pořádku a za tři dny jsme šly domů, ale nepodceňovala bych to.
Ted jsem volala na gyndu, v pátek ordinuji jen do 2, tak mam jet na pohotovost. Ne ze bych tam vcera nebyla na urologii…
@Mumugirl ještě jsem chtěla napsat, že jsem klidně jela do nemky na gyndu pokud už neordinovala moje Dr. Třikrát si mě tam nechali, ale nic se nedělo jen tři dny na pozorování, nechci strašit…vlastně jsem si tam odpočnula a bylo to dobré…a stálo to za to dcera je báječný uplakánek a už jí je 2,5 roku ![]()
@Mumugirl jela bych na gyndu do nemky…lepší je jet jednou zbytečně než pozdě…bude to OK…
@Mumugirl A jak se vyvíjí ten Tvůj zánět ledvin? Upřímně docela se divím, že si Tě nenechali včera v nemocnici.
@gabi.fol já tam zůstat nechci určitě:D už si připadám jak kráva, ze jsem na ty pohotovosti jak doma:D ale co mam delat, před 14 dny se mi udělalo špatně az vecer, pak jsem tyden žila v tom ze ty hrozny bolesti jsou podle doktorka na pohotovosti normalni, az v pátek vecer přišla horečka, tak jsem jela znovu, vcera se mi zhoršil zánět a můj urolog ma dovolenou az do pondeli, takže zase tam, a dneska pro jistotu znovu:D
@ivašot. Zánět ledvin se zmirnil, ale atb nepomohly zánětu mocaku, takže jsem jen dostala nový a za tyden kontrola…
@Mumugirl taky jsem měla pocit, že by mi mohli v nemce vystavit permanentku
tak jsem koukla do papírů, v nemce jsem byla 6× nechali si mě tam 3×. Taky jsem tam nechtěla zůstat, ale nic jiného mi nezbylo…když je k tomu ještě ten zánět, třeba je to od toho… jeď a drž se ![]()
Taky mě tvrdlo břicho od 16tt, porodila jsem v 36tt. Doporučovala bych klidový režim.
@Charlie18 ja prave klidový režim relativne mam, pracuju z domu, z postele, takže nejak zásadní fyzickou námahu nemam a třeba dneska jsem cely dopoledne prolezela, a i tak tvrdne…
@Mumugirl mně se to vždy zhoršilo, když jsem ležela na zádech s nataženýma nohama
@Mumugirl jaký hořčík bereš? Já jsem brala původně takový ty bílý tabletky (magnesium laktát), ale to mu doktor říkal, že se nevstřebává úplně dobře, takže mi napsal Magnosolv a je to nepopsatelně lepší, bříško mi sice tvrdne, ale není to tak častý a hlavně jsem měla potíže po ránu a teď je to fakt fajn. Jinak já měla 2 týdny zpět pocit, že mi začíná zánět močáku, ale naštěstí se to všechno zklidnilo, prolívám se vodou a dělám si na doporučení doktora čaj urosept (ten se může v těhotenství) a hlavně to chce teda klid. Doma vůbec nic nedělám, protože jak jsem pobíhala po bytě, tak jsem místo břicha měla šutr!!
@gabi.fol píše:
@Mumugirl mně se to vždy zhoršilo, když jsem ležela na zádech s nataženýma nohama
Taky mi tato poloha nevyhovovala a nevyhovuje, ideál pokrčená kolena a na boku! To mě nebolí nic a břicho netvrdne.