Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, byla jsem dnes po 14 dnech na druhe kontrole u dr. A jsem z kontroly trochu rozpacita. Mimi jsem videla, oproti cernemu fleku posledne velky rozdil a srdicko bilo, ale dr. rikala, ze bije jen pomalu a nepravidelne, coz muze byt (udajne) tim, ze se teprve rozjizdi. I podle minule kontroly i podle dneska to vypada, ze je mimi o tyden az dva mladsi nez by melo byt dle ms (ms byla 24.2.), takze je to mozny, ale taky je mozny, ze je proste slaby a odejde… Nemate nekdo podobnou zkusenost?
@Debie dle ms v 8., dle utz asi 6. Dr. To rikala uz na prvni kontrole, ze to nesouhlasi.
@Debie dle ms v 8., dle utz asi 6. Dr. To rikala uz na prvni kontrole, ze to nesouhlasi.
Tak pokud 6.tt,tak to může být ještě jen blikání…
Kdy jdeš na další kontrolu? Za dva týdny by to mělo být jasné
!
Hodně štěstí! ![]()
@Debie uz pristi patek. Dr. rikala, ze uz by se to melo rozjet do te doby, tak snad. Jsem z toho takova presla, i kdyz mi prislo, ze dr. spis veri, ze je mimi opravdu jen mladsi. Tak dekuji za radu ![]()
@blama1 24.2. tedy byla poslední MS. A pamatuješ, kdy jsi našla na testu 2 čárky? To je docela důležitý…
Ja jsem mela rozdil 3 tydny mezi MS a UTZ a mam zdraveho kluka.
Zbytecne stresovani tema kontrolama takhle brzo ![]()
@Izie jojo. Dve carky prvne na Zeleny ctvrtek 24.3.Ja jsem si puvodne myslela, ze mimi je ze sexu 12.3., dalsi byl 16.,19. A 21., ale to byl asi pozitivni test zase pozdeji, tak nevim.
fakt je, ze na prvni kontrole jsem byla 7.4., to jsem mela dle ms byt 6+1 a bylo sotva neco videt. To uz dr. rikala, ze by dle ma melo byt videt mnohem vic a ze je zvedava za 14 dni. Dnes mi ukazovalala gestacni vacek a v nem mini plod a tam blikalo srdicko. Jak moc nebo malo nejsem schopna posoudit.
@blama1 Podle toho, co píšeš, to vypadá, že těhotenství je podle MS. Test se ti ukáže hezky pozitivní asi od 13 DPO ![]()
V listopadu jsem měla to samé, byla jsem si jistá, že ovulka vycházela na určitý den, ale doktor mi říkal, že je to mladší těhotenství. Srdíčko tlouklo hodně slabě a při dalším UZ už vůbec
, takže následovala revize.
Snad to nebude tvůj případ a při dalším UZ už bude vše v pořádku. Držím palce!
@Izie píše:
@blama1 Podle toho, co píšeš, to vypadá, že těhotenství je podle MS. Test se ti ukáže hezky pozitivní asi od 13 DPO
V listopadu jsem měla to samé, byla jsem si jistá, že ovulka vycházela na určitý den, ale doktor mi říkal, že je to mladší těhotenství. Srdíčko tlouklo hodně slabě a při dalším UZ už vůbec, takže následovala revize.
Snad to nebude tvůj případ a při dalším UZ už bude vše v pořádku. Držím palce!
já měla test pozitivní u obou dětí už 9 DPO, takže bych zatím nevěšela hlavu. Uvidíš za týden
Já měla to samé a nedopadlo to. Za týden těhotenství zamlklo. Ale věř, může to být i méně kvalitním ultrazvukem. Moje dr. má snad 100 let starý.
Ahoj holky, taky se chci poradit. Byla jsem na ultrazvuku a byla vidět jen dutinka, ani váček a prý tak 5.týden. Ted u své Dr. po 14ti dnech a viděli jsme plod 4mm i jak tlouklo srdíčko. Ale nezdál se jí to, že by cekala, že se bude vyvíjet rychleji a srdíčko taky tlouct rychle, že to odpovídá tak 6plus1, podle MS bych měla být 8plus1. Ale otěhotněla jsem po vysazení HA. Má přijít za týden a uvidíme, co bude. Tak hledám naké další informace alespon ![]()
@Milenda Počkala bych na ten utz za ten týden. Nikomu bych to zatím neříkala, ale když bije srdíčko, tak je pořád naděje. Záleží i na kvalitě ultrazvuku.
@Milenda po vysazení nevíš jak masdlouhy cyklus. klidne mohla byt ovulace pozdeji.mela sem to stejne. otehotnela sem hnd po vysazení a ovulaci mela cca o 10 dni posunutou, takze to nesedelo dle posledni menstruace.vse v pohode. vubec se nenervuj ![]()