Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
je tady jeden z dalších mých problémů.
V pondělí jsem byla na kontrole u Dr. a vše bylo v pořádku, čípek dlouhý 4,5cm akorát se mi zdá, že mám tvrdší břicho, hlavně když chodím tak je celé tvrdé, dnes jsem volala doktorce, říkala že jsem na kontrole měla vše v pořádku a že mám pít magnosolv a v případě potíží na pohotovost, vím o tvrdnutí, ale je mi zvláštní že bych měla tvrdé to břicho furt, hodně se snažím ležet a nic nedělat… Tak já nevím jestli je to normální nebo ne, měla jste to některá podobně? Docela mě to nervuje.
PS: jsem hubenější pevnější postavy, nikde žádnej špek a nic…
Ahoj, jako bych popsala sebe. S tvrdnutím břicha se taky sem tam potýkám. Jsem ve 30tt. Prý pomáhá brát magnesium tak si sem tam rozpustím tabletu. Slyšela jsem od jedné porodní asistentky že tvrdnutí břicha je normální, pokud Ti to ovšem nebrání normálně fungovat. Prý se tak děloha připravuje na porod. Ale neděs se. Neznamená to že budeš každým dnem rodit. Každá tvrdnutí ale cítíme jinak. Podle prahu bolesti. Jsem taky dost hubená. Důvěřovala bych doktorce. Pokud tvrdí že je v pořádku, tak je. ![]()
Pokud ti to tvrdnutí začalo až po kontrole a zhoršuje se to nebo neustává a je to bolestivé, tak si myslím, že je to i na pohotovost. Podle mě by ti to nemělo zasahovat do normálního fungování.
Změna stavu může nastat ze dne na den a bez vyšetření není nic jistého… doktorka je dobrá, že se odváží tvrdit, že je vše ok, když tě kontrolovala v pondělí.
Já to břicho mám tvrdé celou dobu, hlavně to místo kde je děloha, žádné extra bolesti nemám, někdy mě v boku píchne a tlačí ale žádná extra bolest, jen mám furt to břicho takové tvrdší a nevím čím to může být…
Snažím se hodně odpočívat, tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál, při nejhorším bych na tu pohotovost jela, ale vůbec se mi nechce…
@Lisaali píše: Více
Mně tvrdlo břicho velmi brzo a velice často. Párkrát za těhotenství jsem kvůli pravidelnému tvrdnutí byla i na pohotovosti. Vše bylo ok - měla jsem ale zaveden stent a přišlo mi, že mi to po zavedení zhoršuje.. Rodila jsem v termínu.
@korn123 já mám to břicho tvrdé furt, ani nevím jestli bych to poznala od toho běžného tvrdnutí…🥺 🥺já si to těhotenství vůbec neužívám, vždy jdu z poradny s dobrou náladou že je vše v pořádku a hned na to se mi stane něco jiného… Už mě přestává veškerá dobrá nálada…🥺ještě mě napadlo že teď beru takové žluté globule na kvasinky, tak jestli to nemůže být z toho, ale já ho měla tvrdé i předtím…nikdy mi na to nikdo nic neřekl a to jsem byla i na ultrazvuku na pohotovosti kvůli mocaku
Ahoj, já měla břicho tvrdé také pořád, od nějakého 28tt, bylo to hrozný, ani magnézko nepomáhalo. Nakonec mi 35tt ztvrdlo tak že jsem necítila pohyby, jela jsem do nemocnice, tam mi řekli že vše ok, a druhý den ráno mi praskla voda ![]()