Týdenní jídelníček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@K.Black píše:
@IvkaH jj, to je život tohle![]()
to je život, ale jednou je za trest pošlu ať si nachytají myši nebo spočítají komíny na oběd
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH píše:
to je život, ale jednou je za trest pošlu ať si nachytají myši nebo spočítají komíny na oběd![]()
já jim uteču, na tohle fakt nemám nervy ![]()
- Citovat
- Upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH píše:![]()
taky řešení, děkuji za nápad
to víš že jo, nezaslouží si tu perfektní péči ![]()
- Citovat
- Upravit
@K.Black píše:
to víš že jo, nezaslouží si tu perfektní péči
asi zas budu manželovi muset připomenout, kdysi držkoval, tak za trest týden vařil i si sám nakupoval, sháněl recepty, po týdnu řekl, že už nemůže, že ho to nebaví
asi mu to připomenu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Flyingfrog píše:
Bych brala recepty. Mně by to chutnalo a nikdo by mě nehnal, ale jakmile nemám recept jak pro blbce, tak nic neuvařím. A ryba jaká?
Taková kaše je velmi jednoduchá a mnohotvárná věc, lze ji xkrát obměňovat podle potřeby, chutě, stavu špajzu či ledničky. Základem je většinou nějaká zelenina, např. brokolice, ta se uvaří společně s bramborou či batátem, vařím jen v malém množství vody, tu pak odleju, osolím, vhodně okořením, přidám buď trochu oleje nebo mlíko či smetanu nebo sojovou smetanu nebo sýr (např. lučinu) či kokosové mléko a všechno umixuju do vhodné konzistence - někdy méně někdy více podle typu zeleniny a nálady.
Asi nejoblíbenější je u nás doma mrkvová s kokosovým mlékem, dýňová jen s kapkou mléka a brokolicová s ricottou. Bramborou (bramborami) nebo batátem či cuketou se docílá krémové konzistence.
- Citovat
- Upravit
@Klementýnka
to jíte opravdu furt jen kaše
je jedno, že střídáš chutě, ale pořád kaše, mi jak máme druhý den po sobě něco kašovitého, tak už se mi navaluje, že mi to přes krk neprojde
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klementýnka píše:
Taková kaše je velmi jednoduchá a mnohotvárná věc, lze ji xkrát obměňovat podle potřeby, chutě, stavu špajzu či ledničky. Základem je většinou nějaká zelenina, např. brokolice, ta se uvaří společně s bramborou či batátem, vařím jen v malém množství vody, tu pak odleju, osolím, vhodně okořením, přidám buď trochu oleje nebo mlíko či smetanu nebo sojovou smetanu nebo sýr (např. lučinu) či kokosové mléko a všechno umixuju do vhodné konzistence - někdy méně někdy více podle typu zeleniny a nálady.Asi nejoblíbenější je u nás doma mrkvová s kokosovým mlékem, dýňová jen s kapkou mléka a brokolicová s ricottou. Bramborou (bramborami) nebo batátem či cuketou se docílá krémové konzistence.
Dik, zkusim. Sice je mi jasne, ze dite se pro zacatek bude tvarit otravene, ale mne a chlapovi to chutnat bude.
Ivko: Mne kase chutnaji, zatim si teda delam ruzne od fy Nominal, ale klidne bych ji mohla snidat, obedvat i veceret.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás má kaše rád i chlap, pro nás je často dochucuju, třeba pikantním sýrem nebo kořením, pro děti čisté.
- Citovat
- Upravit
@Klementýnka píše:
U nás má kaše rád i chlap, pro nás je často dochucuju, třeba pikantním sýrem nebo kořením, pro děti čisté.
- Citovat
- Upravit
Tak my jsme zatím jen dva, ale pracujem na tom
Máme velmi omezený rozpočet, a to potrvá ještě rok…pomohli jsme, a doplatili, ale to je zase jiné téma, takže štřím, a pracuju s obálkovou metodou, minulý týden -
po: Kuř vývar z kostry s kapáním, vepřový guláš s chlebem
ut: to co v pondělí
st: kuře+ brambor
čt: rizoto z výpeku z kuřete se zeleninou
pa: rajská omajda s masovýma kuličkama kolínka
so: to co v pátek
ne: Hrachová polévka + květák s bramborem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rada bych obnovila tuto diskuzi, pac uz mi dochazi napady
Jsme 3-clena rodina, 2 dospeli a prcek 14 mesicu. Jidelnicek jsem ted dodelala:
So: obed: polevka hovezi, kuskus s tunakem, susenymi rajcaty, zeleninou
Veca: zel. salat s marinovanymi prsicky kur. V jogurtu.
Ne: obed: pecene kure, ryze/brambor, polivka hovezi
Veca: vajickovy salat, pecivo
Po: obed: zbytky
Veca: pomazanka rybickova, pecivo
Ut: o: cockova polevka, veprove pecene na divoko, br knedlik, spenat
V: zelne placky
St: o: zbytky
V: jatra pecena, zelenina, pecivo
Ct: o: porkova polevka, sojova cina se zeleninou, ryze
V: testoviny s domacim pestem a rajcaty
Pa: o: veprovy platek se sunkou v alobalu, brambor, polivka porkova
V: salat colleslaw
So: o: bramboracka, zapecene testoviny
V: pecivo oblozene, colleslaw
Ne: o: spanelske ptacky, ryze/knedlik
V: mozzarela, rajata, bagetka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj náš jídelníček
So:zvířátková polévka (zvířátka jsou těstoviny
) řízek s brambor.
salátem
večeře. sýrová pomazánka, chléb a knekebrot
Ne: polévka za so, špíz s bramborovou kaší
večeře. chleba s máslem a vajíčkem
po: kuřecí polévka s drobením, kuřecí rizoto ze skeletu
večeře. rybičková pomazánka, rohlík nebo večka
ut: stejná polévka z po, bud rizoto nebo teštoviny s brokolicí a kuřecím masem a sýrem
večeře. mrkvová pomazánka
st. tunák s bramborem
večeře. zbytky jídel co se nesnědlo (tunák nebo těstoviny)
čt. hrachová polévka, nudle s mákem
večeře. polévka
pá. a so. kuřecí stehna, špenát, knedlík
ne. u rodičů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit