Tepelné čerpadlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
22.11.12 11:35

tepelné čerpadlo

Ahoj všem! :mavam: Holky ma tady někdo doma tepelné čerpadlo, a možna i tč REVEL je totiž za velmi velmi přiznivou cenu? Ma někdo nějaké zkušenosti s topením a ohřevem vody čerpadlem, a co ten nizky tarif D56 jak se na to dostat a jesli je to vyhodne vůbec??? Dík všem za odpovědi)) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
22.11.12 12:41

Myslím, že na tvoji ovoje otázky ti nikdo nemůže objektivně odpovědět.

My máme tepelné čerpadlo, země-voda s výkonem 3,1kW a bohatě nám to stačí, protože máme pasivní dům. Jde především o to, jaké tepelné ztráty má váš dům (zateplení, kvalita oken apod.) Může se tedy stát, že i když tebou uváděné čerpadlo má výkon 8kW, tak by vám nemuselo stačit, jestliže nemáte zateplený dům a máte stará okna.

My jsme jinak s tepelným čerpadlem spokojení. Ohříváme s ním vodu a následně vzduch, který nám rozhání rekuperace. Také ten nízký tarif máme. Nejprve je potřeba si dám žádost - klidně ještě před montáží tč. Pak se dokládá předávací protokol, nějaký papír, který ti také vyplní technik a snad je ještě potřeba doložit výpočet tepelných ztrát.

Tak snad jsem alespoň trochu poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
22.11.12 13:12

Manžel tepelna čerpadla montuje a pravě nad nim uvažujeme. jelikož mame maly prostor na nadobu tak zvažujeme vzduch vzduch. raději si nechte udělat vicero nabidek. manžel chtěl nejprve taky nějaky levnějši, ale ta kavlita nic moc. a pak ta uspora je taky někde jinde.jak psala veru taky jaky mate tepelny ztraty a podobně. určitě nizka sazba na čerpadlo je vyhodna.tedy pokud to čerpadlo mate. každopadně při cenach dnešni energie to je dobra investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
22.11.12 13:19

My mame nizkoenergetický dům a tepelné ztraty nam napočitali teměř 0 :nevim:, no to přeháním - 2,3. a dům je přizemní s podlahovkou a orientovan na jih, zatepleno 20 cm polysterem, okna 92 mm stavební hloubka(co už se dava na pasivní dům) tak předpokladam že zas tak naročné na vyhratí to není..A k domu přivedena jen elektřina ..tak se nemužem rozhodnout elektrokotel+aku nádrž nebo levnějši tepelní čerpadlo? ale dík :kytka: pozitivní je že jste s tím spokojený to je dobre znamení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
22.11.12 13:22

A kterou značku by nam poradil tvuj manžel?? a kolik to tak asi stoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.5.13 13:45

Ahojky tak vyhodne je urcite, ale musis pocitat s vyssimi porizovacimi naklady, napr. oproti kotli, ale investice se ti po par letech vrati! my to s manzelem pocitali, ze by to melo byt od 3-5 let a to je myslim super, hlavne kdyz nam ty ceny za energie porad rostou… a tady si teplo beres z prirody… ja tomu moc nerozumim, to spis manzel, vybiral dlouho, a nejlepsi byly tepelne cerpadla od Acondu. Zatim jsme spokojeni, vsem je doporucujeme. ;)je na ne spousta recenzi treba i tady http://diskuze-acond.webnode.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.15 17:37

Dobrý den, koupil jsem tepelné čerpadlo od firmy revel pex, čerpadlo mě funguje ale netopí mě to, nevím kde je problem asi bych řekl že je v podlahovém topení, když to pustím do bojleru tak tč topí na 38 °c ale vezme mě to průtok v podlahovce, když jesm zastavil bojler tak tč topí na 28 °c, když jsem zastavil topení do podkroví tak se mě žvětšil průtok v přízemí a tč topilo na 36 °c a když jse to nechal jet v obýváku v kuchyni tak jsem měl průtokoměry na plno a tč topilo na 43 °c a v obýváku jsem měl 23 °c v momentě když to pustím do celýho domu tak to zase spadne na 28 °c a teplota v domě je 19 °c, potřeboval bych radu jestly by pomohla další instalace objehovích čepadel u rozdělovačů podlahovek nebo instalace akumulační nádoby napojenou přímo na topení, že by to čerpadlo nahřívalo 200 litrovou nádobu a z té by to šlo do topení, budu vám vděčný za dobré rady jak to vyřešit aby to topilo děkuji Nečas jěšte dodávám že je to novostavba, vytápěná plocha podlahy je cca 200 m2, dům je ze zdiva 44 heluz zatím nezateplený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.3.19 10:37

teplota

Zdravím mám dotaz chci koupit starší dům topí se v něm jen kotlem na tuhá paliva a chtěl jsem se zeptat rád bych tam dal tepelné čerpadlo jen je otázka je to v bukovci horská oblast a výjmečně zde teploty v zimě dosahují - 21°C je to pro čerpadlo problém nebo se to ještě dá předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
27.1.20 09:39

Taky obnovím téma. Jakou s tím máte zkušenost? Uvažujeme o tepelném čerpadle, bez vrtu. Už se Vám tam něco pokazilo, kolik stála oprava? Nebo jedete bez poruchy a jste spokojení? Sousedům to nehlučí? Vytopíte tím dům? Máme rodinný dům, plyn. U nás ve městě nabízí, překvapila mě nízká záruka, klasicky 2 roky. Přitom je to přístroj s prací za 300 000 Kč. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
27.1.20 09:55

Máme již deset let. Typ země-voda. Zemní kolektor, nemá venkovní jednotku tzn. nehlučí. Jedna závada na nějakém ventilu, oprava cca tři stovky. Záruku jsme měli pět let a na kompresor deset. Nejnižší teplota byla cca -26°C (v roce 2011 nebo 12) a bez problémů.

Příspěvek upraven 27.01.20 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.1.20 09:56

Má soused, teď 3roky nemůže si čerpadlo vynachválit, dům to vytopí(říkal on a asi to je pravda, prtože v kotli od té doby netopí-to pak věděla celá ulice, že je mu zima :lol: ) říkal, že na to čerpal dotace dost výrazně. Hlučnost, když jdu kolem tak vnímám málo kdy. Myslím, že je fakt spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
27.1.20 10:24

@belladonna … myslím, že za tři sta tisíc se dá už sehnat to lepší od Nibe a delší zarukou.

Zkus nějaké veletrhy a získat víc nabídek.
Každe čerpadlo má technické info včetně hlučnosti - novější typy už jsou cca u 50 dB. (Něco jako lepší pracka - takže skoro nic) :)
Navíc to není zapnuté 24/7… ale jen některé časove úseky, dle potřeb obyvatel domu…Tepelné čerpadla např vzduch voda jsou často využívána ve Skandinávii a tam jsou trošku studenejsi zimy - a zvládají to bez problémů… Každopádně to není téma na vyřešení během jednoho dne. Je nutno zjistit a brát v úvahu plno moznosti.

Btw. U nás vyhrálo venkovni tepelné čerpadlo vzduch voda. A super!
Sousedi mají např vnitrni čerpadla vzduch voda. Na můj vkus to je hlučnější, zabere víc místa… a navíc jim to ve tři ráno budí deti, když se zapíná :roll:

Takže asi tak…ale to je velice individuální.. :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.10.20 10:46

Ahoj, zkusím se zeptat. Nemáte náhodou zkušenost (nebo někdo z vašich známých, sousedů) s tepelným čerpadlem Mitsubishi Zubadan 10 kW? Funguje dobře, jsou potřeba opravy? Jak je hlučné? Případně jiné zkušenosti s tepelným čerpadelm vzduch voda? Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 10:50

Vzduch voda máme, asi měsíc. Vytopi cely barák krásně, hlučný vůbec není. Ale nerozumím tomu víc, abych odpověděla.

• Citovat
  • Upravit
59
16.10.20 12:13

Pracovala jsem u topenářské firmy, i když jen v administrativě, ale člověk lecos pochytí :) Zkušenosti mám se vzduchovými čerpadly, i když jen zprostředkované. Naprostá většina klientů byla spokojená :palec:
Každopádně je hodně důležité vybrat správný typ čerpadla. Většina firem poskytuje konzultace zdarma. Ta naše to alespoň dělala. Většina klientů si potom čerpadlo nechala i namontovat, ale nebyla to podmínka. On je totiž důležitý i ten servis. S čerpadlem laik nic moc neudělá a čekej pak v zimě na někoho třeba týden… U nás byl servis v ceně do 24 hod.
Určitě se taky vyplatí připlatit si prodlouženou záruku, některé značky to nabízejí.
Za mě tedy čerpadlo ano, ale pečlivě vybírat a nevzít to první třeba jen kvůli ceně… Navíc při splnění podmínek se dá ještě pořád čerpat dotace :palec:
Klidně napiš SZ. Něco si ještě pamatuju😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat