Levné vaření - poraďte prosím

2701
18.11.12 13:13

Levné vaření - poraďte prosím

Ahoj holky, je tu již spousta diskuzí o tom jak ušetřit. Já bych ale potřebovala nějak sesumírovat alespoň 10 receptů, co vyjdou na pár kaček, popřípadě nějaké vaše vychytávky. Musím ušetřit na jídle, tak bych potřebovala recepty na bramborová jídla i těstoviny (vařím pořád dokola to samé)- nejlépe i s postupy. :roll: Děkuji moc za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3037
18.11.12 13:28

https://www.emimino.cz/…o-100-98000/ dnes jsem to tu procitala a tady je napadu docela dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
18.11.12 13:28

Jo taky by mě docela zajímalo pár jídel při kterých se dá více ušetřit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
18.11.12 13:32

Levna jidla - bramborovy gulas, zapecene testoviny s cimkoliv, bramborova polevka s bramborovou buchtou k tomu, zeleninove rizoto, ruzne huste polivky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.11.12 13:33

Jde vařit s jednou surovinou na více způsobů, záleží jen co máte rádi? Já když nevím co, koupím tortily a doma si je naplním podle toho, co je v lednici - vařené maso, zelenina, zakysaná smetana…Brambory dělám - bramborový guláš, bramboráky, zapečené s masem nebo jen se zeleninou nebo plněné v alobalu cibulí, salámem, nebo je nakrájím na kolečka a hodím na gril a k tomu třeba zeleninu. …je toho spoustu. Receptů na těstoviny jsou mraky, záleží, co Vám chutná :-) Koukni na toprecepty.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
18.11.12 13:40

Hodně dělám polévky k hlavnímu jídlu. pak je menší porce hlavního jídla a polévku muže být i k večeři. Nejlevnější jsou cibulačka česnečka, ovesná, kmínová, krupičková.
Dale k vepřovému masu přidávám sojové maso a omáčku dělám na dva dny.
Chlapovi nevadí sladká jídla takže lívance, žemlovka, kaše, ovocné knedlíky.
Dále všechny luštěniny nebo třeba langoše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.11.12 13:52

Holandské řízky
5OO g mletého masa, 1 dl mléka, 1 vejce, 200 g tvrdého sýra, sůl, koření na mleté maso, sušená zelená petrželka, strouhanka, tuk na smažení

Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti a důkladně promícháme s mlékem. Necháme hodinu uležet. Pak vmícháme vejce, strouhaný sýr, petrželku a promícháme. Z hmoty tvarujeme placičky a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném tuku osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Dělala jsem je nedávno, maso a sýr mě přišlo na 132 Kč a měla jsem 12 řízečků/karbanátků. Plus tak 22 - 25 korun odhaduju 2 kg brambor. Záleží, kolik vás je a jak moc jíte.

Příspěvek upraven 01.02.15 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.11.12 14:00

Boloňské špagety
400 g mletého masa, 1 velký rajský protlak 500 gr, pórek, hladká mouka, sůl, 5 - 8 stroužky česneku, koření na mleté maso nebo na špagety, trochu oleje, strouhaný sýr, oregano

Na rozpáleném oleji osmahneme maso. Zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak a dobře promícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, přidáme nadrobno pokrájený pórek a česnek. Asi 15 minut podusíme pod pokličkou, nakonec dochutíme kořením a necháme ještě chvíli přejít varem. Podáváme se špagetami, posypeme strouhaným sýrem
maso 50, protlak 20, porek 18, česnek10, těstoviny, 8, tvrdý sýr 20 Taky to bylo 5 porcí

Příspěvek upraven 01.02.15 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12560
18.11.12 14:08

Nastavovaná kaše s volským vokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.11.12 14:38

U nás jako obyč jídla frčí:

• brambor (celý) se špekem/anglickou na cibulce, kyška
  • placek s kyškou
  • zapékané těstoviny (jakékoliv, třeba i jen s vaječinou a párkem)
  • zapékané brambory CDD (prostě co je potřeba zlikvidovat, to tam dám :lol: )
  • žemlovka, palačinky, krupička
  • Bramborová kaše, špenát, volí oko
  • chlupaté knedlíky se zelím, anglickou a cibulkou
  • cibulová omáčka s bramborovou kaší nebo knedlíkem
  • kuře na paprice s kolínkama… víc mě teď nenapadá. Pokud není jídlo smažené nebo nějaká minutka, tak vařím na dva dny a polívku máme tak na tři. Ušetříme tím a myslím, že dva dny se dá jíst snad všechno… :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.11.12 15:03
@Verča1985 píše:
Ahoj holky, je tu již spousta diskuzí o tom jak ušetřit. Já bych ale potřebovala nějak sesumírovat alespoň 10 receptů, co vyjdou na pár kaček, popřípadě nějaké vaše vychytávky. Musím ušetřit na jídle, tak bych potřebovala recepty na bramborová jídla i těstoviny (vařím pořád dokola to samé)- nejlépe i s postupy. :roll: Děkuji moc za příspěvky

Obecně, čím víc budeš používat základní suroviny, tím víc ušetříš. U masa je to markantní - když se nakoupí třeba celá kuřata a zpracují, stejně tak u jiného masa. Žádné polotovary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
18.11.12 15:33

Kolinka s masem

• testoviny
  • mlete maso
  • olej
  • cibulka

na oleji orestujes cibulku do sklovata, pridas mlete maso, az se zatahne, osolis, opepris. Zvlast uvaris testoviny a pak promichas s hotovym masem..je to fakt levne a dobreeee az jsem koukala ;) ja treba k tomu udelam nejaky salatek, nebo kys, okurek… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
18.11.12 15:40

Anebo cocka, fazole, taky hodne levne-recept psat nemusim, co? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
18.11.12 16:07

Dobry, levny a rychly je taky veprova konzerva s bramborem.Na cibulce osmahnu maso z konzervy, pridam trochu grilovaciho koreni, pepr a pak smicham s uvarenym bramborem. S okurkovym salatem je to supr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
18.11.12 16:52
@tejuho píše:
Dobry, levny a rychly je taky veprova konzerva s bramborem.Na cibulce osmahnu maso z konzervy, pridam trochu grilovaciho koreni, pepr a pak smicham s uvarenym bramborem. S okurkovym salatem je to supr :palec:

jj jen bacha na to jaka konzerva to je :mrgreen:
viz:http://www.stream.cz/…ove-konzervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat