Dá se uživit rodina s 2 dětmi za 25 000?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že dá máme společný příjem když jsem na mateřské 30tis. nájem máme 11tis. a vyjdeme v pohodě ikdyž dcerka má speciální UM které je velmi drahé a spoustu léků. Jinak mám děti 4r a 10m ![]()
- Citovat
- Upravit
A proč by se nedala uživit? my ani tolik nemáme a děti máme 3.Sice nespoříme, ale taky to jde ![]()
- Citovat
- Upravit
Myslím že by to šlo, to povinné ale neplatíte každý měsíc nebo jo? ![]()
Přidala bych něco na Sunar a pleny, ale to stáhneš z jídla
jinak si myslím že jo.
- Citovat
- Upravit
Vsechno jde, kdyz se chce. Ten prijem neni zas tak maly, aby jste dreli bidu s nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by to nešlo, když se musí jde to i s hodně měnší částkou, ale položka jídlo a dítě je hodně proměnlivá
na jídle dospělých jde „šetřit“ ale „náklady“ na děti už je jiná, a nevíš co bude
Příspěvek upraven 02.11.12 v 21:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame 2 deti - 6 let a 9 mesicu a prijmy od 15 do 25 tisic a vyjit se da..sice nerozhazujeme, ale ani se nemame spatne..najem 4500,telefony 1000,net 350, skolka 470,auto nemame, chodime pesky, nebo si pujcime..jidlo 6000,zvirata 1000, obleceni nekupuju, dostavam z Nemecka zadarmo na celou rodinu, pleny 1000..jsem cca na 15000…obcas i usetrim..
Příspěvek upraven 02.11.12 v 21:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme stejný přijem, z něho živíme dvě auta, barák a ještě ušetříme. Dítě máme jedno, dvouleťáka. Plánujeme druhé. Myslím, že to jde úplně v pohodě. Opravdu mají děti i s mnohem menším příjmem.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale možná ty telefony - nešly by nějaký levnější tarify?
Nevím, jen to ber jako takovej postřeh. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesjem si jistá, zda 6tis na 2dospělé+2děti je pro tebe realizovatelné (pro mě nějak ne
)
Chybí mi tam alespoň nějaká položka na oblečení a obutí dětí, běžnou drogérku plus prací prostředky a hlavně kde máš zálohy na energie?
(počítám, že nájem je opravdu nájem, tj. poplatek za užívání bytu, ne energie)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No asi to určitě jde, jistě jsou takto šikovní lidé ale nevím nevím…my jsme doma 2 dospělí a máme 7mi měsíční dceru a za týdenní nákup (jídlo, drogerie) dám průměrně tak 1300-1500 Kč a to máme domácí vajíčka, brambory, cibuli, česnek a králičí a kachní maso. Tobě tam drogerie chybí, tak nevím jestli ji počítáš do osobních potřeb nebo jsi na ni zapomněla. Pleny nás zpočátku stály do 1000 Kč na měsíc (kupujeme Pampers Active baby), teď je to tak kolem 600 Kč, malá už nemá takovou spotřebu. Jelikož kojím, tak prvního půl roku jsme pro malou vlastně žádné „jídlo“ nekupovali ale samozřejmě s tím se nedá počítat dopředu, člověk nikdy neví, jestli se kojení podaří. Příkrmy dělám domácí, nějakou zeleninu mám domácí, nějakou kupuju, to samé ovoce ale nijak velká částka to není. Jinak používáme preventivně při přebalování Bepanthen na opruzeniny, to je skoro 300 Kč měsíčně ale samozřejmě jsou levnější varianty. Taky vlhčené ubrousky, to je u nás tak 200 Kč měsíčně (samozřejmě jde to i bez nich). No a jinak je samozřejmě občas potřeba dokoupit nějaké oblečení, mimčo rychle roste, občas je nemocné, takže nějaké léky…a šetřila bych na výbavičku, nás stála asi 20 tisíc ale i to jde levněji.
Jako s úplně malým mimčem to asi jde ale s přibývajícím věkem budou náklady stoupat, ale určitě to s takovým příjmem udělat jde, někdo nemá ani to a taky to zvládá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak tip top. Kdyz bude dite potrebovat boty, tak to je hned 1000Kc, pokud chces kvalitni (boty kupujeme kazde 3 mesice). Obleceni se taky musi kupovat hodne casto, nejake hracky, aby se deti rozvijely, leky, vstupy do materskych center, bazenu, vylety, zoo..
Ja to vidim tak, ze vyjdete a bud budete muset omezit svoje osobni vydaje nebo nic neusetrite. ![]()
Ale treba to zvladnete, je pravda, ze my moc setrit neumime. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, chci se zeptat zda se dá uživit rodina s 2 dětmi s příjmem 25 000,–a třeba i něco uštřit jako rezervy?
nájem 6500,–
internet 400,–
auto-benzin 2000,–
stav, spoření 1500,–
2× dcuhodové poj. 600,–
telefon ja-800
telefon manžel 600
povinné ručení 700,–
jídlo 6000,–
pleny, sunar atd ( děti nemám) 2000,–?
ja osobní potřeba 1000,–
manažel osobní potřeba 1000,–