Prosím levné recepty

zoui08
29.10.12 23:39

prosím levné recepty

Jsem mamina od dvou dětí,5let a 3měsíce a chlapa doma. Nejsem moc dobrá hospodynka a nezbývá nám moc peněz. Potřebuju se naučit vařit levně. Neumím uvařit z prdu kulicku, co dům dal. Strašně by mi pomohlo a by ll a bych vděčná za recepty, levné, jak obědy tak večeře. Třeba neumím udělat, či vymyslet čínu se zbytků, nebo celkově nějakou levnou čínu. A nejlepe jídla ns dva dny. Vím, ze nejlepší jsou na dva dny omáčky, já dělám, kuře na paprice, rajskou, různé guláše, plněné papriky,,možná ještě nějakou, teď si nevybavim, ale to je asi tak vše co u umím z omáček. Ale hlavně tu řeším levné jídla, recepty. Potřebovala bych se naučit sestavit levný jídelníček na týden a ne jak to dělám, ze nakupuji každý den, na druhý den. Nemám prostě nápady. Neumím to. Naučí mě to někdo a poradi? předem moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoui08
29.10.12 23:40

prosííím levné recepty

Jsem mamina od dvou dětí,5let a 3měsíce a chlapa doma. Nejsem moc dobrá hospodynka a nezbývá nám moc peněz. Potřebuju se naučit vařit levně. Neumím uvařit z prdu kulicku, co dům dal. Strašně by mi pomohlo a by ll a bych vděčná za recepty, levné, jak obědy tak večeře. Třeba neumím udělat, či vymyslet čínu se zbytků, nebo celkově nějakou levnou čínu. A nejlepe jídla ns dva dny. Vím, ze nejlepší jsou na dva dny omáčky, já dělám, kuře na paprice, rajskou, různé guláše, plněné papriky,,možná ještě nějakou, teď si nevybavim, ale to je asi tak vše co u umím z omáček. Ale hlavně tu řeším levné jídla, recepty. Potřebovala bych se naučit sestavit levný jídelníček na týden a ne jak to dělám, ze nakupuji každý den, na druhý den. Nemám prostě nápady. Neumím to. Naučí mě to někdo a poradi? předem moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
36556
29.10.12 23:47

Dýňová polévka. Koupíš jednu dýni Hokaido, omeješ, vydlabeš vnitřek, rozkrájíš na kostičky. V hrnci si na másle zpěníš cibulku na jemno, přidáš ty kostky dýně, zaleješ vodou (nebo vývarem), osolíš. Vaříš, dokud kosty nezměknou. Pak to rozmixuješ, dochutíš muškátovým oříškem, trochou pepře, zjemníš smetanou na vaření. Polívkového krému hromada, chuti habakuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
29.10.12 23:52

@zoui08 no my si sepisujeme na každý týden jídelníček abych rovnou věděla co nakoupit ale nejvíc stejně platim za věci kolem, různý salámy, párky, sýry atd :? ten jídelníček je fajn, chce to nějak o tom popřemýšlet a sespsat co s ebude vařit a pak se toho držet :*

tak na tento týden: po-út plodivské maso a těstoviny
st-čt hrachová kaše, vajíčko a kyselá okurka, vařim v tlakáči takže rychlovka
pá rizoto (dneska když jsem dělala plodivské maso tak jsme kus plece odřízla, nakrájela na kostičky a zamrazila a bude na rizoto :palec: )
so-ne asi kuřecí směs a rýže ale ještě nevim jaká, mam tam kuřecí stehení řízky tak něco z toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.10.12 00:03

No poradit ti levné recepty, co znám, tak tu budu do rána :D

ale můžeš koprovku (jen s vajíčkem, bez masa, nebo jen s kouskem hovězího předního, musí se dýl vařit, ale je levnější), buřtguláš, játrovou omáčku,

pak hodně udělají levné polívky, když vaříš květák třeba na mozeček, z toho se taky nají bambilion lidí, tak vodu neslejvat ale udělat z ní polívku (uděláš jíšku, na to naleješ vodu z květáku, sůl, kmín, jedno rozkvrdlaný vajíčko a jednu růžičku květáku rozňahňat k tomu), když uděláš ovar, tak je z tý vody výborná zelňačka (přidáš do té vody jen kysané zelí, kus nějakýho párku nebo klobásy, dvě kysaný smetany, papriku a je to, s chlebem je to večeře na dva dny pro čtyři lidi).
Kup uzený žebra, uvař v papiňáku, z vody uzenou polívku (přidáš do vody jen trochu libečku nebo petržele, hrst rýže a trošku pepře, kousíček toho uzenýho), žebra ober a zapeč je na flíčky s těstovinama
Můžeš koupit celé kuře, vyříznout prsa (na řízky, na čínu a pod), stehna upéct s bramborama, nebo je obrat do kuřete na paprice, a ze zbylého skeletu s křídlama zase polívku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.10.12 00:06

Pak je za pár korun taky dušená mrkev (na kousku másla orestnout cibulku, na to kousek vepřové plece, sůl, pepř, podusit, až změkne, tak přidáš nastrouhanou na hrubo mrkev, zaleješ deckou vody a necháš povařit až mrkev změkne, pak zakápneš citronem, přidáš dle chuti pár lžiček cukru a zahustíš moukou s vodou), kilo mrkve stojí asi 10 korun :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.10.12 00:08

Taky můžeš koupit sojové maso, když ho uvaříš ve vodě s bujonem, tak je to docela dobrý, a můžeš tím nastavovat kdejakou masovou směs, ušetříš půlku za maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.10.12 00:14

Pak mě napadá vařit ze sezonní zeleniny (viz dušená mrkev), když jsou za pár korun rajský a papriky, tak lečo, když cuketa, tak cuketový řízky, můžeš udělat bramborový placky, na pár korun vyjdou třeba škvarkový placky (kynuté těsto, pohledej na www. vareni. cz), můžou se udělat jako příloha k masu nebo i jako snídaně třeba.
Ovocný kynutý knedlíky taky nestojí skoro nic, nahoru kousek tvarohu a cukru a lžíci rozpuštěnýho másla. Žemlovku, teď sou levný jablka, jeden tvaroh a starou veku (v lidlu maj často veku, co prochází trvanlivost v 30% slevě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
30.10.12 06:47

Čočka s volským okem, palačinky, lívanečky, rýžový nákyp s ovocem, buřtuguláš, francouzský brambory, šunkofleky, rizoto, ovocný knedlíky, kotel bramborový polívky, fazolové lusky na smetaně, dětem na svačinu puding, tomu mladšímu teda ještě ne.
Levných jídel jsou mraky, večer si sedni a rozepiš si jídelníček na celý týden, dojdi na nákup a kup všechno, co budeš potřebovat. Na nákup si vem seznam, drž se ho, neházej do vozíku něco jen „že to vidíš“. Co jde nastrkej do mrazáku včetně pečiva, jinak ostatní potraviny ti ten týden vydrží. Tímhle způsobem se dá fakt ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.10.12 07:26

Koprová omáčka s vajíčkem, zapečené brambory, špagety se sýrem, čočka, hrách, soja, těstoviny na sladko, kuře na milion způsobu a jak si ho naporcuješ máš to i na více obědů, játra s rýži, dušená mrkev, fazolky na smetaně, jen třeba dáš místo smetany mlíko…Už mě tak nic nenapadá..Jo,ještě můj chlap má třeba rád, segedin ze sojového masa a to ej pak jídlo za 40 kč na 2 dny, soja stojí 10 kč, zelí tak 15 a knedlík do 15 kč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.10.12 07:26

Ještě mě napadla cibulová polévka :)
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
30.10.12 07:34

Nevím jestli jste na zeleninu, ale já miluju tenhle geniální recept. Zní to divně, ale je to fakt dobrý. Říkáme tomu maďarské lečo - množství pro 2 žrouty:
půl zelí (klasic. na krouhání)- toho je teď všude 3 prdele
1 ostrá klobása
1 cibule
cca 2 rajčata
sladká paprika, sůl, kmín, masox - nemusí být
Na oleji osmahneš cibuli, klobásu na kousky, kmín, sladkou papriku, pak tam mrskneš na nudličky nakrájené zelí a rajčata a dusíš do měkka, osolíš, případně dáš masox a je to. A je to super.

• Citovat
  • Upravit
2238
30.10.12 07:39

@tonj
pulku zeli pro 2 osoby? 8o to ale musi byt nejake mensi zelo, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
30.10.12 07:42
@Brittana píše:
@tonj
pulku zeli pro 2 osoby? 8o to ale musi byt nejake mensi zelo, ne? :think:

No, psala jsem žrouty ne osoby :D, vypadá toho hodně, ale ono se to hodně vydusí a jíme to obvykle 2 dny, pokud tedy není muž ve formě.

• Citovat
  • Upravit
74217
30.10.12 07:44

Doma vařím tyhle jídla a nepříjdou mi drahé, ale většinou vařím na dva dny, to je taky úspora energie :kytka:.

Rizoto, špagety, bramborový guláš, mexické fazole, čočka na kyselo, brambory šťouchané z volským okem, žemlovka, sekaná brambor.

Polévky: zeleninový vývar, bramboračka, framfurtská, kyselice, hrachová, brokolicová, květáková, všechny možné vývary.

Třeba udělat rajskou, kopím maso s kostí, dám z něj uvařit vývar, udělám omáčku, maso z polévky nakrájím do omáčky, dávám buď s těstovinama nebo knedlou.
Tak to ale dělám s každou omáčkou, maso uvařím do polévky a udělám omáčku a mám polévku i hlavní a na dva dny :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat