Prosím levné recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
17.8.14 19:20

@KackaDoup Zajímavé recepty, děkuji za tipy.

@Krasavicaa Přidej mě do šetřící skupiny aspoň na chvíli, chtěla bych načerpat nějakou rozumnou inspiraci, děkuji :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
8112
17.8.14 19:22

@Krasavicaa : no než jsem stihla vše dočíst a zapojit se, tak jsem byla pryč. Je to škoda, myslela jsem, ze je pro vsechny, ale vnucovat se nebudu. Přežijí to i bez teto skupiny.

Příspěvek upraven 17.08.14 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.8.14 19:26
@Meha píše:
@KackaDoup Zajímavé recepty, děkuji za tipy.@Krasavicaa Přidej mě do šetřící skupiny aspoň na chvíli, chtěla bych načerpat nějakou rozumnou inspiraci, děkuji :kytka:.

neni zac, to byl jen vzorek ;)

• Citovat
  • Upravit
Meha
17.8.14 19:27

@KackaDoup To jsou Tvé vlastní recepty? Jsi šikovná.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.8.14 19:27

@Meha ne nejsou ;)

• Citovat
  • Upravit
6599
18.8.14 20:17

@Krasavicaa můžeš mě prosím taky přidat do šetřící skupiny? díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.9.14 18:40

Ahoj, zjistila jsem, že vařím poměrně levně:

Dušená mrkev +brambor
těstoviny se špenátovou omáčkou
červená čočka na indický způsob
cuketové rizoto
lečo
špízy, co dům dal
obalovaný celer
bramborový guláš
zapečená cuketa
hrachová kaše
bulgur
pečené plněné papriky

omáčky : kuře na paprice /kup jen 2 1/4, uvař, ober do omáčky+ máš vývar/, koprová, houbová, znojemská, rajská, celerová, segedin…

pomazánky: z červené řepy, mrkvová, bramborová, atd

maso spíš na kostky nebo nudličky, než plátky

polévky: bramboračka, čočková, špenátová, falešná slepičí/ mrkvovo-celerová s vajíčkem a krupicí/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.9.14 18:42

@kokuše co je to falesna slepici polevka?

• Citovat
  • Upravit
2
25.9.14 20:39

Je to zmíněno už v té závorce - nastrouhaná mrkev s celerem a petrželí / tu jsem nezmínila :) / orestované na ořechu másla, zaliju vodou, dochutím solí, pepřem a libečkem, dám trochu krupičky a rozkvedlám vajíčko nebo 2 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
25.3.15 13:16

Levná jídla jsou z červené řepy. My máme rádi tyto dva saláty.
Uvařit řepu, oloupat a nastrouhat na hrubo.
1/ Smíchat s vařenými bramborami (uvařenými ve slupce, oloupanými, protlačenými přes kráječ na bramborový salát) v poměru cca 1:1. osolit, opepřit, zakápnout olivovým olejem a přidat osmaženou anglickou slaninu.
2/ Nastrouhanou řepu osolit, přidat hrst rozinek, dát dle chuti prolisovaný česnek, zalít dresinkem z bílého jogurtu a tatarky v poměru dle chuti. Tato varianta je lepší uležená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.1.16 18:56

Jak mi dá každá za pravdu, tak levně a chutně se dá vařit stovky receptů a ne jen s Hruškou. Na internetu naleznete desítky foodblogů a kuchařek, kde se dají sehnat skvělé recepty za pár kaček. Já nejčastěji používám internet. kuchařku http://www.senzarecepty.cz , kde už jsem našla desítky receptů ze kterých vařím. Jinak by to u nás doma vypadalo, že bychom točili dokola 5-6 oblíbených jídel a nic jiného.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.5.16 17:43

By mě taky zajímalo, jak ušetřit za jídlo. Je mě nanic z toho, jak všechny peníze mizí za jídlo a lednice furt prázdná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27905
2.5.16 15:52
@chipsa píše:
By mě taky zajímalo, jak ušetřit za jídlo. Je mě nanic z toho, jak všechny peníze mizí za jídlo a lednice furt prázdná :roll:

Jesť menej :nevim: variť z lacných surovín :nevim: znížiť nároky na stravu :nevim: pripravovať všetko od základu doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.5.16 16:24

@ekira5 co je to prosim snizit naroky na stravu?

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
2.5.16 18:43
@chipsa píše:
By mě taky zajímalo, jak ušetřit za jídlo. Je mě nanic z toho, jak všechny peníze mizí za jídlo a lednice furt prázdná :roll:

Já jsem tedy názoru, že je třeba umět dobře nakupovat, ale nijak se v jídle nešidit. K snídaním se u nás třeba hodně jí ovesná kaše. 60g vloček jemných- 1,75 Kč (kupuji v lidlu 14 Kč/0,5 kg) zaliju vařící vodou a přidám dle nálalady- čokoládu, domácí marmeládu, sezónní ovovce, ovoce v akci, skořici, ořechy (vlašáků máme nasbíráno asi 50 Kg, to je zadara) apod. Podobně jde udělat jáhlová kaše např. z jáhlových vloček- 60g 4 Kč (cca 19 Kč/ 300 g) Snídaně mě pak vyjde do cca 10 kč.
Ovoce a zeleninu kupuji v Kauflandu. Většinou v podvečer jsou tam super akce- teď jsme zrovna kupovali brokolici za 0,9 Kč kus, vaničku rukoly za 2,9 Kč, lilek za 15 Kč/kg, hrášek za 14 Kč/kg ap.. Vždycky toho nakoupím hromadu v akci a jíme z toho pak celý týden jídla :) Většinou orestuji zeleninu a přidám uvařenou luštěninu- cizrnu, hrách, fazole, čočoku ap.
Uzeniny a maso kupujem jen občas, neb jíme většinou vegansky, ale když už něco kupuju chlapovi, tak jezdíme do Běchovic, kde jsou směšné ceny uzenin (šunka 95% za 55 Kč/kg apod).
Suché potraviny pak kupuju většinou v eshopu ve velkém nebo např. v Makru v akci (naposledy cizrna asi za 18 Kč/0,5kg), neb se tam dostanu na úplně jiné ceny.
No a často koupim i ve velkém zeleninu zalevno a nakrájím si různé směsi do mrazáku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat