Darování plazmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
darování plazmy
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s „darováním“ krevní plazmy, nejlépe v Praze( Chodov nebo Hradčanská). Jak dlouho to celé trvá, atd. a mezi kontraindikacemi jsem nenašla kojení, opravdu nevadí? Neošidím tím mimčo o nějaké důležité látky, které mi seberou v plazmě? nemáte někdo zkušenost? Přiznám se, že bych to brala hlavně jako přivýdělek, peněz je málo
Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dej si pauzu až dokojíš
Plazmy berou množství podle Tvojí váhy, ale zhruba 1,5 hod. to trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že při kojení se tam nesmí. Jinak já tam byla vždycky v průměru 1 hodinu + 10 minut, když ti dají do kapačky solný roztok na doplnění tekutin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lastkecka píše:
Myslím, že při kojení se tam nesmí. Jinak já tam byla vždycky v průměru 1 hodinu + 10 minut, když ti dají do kapačky solný roztok na doplnění tekutin.
Vždycky vracejí zpět do oběhu fyziologický roztok + odebrané krevní deriváty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě řekli v Brně, že darovat krve a plazmu můžu až půl roku po skončení kojení.
- Citovat
- Upravit
@prcekniky píše:
Vždycky vracejí zpět do oběhu fyziologický roztok + odebrané krevní deriváty.
Tak to asi jak kde, tam kam se chodila já, je to na pět kol, nejdřív ti ten přístroj odebere krev, odstředí z toho plazmu a zbytek ti vrátí hned zpátky do těla, takhle asi pětkrát. A pak ten solný roztok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s „darováním“ krevní plazmy, nejlépe v Praze( Chodov nebo Hradčanská). Jak dlouho to celé trvá, atd. a mezi kontraindikacemi jsem nenašla kojení, opravdu nevadí? Neošidím tím mimčo o nějaké důležité látky, které mi seberou v plazmě? nemáte někdo zkušenost? Přiznám se, že bych to brala hlavně jako přivýdělek, peněz je máloDíky za rady
Na chodově v dotazníku je porod v posledních 6 měsících, ale přesně jak píšou holky počkala bych až přestaneš kojit. Jinak to trvá cca 1-1,5hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy chodím opravdu darovat, normálně na tranzfuzku a nevím jestli ji berou méně nebo mi teče tak rychle, ale za 3 kola a cca 45 minut je hotovo. Nicméně taky mají podmínku po ukončení kojení a nejdříve půl roku po porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy chodím opravdu darovat, normálně na tranzfuzku a nevím jestli ji berou méně nebo mi teče tak rychle, ale za 3 kola a cca 45 minut je hotovo. Nicméně taky mají podmínku po ukončení kojení a nejdříve půl roku po porodu.
Tak to máš asi opravdu hodně plazmy, já mám kamaráda, který to má taky na 3 kola a moc si jeho plazmu pochvalovali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lastkecka Asi jo, já vůbec raději chodím na plazmu než na plnou krev, protože o odběru plazmy do hodiny nevím, krežto u plné krve mě to odrovná na celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak díky za radu
u těch komerčních odběrů jsem právě o kojení nic nenašla, ale asi bude lepší počkat, kor když kojím 2 děti. ať mají radši ty minerály v mlíčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem chodila na hradčanskou a určitě je to na dýl. Když jsem dchodila, tak se objednávalo na čas. Po příchodu vyplnění dotazníku a pak na kontrolu k doktorce - kontrolovala teplotu, váhu a tlak. Pak už se jenom čekalo na sály. Na sále jsem byla většinou něco okolo hodiny…
Jinak při kojení bych určitě nešla a myslím, že tě ani nevezmou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit