Darování plazmy

31672
23.10.12 01:04

darování plazmy

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s „darováním“ krevní plazmy, nejlépe v Praze( Chodov nebo Hradčanská). Jak dlouho to celé trvá, atd. a mezi kontraindikacemi jsem nenašla kojení, opravdu nevadí? Neošidím tím mimčo o nějaké důležité látky, které mi seberou v plazmě? nemáte někdo zkušenost? Přiznám se, že bych to brala hlavně jako přivýdělek, peněz je málo :oops: Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
23.10.12 01:47

Myslím, že odpověď na svou otázku najdeš tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.10.12 05:31

Při kojení se nesmí darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.10.12 07:25

Pri kojeni bych tam nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
23.10.12 07:39

Dej si pauzu až dokojíš :-) Plazmy berou množství podle Tvojí váhy, ale zhruba 1,5 hod. to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
23.10.12 07:56

Myslím, že při kojení se tam nesmí. Jinak já tam byla vždycky v průměru 1 hodinu + 10 minut, když ti dají do kapačky solný roztok na doplnění tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
23.10.12 07:59
@Lastkecka píše:
Myslím, že při kojení se tam nesmí. Jinak já tam byla vždycky v průměru 1 hodinu + 10 minut, když ti dají do kapačky solný roztok na doplnění tekutin.

Vždycky vracejí zpět do oběhu fyziologický roztok + odebrané krevní deriváty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
23.10.12 08:02

Mě řekli v Brně, že darovat krve a plazmu můžu až půl roku po skončení kojení.

• Citovat
  • Upravit
11689
23.10.12 08:27
@prcekniky píše:
Vždycky vracejí zpět do oběhu fyziologický roztok + odebrané krevní deriváty.

Tak to asi jak kde, tam kam se chodila já, je to na pět kol, nejdřív ti ten přístroj odebere krev, odstředí z toho plazmu a zbytek ti vrátí hned zpátky do těla, takhle asi pětkrát. A pak ten solný roztok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 08:29
@slavuska1 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s „darováním“ krevní plazmy, nejlépe v Praze( Chodov nebo Hradčanská). Jak dlouho to celé trvá, atd. a mezi kontraindikacemi jsem nenašla kojení, opravdu nevadí? Neošidím tím mimčo o nějaké důležité látky, které mi seberou v plazmě? nemáte někdo zkušenost? Přiznám se, že bych to brala hlavně jako přivýdělek, peněz je málo :oops: Díky za rady :kytka:

Na chodově v dotazníku je porod v posledních 6 měsících, ale přesně jak píšou holky počkala bych až přestaneš kojit. Jinak to trvá cca 1-1,5hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
23.10.12 08:44

Já tedy chodím opravdu darovat, normálně na tranzfuzku a nevím jestli ji berou méně nebo mi teče tak rychle, ale za 3 kola a cca 45 minut je hotovo. Nicméně taky mají podmínku po ukončení kojení a nejdříve půl roku po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
23.10.12 08:48
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy chodím opravdu darovat, normálně na tranzfuzku a nevím jestli ji berou méně nebo mi teče tak rychle, ale za 3 kola a cca 45 minut je hotovo. Nicméně taky mají podmínku po ukončení kojení a nejdříve půl roku po porodu.

Tak to máš asi opravdu hodně plazmy, já mám kamaráda, který to má taky na 3 kola a moc si jeho plazmu pochvalovali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
23.10.12 08:56

@Lastkecka Asi jo, já vůbec raději chodím na plazmu než na plnou krev, protože o odběru plazmy do hodiny nevím, krežto u plné krve mě to odrovná na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.10.12 09:15

Ahoj, tak díky za radu :) u těch komerčních odběrů jsem právě o kojení nic nenašla, ale asi bude lepší počkat, kor když kojím 2 děti. ať mají radši ty minerály v mlíčku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
23.10.12 09:29

Já jsem chodila na hradčanskou a určitě je to na dýl. Když jsem dchodila, tak se objednávalo na čas. Po příchodu vyplnění dotazníku a pak na kontrolu k doktorce - kontrolovala teplotu, váhu a tlak. Pak už se jenom čekalo na sály. Na sále jsem byla většinou něco okolo hodiny…

Jinak při kojení bych určitě nešla a myslím, že tě ani nevezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat