Na kolik vás vyjdou Vánoce?
- Fotoalbum (15)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nedávno jsme to doma počítali
Dárky pro 12 lidí, jídlo+cukroví, sešlosti s rodinama a všechno okolo nás vyjde cca na 12tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bude asi míň, dárky teda hlavně pro děti, pro nás taky, ale i pro rodiče, neteře a synovce, sestru, jsem ráda, že jsme to omezili s tetičkami a spol., už to bylo trošku moc. Alkohol nepijeme, jídlo se jí vždycky, to cukroví asi vyjde na pár stovek, myslím suroviny. Celkově bych to odhadovala tak kolem 5000, záleží, jaký strom (předloni byl ze dvorka, takže zadarmo), jaké dárky, jestli děti dostanou něco dražšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dárky pro cca 10 lidí (počítám i přítele a dceru) tak kolem 6000-7000 Kč, jídlo i s cukrovím do 1000 Kč, stromek do 700 Kč, možná nějaká výzdoba max. do 1000 Kč a chci koupit něco, co vydrží i na další Vánoce, jinak za kulturou nikam nechodíme, maximálně do Brna na Vánoční trhy, tam se pár korun nechá ale to ani nepočítám, na výlety chodíme do přírody, to nás nic nestojí…tak když to přeženu, Vánoce max. za 10 000 Kč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cim jsem starsi, tim na min a na min. Castku Ti ted nedokazu rict, ale proste uz to davno nehrotim - nekupuju jako blazen novy a novy ozdoby a cetky do bytu (ktery pak za 14 dni zase uklizim do krabic
), s darkama taky stridme.
Jime normalne mimo Vanoce i o Vanocich - v tom nevidim rozdil, za jidlo se u nas da dost i behem roku.
A cim dal tim vic jsem pak o Vanocich spokojenejsi - ze jsem se nenechala strhnout davem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
U nás to bude asi míň, dárky teda hlavně pro děti, pro nás taky, ale i pro rodiče, neteře a synovce, sestru, jsem ráda, že jsme to omezili s tetičkami a spol., už to bylo trošku moc. Alkohol nepijeme, jídlo se jí vždycky, to cukroví asi vyjde na pár stovek, myslím suroviny. Celkově bych to odhadovala tak kolem 5000, záleží, jaký strom (předloni byl ze dvorka, takže zadarmo), jaké dárky, jestli děti dostanou něco dražšího.
No, když o tom přemýšlím, loni to asi bylo o něco víc, protože děti dostaly každý vrtulníček, stejně si s tím hrály pár týdnů, teď to vytáhnou jednou za uherský rok, k čertu s drahými dárky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem nepocitala… letos to bude urcite mene, jsme s dcerkou samy…
kdyz propocitam vsechny, tak za darky dam cca tech 7000 Kc. Jidlo navic moc nebude, i s cukrovim tak tech 600?
Jinak nic moc zvlastniho nekupujeme… ![]()
Jeste mozna venec, kolik, tak 200?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to nikdy nepocitala..ale urcite to nejsou takovy zavratny castky…jestli hodne tak 5tis..ale vic urcite nikdy ne. mozna jsem to jeste prehnala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás kolem té 20 zhruba…a to nemáme děti…
hold velká rodina ![]()
Letos to bude maličko víc, hodláme přes novej rok za teplem ![]()
- Citovat
- Upravit
Cca 30tis pro tři lidi, pouze Štědrý den. Se zbytkem rodiny je to asi 50tis za dárky.
- Citovat
- Upravit
Cukroví peču svoje, za suroviny možná tak tisícovku, nějak nemám přehled, kupuju a peču postupně
stromek máme umělý, ozdoby mám nakoupené stříbrné, zlaté, červené a modré a každý rok kombinuju 2 barvy, letos ještě nevím jaký bude ![]()
my dospělí si dáváme dárky jen drobnost do 300Kč maximálně, největší útrata je za děti, tam to vychází asi na 4tis.
Takže komplet tipuju že se vejdem tak do 7tisíc i s jídlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takových 5000 dárky-sobě, malýmu, mým a manželovým rodičům, 1000-jídlo, 500 stromek. Myslím si, že víc jak 7000 to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím jen hrubý odhad, myslím dárky pro všechny, stromek, cukroví, jídlo, kultura, výlet (?), prostě sakumprásk.
Děkuji moc.
U nás dárky pro zhruba 15 lidí, jeden výlet, jedna restaurace a normálka strom, cukroví, řízky, alkohol, atd. - asi 15 000Kč.